– En voi hyvin, jos minulla on kova stressi. Siksi olen opetellut keinoja, jotka helpottavat kovia viikkoja ja auttavat minua myös nauttimaan kaikesta, Ellinoora sanoo.
– En voi hyvin, jos minulla on kova stressi. Siksi olen opetellut keinoja, jotka helpottavat kovia viikkoja ja auttavat minua myös nauttimaan kaikesta, Ellinoora sanoo.
Julkkikset

Tämä helppo kikka lievittää Ellinooran stressiä: ”Se saa minut tuntemaan, etten ole ihan kädetön”

Ellinoora haluaa vaalia kehoaan kiireen keskellä. Yhtenä apukeinona hänellä on piikkimatto, jota hän käyttää lähes päivittäin. – Piikkimatto rentouttaa ja tuo nopeasti hyvän olon.
Teksti: Sari Hannikainen Kuvat: Sampo Korhonen

Laulaja, muusikko Ellinooralla, 25, on käynnissä tiivis työrupeama. Takana on esiintymiset maan isoimpien kesäfestareiden päälavoilla ja toisen levyn, Vaaleanpunainen vallankumous, julkaisu. Klubikiertue vie häntä nyt ympäri Suomea.

Miten estää tai hallita stressiä työssä, jota rakastaa? Sitä Ellinoorakin on alkanut miettiä.

– Uskon siihen, että jos on voimakkaassa ylirasitustilassa vaikka stressin vuoksi, niin jossain vaiheessa se purkautuu sairastumisena. En voi hyvin, jos minulla on kova stressi, hän sanoo.

– Siksi olen opetellut keinoja, jotka helpottavat kovia viikkoja ja auttavat minua myös nauttimaan kaikesta.

Piikkimatto rentouttaa nopeasti

Meditointiin Ellinoora sanoo olevansa liian rauhaton. Hänen nopea stressinhelpotuskikkansa on piikkimatto.

– Käytän piikkimattoa todella usein, lähes päivittäin. Laitan maton maahan ja asetun sen päälle makaamaan paljaalla iholla. Piikkimatto rentouttaa ja tuo nopeasti hyvän olon. Se saa minut tuntemaan, etten ole ihan kädetön rauhattomien ajatusten ja stressin kanssa.

Ellinooraa hoitaa kehoaan myös käymällä fysioterapiassa.

– Laulamista ja esiintymistä tehdään koko keholla, joten se kuluu. Välillä minun on tehtävä itsekkäitä ratkaisuja ja vältettävä ylimääräisiä menoja, jotta ääneni pysyy kunnossa. Arvostan kehoani ja yritän vaalia sitä.

Piikkimatto

piikkimatto

Piikkimaton vaikutuksen uskotaan perustuvan akupainantaan, joka on vanha, lääkkeetön kiinalainen hoitomuoto.

Piikkimatossa on yleensä muoviset, lyhyet piikit. Piikkimaton päälle asetutaan makuulle, minkä uskotaan laukaisevan kehon jännitystiloja. Piikkimaton uskotaan auttavan esimerkiksi stressinhallinnassa, jännitystiloissa ja nukahtamisvaikeuksissa.

Lue myös:

Ellinoora kertoo elämänsä ristiriidasta: ”Ensin toivoo, että joku huomaisi, ja sitten pelkää, mitä hän ajattelee”

Näitä laulajia supersuosittu Ellinoora ihailee: ”Lauri Tähkä on voimaeläimeni”

Harhaileeko mieli? Sovelletun rentoutuksen avulla opit rentoutumaan alle minuutissa – missä vain

X