Kuvassa Teemu, Sirpa ja Veera Selänne.
Sirpa ja Veera olivat kannustamassa Teemua Bermuda-turnauksessa.
Julkkikset

Tällainen on Teemu Selänteen vinkki pitkään parisuhteeseen – on jakanut neuvon myös lapsilleen

Osa Selänteiden suurperheestä viettää kesää Suomessa. Selänteiden kesään kuuluu Suomessa myös Veeran rippikoulu.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Tiia Ahjotuli

Ex-kiekkoilija Teemu Selänne, 52, viettää perinteisesti kesälomaa Suomessa. Teemu ja Sirpa Selänteen nelilapsisen perheen kolme poikaa ovat jo pitkälti yli parikymppisiä, ja mukana reissasi enää Selänteiden 14-vuotias tytär Veera ja Leevi, 22.

Eemil on kesän tiiviisti töissä. Eetu ja tyttöystävä Abbey tulevat heinäkuun puolessa välissä.

Eemil ja Eetu ovat seurustelleet jo jonkin aikaa tahoillaan. Leevikin muuttanut opiskelemaan, joten kotona Selänteillä asuu enää syksyllä lukion aloittava Veera.

Selänteet ovat aina olleet hyvin tiivis perhe, jossa on touhuttu ja harrastettu yhdessä.

– On kieltämättä erikoinen fiilis ja haikeaa, kun lapset alkavat olla omillaan. Sitä vain tovoo, että jokainen löytää oman juttunsa. Olemme olleet tosi tyytyväisiä, miten he ovat alkaneet löytää omaa tietään, Teemu kertoi Bermudan hyväntekeväisyysturnauksessa Kalastajatorpalla.

Oikean kanssa kannattaa asettua

Teemu sanoo, että kesät on vietetty ja vietetään Suomessa ja Kirkkonummen kodissa, vaikka perheen pääkoti on yhä Orangen piirikunnassa Los Angelesin kaakkoispuolella Coto de Cazassa.

– Kyllä tänne on aina kesän lähestyessä hinku. Täällä on paljon asioita mitä rakastan, sukua ja ystäviä, mutta syksyllä on aina kiva myös lähteä takaisin. Amerikassa on paljon asioita, joita kaipaa jokapäiväiseen elämään, Teemu totesi ja vinkkasi helteessä kylpevää Kalastajatorpan tenniskenttää, joka muistutti sääolosuhteiltaan viime lauantaina enemmänkin Kaliforniaa.

Teemu ja Sirpa nauttivat ulkona tenniksen sekä golfin pelaamisesta, Veera harjoittelee lajia tosissaan. Kesän ohjelmassa Veeralla on myös Suomessa rippikoulu. Teemu vitsaileekin, miten hän on valmistautunut kuopuksen varalle mahdollisiin kilpakosijoihin.

–  Olen sanonut viimeksi Leeville, joka viihtyy sinkkuna, että näissä asioissa ei ole mihinkään kiire. Sitten kun tuntuu hyvälle ja oikealla, kannattaa vasta asettua, 33 vuotta yhdessä Sirpan kanssa ollut Teemu totesi.

X