Julkkikset

Tanssii tähtien kanssa -voittoonsa uskova Musta Barbaari: ”Harjoittelen triplasti enemmän kuin muut”

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa kilpaileva James Nikander eli Musta Barbaari on tottunut treenaamaan kovaa. Se, ettei liikunnalle yksinkertaisesti olisi aikaa, on miehen mukaan palturia oleva tekosyy. – Se on heikon mielen ajatus, sanoo tanssikisan voittoa tavoitteleva mies.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Hilppa Alanko

Katri Mäkinen ja Musta Barbaari pääsivät salamavalojen keskelle oitis sen jälkeen, kun Tanssii tähtien kanssa -ohjelman parit paljastettiin.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa kilpaileva James Nikander eli Musta Barbaari on tottunut treenaamaan kovaa. Se, ettei liikunnalle yksinkertaisesti olisi aikaa, on miehen mukaan palturia oleva tekosyy. – Se on heikon mielen ajatus, sanoo tanssikisan voittoa tavoitteleva mies.

Salil eka salil vika -hitistään tunnettu viihdetaiteilija ja kehonrakentaja James Nikander, 26, eli Musta Barbaari kisaa parkettien kirkkaimman tähden tittelistä tanssinopettaja Katri Mäkisen kanssa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

Mustan Barbaarin kanssakilpailijoina nähdään Kasmir, Eevi Tetiinen, Kirsi Alm-Siira, Anna-Maija Tuokko, Laura Malmivaara, Ali Jahangiri, Hanna Sumari ja Jarkko Tamminen. Ohjelman juontavat Tuija Pehkonen, Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi.

”Nyt Tanssii tähtien kanssa on ykkösprioriteettini”

Musta Barbaari aikoo panostaa ohjelmaan ja sitä varten treenaamiseen kaikkensa. Hän lupaa triplata sen ajan, mitä muut kilpailijat käyttävät treenaamiseen. Katrin sana on laki, ja Musta Barbaari on valmis lähtemään tanssiharjoituksiin tähtiopettajansa toiveesta vaikka yöaikaan.

– Nyt Tanssii tähtien kanssa on ykkösprioriteettini. Olen valmis treenaamaan ihan mihin aikaan tahansa. Jos Katri soittaa vaikka kahdelta tai kolmelta aamuyöstä, sanon vain, että anna minulle 5 minuuttia aikaa, niin pesen hampaat ja tulen sitten. Pidän huolen, ettei henki haise kuitenkaan, Musta Barbaari sanoo.

”Treenipäivinä ei tarvitse mennä aamulenkille”

Kovana kuntoilijana tunnettu Musta Barbaari kuluttaa mielellään aikaa salilla ja lenkkipolulla. Myös tanssimisessa häntä innostaa kuntoilupuoli.

– Tanssiminen on hyvää aerobista liikuntaa, joten treenipäivinä ei tarvitse mennä aamulenkille.

Salihirmuna tunnettu mies uskoo, että liikkuminen on ainoastaan priorisointikysymys. Se, ettei liikunnalle yksinkertaisesti olisi aikaa, on miehen mukaan palturia oleva tekosyy.

– Se on heikon mielen ajatus. Mieltä voi vahvistaa, jos haluaa ajatella toisin. Se on vähän niin kuin päätös siitä, laitatko valot päälle vai kiinni. Voit itse valita.

Musta Barbaari eli James Nikander on intohimoinen kuntoilija.
Musta Barbaari eli James Nikander on intohimoinen kuntoilija. Kuva: Pekka Nieminen

Musta Barbaari aikoo voittaa

Katri voitti edellisen Tanssii tähtien kanssa -kauden laulaja Pete Parkkosen kanssa vuonna 2014. Musta Barbaari uskoo, että Katri pääsee juhlimaan voittoa myös hänen kanssaan nyt alkavalla, 10. kaudella. Kokemusta paritansseista on ainoastaan kahdesti tanssitut vanhojen tanssit, mutta itseluottamusta mieheltä löytyy senkin edestä.

– Meidän jälkeemme tulevat muut, sanotaan niin. Totta kai lähdemme voittamaan. Ei ole valinnanvaraa. En hyväksy mitään muuta. Eikä Katrikaan hyväksy.

Musta Barbaari kertoo pyrkivänsä elämään vapaasti ja aikatauluttamatta elämäänsä liikaa. Hän kuitenkin uskoo, että voittoon vaaditaan ajankäytön miettimistä aikaisempaa tarkemmin.

– Olen vähän aikahippi. En vilkuile kelloa koko ajan. Aion nyt alkaa vähän aktiivisemmin ja tarkemmin katsomaan sitä. En tee sitä ainoastaan ohjelman takia vaan siksi, että pystymme Katrin kanssa oikeasti toteuttamaan yhteisen unelmamme. Me voitamme.

Tanssii Tähtien Kanssa alkaa MTV3-kanavalla 12. helmikuuta kello 19.30.

Lue myös:

Musta Barbaari: ”Olen heikkona leivonnaisiin”

Uusi Tanssii tähtien kanssa -juontaja Tuija Pehkonen: ”Löysin rauhan terapiasta”

Vappu Pimiä elämän pettymyksistä: ”Pahinta on jäädä jumittamaan mokaan”

X