– Asioita ei voi pitää itsestäänselvyyksinä, elämää kaikkein vähiten, Piia Pasanen sanoo.
”Asioita ei voi pitää itsestäänselvyyksinä, elämää kaikkein vähiten.”
Julkkikset

Uutisankkuri Piia Pasanen on tehnyt surutyötä neljä vuotta: ”Äidin kohtalo on tuntunut epäreilulta”

Äidin yllättävä sairastuminen ja kuolema pysäyttivät uutisankkuri Piia Pasasen, 49, elämän rajallisuuden äärelle. Nyt viidenkympin kynnyksellä hän pohtii, mitä uutta haluaisi vielä tehdä.
Teksti: Anneli Juutilainen Kuvat: Liisa Valonen, Piia Pasasen kotialbumi ja OM-arkisto

”Täytän ensi keväänä 50 vuotta. Vääjäämättä se tarkoittaa sitä, että olen elänyt yli puolet elämästäni. Se tuntuu hurjalta. On tunnettu klisee, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin aika kuluu. Se on täysin totta. Kesät ja talvet seuraavat toi­siaan kauhealla vauhdilla.

Olen viime aikoina ryhtynyt pohtimaan, mitä haluaisin tehdä isona. Olen tehnyt pitkän uran tv-toimittajana ja uutisankkurina. Haluanko jäädä tästä työstä jonakin päivänä eläkkeelle? Mitä muuta osaisin? Mitä ehkä vielä haluaisin kokea?

Ihannoin ihmisiä, joilla on rohkeutta repäistä itsensä irti vanhasta ja hypätä uuteen alkuun. Samaan aikaan olen itse hyvin turvallisuudenhakuinen ja tunnistan itsessäni nössön. Jarruttelen herkästi ja perustelen sitä itselleni ajattelemalla, että kaikki on hyvin näinkin.

En tiedä, mikä uusi aluevaltaukseni voisi olla. Mutta tunnistan hiljaa heränneen tarpeen ja pohdinnan ajatukselle – tai ainakin sen mahdollisuudelle. On kuitenkin tärkeää muistaa, että yli 50-vuotiaana uuden aloittaminen työelämässä on vaikeampaa kuin nuorempana. Ikäsyrjintää on valitettavasti hyvin paljon monella eri alalla.”

Tilaa Anna ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Anna Kirjaudu

X