Julkkikset

Putous-näyttelijä Ernest Lawson: ”Tunnen itseni tosimieheksi, kun vaihdan lapseni vaipan”

Ernest Lawsonista tuli isä joulukuussa 2017. Työn ja perheen yhteensovittaminen on sujunut Ernestin mukaan paremmin kuin hän osasi uskoa.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Mtv

Ernest näyttelee Putouksessa Ansa Kynttilä -nimistä opettajaa. Tiesitkö, että Ernest on toiselta ammatiltaan oikeastikin opettaja?

Ernest Lawsonista tuli isä joulukuussa 2017. Työn ja perheen yhteensovittaminen on sujunut Ernestin mukaan paremmin kuin hän osasi uskoa.

Ernest Lawson, 29, paljastaa olevansa turvallisuushakuinen persoona.

– Siksi rakastankin improvisaatiota, koska se on ainut elämäni osa-alue, jolla uskallan ottaa riskejä. Nolostuminen tekee myös hyvää. Se opettaa, ettei elämää eikä itseä tarvitse ottaa liian vakavasti, Ernest kertoo.

Ernestin sketsihahmo Putouksen yhdeksännellä tuotantokaudella on Ansa Kynttilä -niminen opettaja. Vahvuudekseen ohjelmassa Ernest mieltää tietynlaisen sinisilmäisyyden.

– Menen uusiin tilanteisiin ilman, että kyseenalaistaisin niitä. Uskallan keksiä hahmolleni juttuja, jotka tuntuvat itsestäni hauskoilta ja toivon, että ne resonoivat myös yleisössä.

Vastapainoa työnteolle tuovat koti ja perhe. Ernest ja hänen vaimonsa saivat vuoden 2017 lopulla esikoisensa.

– Kun pääsen kotiin tuijottelemaan vauvaa, sketsihahmot tai työasiat eivät ole hirveästi mielessä. Työn ja perheen yhteensovittaminen on myös sujunut paremmin kuin ajattelin. Luulin, että unettomia öitä olisi ollut enemmän, mutta hän on antanut isän ihanasti levätä.

Isyys on opettanut Ernestille paljon uusia asioita aina vaipanvaihtotaidoista henkisiin puoliin.

– Olen oppinut isäksi tultuani uudenlaista rakkautta, Ernest toteaa.

ISYYS: 5/5

Henkilön Ernest ”Erkku” Lawson (@ernestlawson_) jakama julkaisu

Mutta millainen Ernest on aviomiehenä? Pyysimme häntä vastaamaan Mies puhuu naisesta -juttusarjan kysymyksiin.

Mitä äitisi opetti sinulle naisista?

– Äitini ja siskoni – minulla on siskoja ja olen kasvanut naisten parissa –  ovat opettaneet minulle kunnioitusta naisia kohtaan.

Mikä on paras kohteliaisuus, jonka olet naiselta saanut?

– ”Sä olet luotettavan oloinen kaveri.”

Mikä on vaikeinta naisen kanssa elämisessä?

– Tämä on vaarallinen kysymys. Vaikeinta on se, että haluaisin miellyttää elämässäni olevia naisia, eikä se ole niin yksinkertaista. Elämässäni olevat naiset ovat monitahoisia henkilöitä ja heidän miellyttämisensä vaatii monitahoista osaamista.

Jos puolisollani on esimerkiksi raskas päivä tai paha mieli, minun täytyy miettiä, miten toimisin parhaiten kotona: kannattaako tehdä ruokaa, siivota vai antaa suklaata. Puolisonsa pitää oppia tuntemaan, jotta hänen ääneensanomattomiin toiveisiinsa osaa vastata. Oppiminen on jatkuvaa, sillä vuosienkin jälkeen ihmisestä voi tulla esiin uusia puolia.

Onko perheessänne erikseen niin sanottuja naisten töitä ja miesten töitä?

– Ei missään nimessä. Ainut asia, jota en pysty tekemään, on vauvan syöttäminen tällä hetkellä. Sekin tulee tulevaisuudessa muuttumaan, kun hän alkaa syödä kiinteitä ruokia.

Totuus sinusta, jota et haluaisi kuulla naisen suusta?

– Että ”sä et ole niin hauska kuin luulet olevasi”. Se olisi hirveetä.

Milloin tunnet itsesi tosimieheksi?

– Kun pidän lasta sylissä tai vaihdan vaipan yhtään kulmia kurtistamatta ja nenää kääntämättä, tunnen, että olen isä ja sitä kautta mies.

Putous lauantaisin klo 19.30 MTV3-kanavalla.

X