Jone Nikula ja Hanna Karttunen
Jone Nikula ja Hanna Karttunen tekivät oman motivaatiomarssin.
Julkkikset

Painot rinkoissa, vesiylitys huhtikuussa – tällainen oli Jone Nikulan ja Hanna Karttusen 30 kilometrin motivaatiomarssi

Hanna Karttunen ja Jone Nikula tutustuivat korona-aikana tarkemmin toistensa kiinnostuksen kohteisiin.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Tiia Ahjotuli

Radiotoimittaja Jone Nikulan ja tanssija Hanna Karttusen suhteessa on takana erilainen kaksivuotinen. Vuodesta 2011 yhdessä ollut pariskunta on tottunut siihen, että Hanna kiertää tanssijana ja tanssinopettajana ympäri maailmaa.

Nyt matkalaukut pysyivät pitkään kaapissa, ja aviopari oli kissojen kanssa kahdestaan kotona.

Pari on viihdyttänyt itseään ja muita tekemällä muun muassa tanssivideoita Instagramiin. Hanna on saanut Jonen tanssitaitojen kehittymisestä paljon hyvää palautetta. Myös Hanna on osallistunut Jonen aktiviteetteihin. He ovat tehneet yhdessä motivaatiomarsseja.

– Olen osallistunut yleensä joka vuosi 24 tunnin sotilastaitokilpailuihin, joissa marssitaan 65–75 kilometriä vuorokaudessa. Niitä ei ole järjestetty nyt kahteen vuoteen muuten kuin etätapahtumana. Suuntasimme siksi omille motivaatiomarsseille, kapteenin sotilasarvon omaava Jone kertoi.

Vaatteet pois ja veteen

Pari muistelee huhtikuista vajaan kolmenkymmenen kilometrin marssiaan nauraen. Reppuihin pakattiin painoja – Jonen mukaan kolmasosa omasta elopainosta on hyvä paino. Ensin he matkustivat reput selässä metrolla Matinkylään Espooseen.

– Lähdimme siitä kävellen liikkeelle. Noin puolessa välissä matkaa teimme ylityssimulaation. Kun pääsimme Karhusaaren rantaan, riisuimme vaatteet mukana olleisiin jätesäkkeihin ja lähdimme ylittämään vesistöä. Sen keskellä Jone alkoi huutaa: ”Ai perk… kun on kylmää”, Hanna kertoo.

– Olikin pitänyt mennä hevostelemaan vaimolle, että näin me tehtiin aina armeijassa, Jone nauroi.

Hannasta uintiosuus oli lopulta hyvä juttu. Matkaa parin reissulle kertyi vajaa kolmekymmentä kilometriä.

– Vesi oli huhtikuussa vielä niin kylmää, että siitä sai hyvää energiaa jatkaa loppumatkan, jotta pysyi lämpimänä, nyt jo reissutyöhön palannut Hanna muisteli Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin Muotia ja tähtiä -muotinäytöksessä, jossa pari toimi malleina. Tapahtuman tuotoilla tuetaan Ukrainasta Suomeen paenneita lapsiperheitä.

X