Julkkikset

Putous-tähti Helmi-Leena Nummelan aiemmat roolisuoritukset kauhistuttavat ja itkettävät – millaista on siirtyä synkästä draamagenrestä näyttelemään höpsöttelevää komediaa?

Uusi Putous-näyttelijä Helmi-Leena Nummela, 31, on tehnyt urallaan synkkiä ja vahvoja draamarooleja. Nyt hänen tehtävänään on naurattaa meitä. Miten se onnistuu?
7.11.2018 Teksti: Katri Koskinen Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

– Jännittää. Kihelmöi. Tässä on iso rivi hienoja näyttelijöitä vuosien varrelta, Helmi-Leena Nummela kuvailee uutta Putous-pestiään ja -kollegoitaan selkeästi jännittyneenä.

Uusi Putous-näyttelijä Helmi-Leena, 31, on tullut tunnetuksi vahvoista, draamaan painottuvista rooleistaan. Hän on tehnyt uransa pääasiassa teatterinäyttelijänä.

Vastikään Helmi-Leena tähditti ylistystä ja viittä tähteä kerännyttä Veriruusut-teatteriesitystä Kom-teatterissa. Veriruusut on koskettava kansalaissodan naiskaartilaisten tarina kahtia jakautuneesta kansasta ja sen ihmiskohtaloista vuonna 1918. Se kuvaa Suomen historian järkyttävintä aikaa nuorten naisten näkökulmasta.

Se kerrottakoon, ettei Veriruusut naurattanut – vain harva katsojista säästyi kyyneliltä.

Komediaa ei tehdä kieli poskella

Millaista on siirtyä vahvasta ja synkästä draamagenrestä näyttelemään höpsöttelevää komediaa?

– Olen toki komediaakin tehnyt urallani, kaikkea laidasta laitaan. Mutta viime vuosina näyttelijäntyöni on kyllä painottunut jyhkeisiin draamoihin. Putous onkin hyvä haaste tähän vaiheeseen uraani, Helmi-Leena pohtii.

Helmi-Leena kertoo ajattelevansa, että tekemisen ydin oma sama. Vaikka nyt tehdään komediaa, sitä tehdään aivan tosissaan. Verenmaku suussa, ei kieli poskella.

– Yhtä vakavasti suhtaudun siihen näyttelijänä, oli kyse sitten komediasta tai draamasta. Samat komponentit ovat kyseessä, mutta vähän eri järjestyksessä. Rytmitykset ovat erilaiset.

Helmi-Leenan mukaan näyttelijän draiviin lavalla ei genren muutoksella ole merkitystä.

– Esimerkiksi komediaa tehdessäni en ajattele, että onpa tämä nyt hauskaa, koska sehän näkyisi ulospäin. Samalla vakavuudella ja heittäytymisellä sitä tehdään, Helmi-Leena sanoo.

Suosittelemme