Julkkikset

Suku näkyy! Nämä julkisuuden isovanhemmat ja lapsenlapset on helppo tunnistaa sukulaisiksi

Tunnistaisitko nämä julkisuuden henkilöt sukulaisiksi, jos et tietäisi heidän sukulaissuhteestaan?

Teksti:
Karoliina Kakko
Kuvat:
OM-arkisto, Ilkka Saastamoinen

Tunnistaisitko nämä julkisuuden henkilöt sukulaisiksi, jos et tietäisi heidän sukulaissuhteestaan?

Ammatit eivät suoraan periydy lapsille saatikka lapsenlapsille, mutta taitelijauralle vaadittavat ominaisuudet saattavat periytyä. Suomestakin löytyy kuuluisia taiteilijasukuja, joissa jo monessa polvessa ansaitaan elanto näyttelemisellä tai tv-juontajan hommissa.

Joukko kuuluisia lapsenlapsia muistuttaa ilahduttavan monin kasvonpiirtein isovanhempiaan.

Mikko Alatalo ja Ronja Alatalo

Muusikko Mikko Alatalon lapset ja lapsenlapset ovat myös lähteneet viihdealalle. Mikon vanhin poika, Jaska Alatalo on näyttelijä Ronjan Alatalon isä. Mikko on siis Ronjan isoisä.

Ronja on Mikon ensimmäinen lapsenlapsi. Seuran haastattelussa vuonna 2018 Mikko kertoo Ronjan olevan hänelle siksi erityisen tärkeä. He ovat yhdessä matkustelleet ja käyneet esimerkiksi Lontoossa katsomassa musikaaleja.

Ronja on näytellyt esimerkiksi Ylen Uusi päivä -sarjassa. Vuoden 2023 alussa hän aloitti näyttelijänä Salatuissa elämissä.

Lue myös: Mikko Alatalon tunnettu jälkikasvu edusti isoisänsä tärkeässä tapahtumassa – joukossa Miss Suomi -semifinalisti ja Salkkari-näyttelijä

Mikko ja Ronja Alatalo ovat matkustaneet paljon yhdessä.

Reijo Salminen ja Roope Salminen

Roope Salmisen isoisä Reijo Salminen on tunnettu tv-visailujen juontaja. Hän juonsi esimerkiksi takavuosien teatterivisailua Thilia Thaliaa sekä vakavahenkisempää Suomen tietoviisasta. Roope Salminen on muusikko, näyttelijä ja juontaja. Hän juonsi esimerkiksi vastikään Tietäjät tietää -ohjelmaa.

”Olen tosi iloinen, että isoisäni on voimissaan ja pääsee näkemään minut kunnon game show’ssa. Reijo oli tosi ylpeä ja mielissään”, kertoi Roope Katso-lehdelle.

Isoisä Reijo Salminen ja Roope Salminen ovat molemmat juontaneet tv-visailuja.

Tauno Palo ja Olga Palo

Legendaarinen suomalaisnäyttelijä Tauno Palo oli Kulkurin valssin tähti, Kansallisteatterin suuria nimiä ja näyttävän laulajanuran luonut taiteilijasielu. Tauno Palo on kirjailija ja ohjaaja Olga Palon isoisä.

Olga kertoi Annan haastattelussa, että sukunimi ei hänen mukaansa ole ollut siunaus tai kirous, se vain on.

”Tuntuu, että nimi Palo ei enää juuri herätä mielleyhtymiä. Nykyiset julkkiksethan ovat jotain TikTok-tyyppejä. Mielestäni olen saanut toimia taiteen kentällä aika vapaasti ilman sukunimen luomia paineita ja ennakko-odotuksia”, sanoo Olga.

Olga Palo ei koe sukunimeä rasitteena, vaikka hänen isoisänsä on tunnettu näyttelijä Tauno Palo.

Kristiina Halkola ja Aamu Milonoff

Näyttelijä Kristiina Halkolan tyttärentytär Aamu Milonoff on myös näyttelijä. Sukupolvien ketjun keskellä on Aamun äiti Vilma Melasniemi, jonka puoliso taas on Juho Milonoff. Saman alan tunnettuja ammattilaisia kaikki tyynni!

Aamu on näytellyt muun muassa elokuvassa Tytöt tytöt tytöt, joka voitti neljä Jussi-palkintoa.

Lue myös: Eden-elokuvan tähti Aamu Milonoff, 19, aloitti uuden harrastuksen Instagramin innoittamana ja haaveilee itsensä löytämisestä – 7 kiinnostavaa faktaa taiteilijasuvun nousevasta näyttelijästä

Näyttelijä Kristiina Halkola hätkäytti pankissa säästövinkillään: ”Virkailija tokaisi, että onhan tuokin tapa elää”

Kristiina Halkola ja Aamu Milonoff ovat näyttelijäsuvun konkari ja nouseva tähti.
Nuori Kristiina Halkola elokuvassa Mustaa valkoisella ja Aamu Milonoff elokuvassa Tytöt tytöt tytöt.

Marja Korhonen ja Niina Backman

Näyttelijä Marja Korhonen on Niina Backmanin isoäiti. Juontaja-malli Niina tunnettiin tyttönimellään Herala ennen vuonna 2011 solmittua avioliittoa Lorenz Backmanin kanssa.

Niina on tunnettu monien tv-ohjelmien kasvona. Nuori Niina katsoi tarpeelliseksi todistaa, että hänellä on muitakin avuja kuin kaunis luusto ja pitkät sääret. Toinen syy oli tuolloinen sukunimi Herala. Legendaariset näyttelijät Marja Korhonen ja Helge Herala ovat Niinan isovanhemmat, Heidi Herala on hänen tätinsä.

– Olen suvustani ylpeä, mutta se on ollut myös taakka. Nuorena ja epävarmana kuvittelin, että kuuluisien sukulaisteni takia minulta odotetaan enemmän kuin muilta. Se loi paineita ja näyttämisenhalua, kertoi Niina Annan haastattelussa vuonna 2018.

Lue myös: Niina Backman on ollut Lore-miehensä kanssa yhdessä 17 vuotta: ”Elämään kuuluu se, että parisuhde ei aina suju yhtä hyvin”

Niina Backmanin isoäiti on näyttelijä Marja Korhonen.

Ritva Valkama ja Emmi Parviainen

Emmi Parviainen kuuluu hänkin taiteilijasukuun. Hänen isänsä on näytelmäkirjailija Jussi Parviainen, äiti näyttelijä Sanna-Kaisa Palo, iso­äiti näyttelijä Ritva Valkama ja isoisoisä Tauno Palo.

Salatuista elämästä koko kansan tutuksi tullut Emmi on näytellyt esimerkiksi elokuvissa Ikitie ja Seurapeli.

Ritva muistetaan teatteriurastaan, mutta myös esimerkiksi kahdesta Turhapuro-elokuvasta. Ritva Valkama menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen 87-vuotiaana vuonna 2020.

Näyttelijä Ritva Valkaman lapsenlapsi Emmi Parviainen on myös näyttelijä.
X