Vesku Jokinen Annassa
– Arvomaailmani on muuttunut perheen ansiosta valtavasti.
Julkkikset

Vain elämää -tähti Vesku Jokinen on ollut lapsen saatuaan muuttunut mies: ”Isäksi tuleminen oli elämäni kovin kasvunpaikka”

Klamydian Vesku Jokinen, 50, suunnittelee häitä kihlattunsa Minjan kanssa. – Ennen keskityin itseeni ja omaan uraani, mutta nykyään oma perheeni on elämäni ehdoton ykkönen ja menee ihan kaiken muun edelle.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Krista Luoma

Klamydia-yhtyeen solisti ja keulamies Vesku Jokinen on joutunut perumaan tänä vuonna noin kuusikymmentä keikkaa. Vuosien menestyksen ansiosta taloudellinen puskuri on ollut hyvä, mutta jos tilanne jatkuisi pidempään, olisi lompakkokin tiukalla.

Kaipuu lavalle on ollut kova.

– Olen sanonut emännälle, että jos vielä joskus valitan keikkojen paljoutta, hän saa lyödä minua.

Emännällä Vesku tarkoittaa kihlattuaan Minjaa. Yhteistä elämää on takana muutama vuosi.

– Menemme lähitulevaisuudessa naimisiin. Rankka avioitumisaie on ilmassa, hän sanoo paljastamatta tarkempia suunnitelmia.

Pariskunnan uusperheeseen kuuluu Veskun pojan lisäksi kihlatun 5-vuotias tytär.

– Arvomaailmani on muuttunut perheen ansiosta valtavasti. Ennen keskityin itseeni ja omaan uraani, mutta nykyään oma perheeni on elämäni ehdoton ykkönen ja menee ihan kaiken muun edelle.

Lue lisää: Vain elämää -tähti Mariska viihtyy kirkoissa: ”Niissä voi tehdä kaikkea älyvapaata Jeesuksen kanssa”

Isäksi tuleminen ei tuntunut aluksi ihan helpolta. Oikeastaan se oli aika pelottavaa, tunsihan Vesku itsensä vielä keskenkasvuiseksi pojanklopiksi.

Miten hän, nelikymppinen punkkari osaisi muka vaihtaa vaipat ja hoitaa pientä kääröä?

Mutta kun Samu-poika syntyi vuonna 2008, kaikki epäilykset kaikkosivat.

– Rakastuin samalla sekunnilla, kun näin hänet ensimmäisen kerran. Isänvaisto heräsi ihan itsestään, luonto hoiti hommansa saman tien.

”Valtava vastuu laskeutui hartioilleni”

Yhtäkkiä Vesku teippasi jo kotinsa pöydänkulmia, ettei poika kopsauttaisi niihin silmäkulmaansa. Vastuu ei tuntunutkaan painavalta, vaan siitä tuli kaikkein tärkein tehtävä maailmassa.

– Isäksi tuleminen oli elämäni kovin kasvunpaikka. Aiemmin olin pitänyt huolta itsestäni, mutta nyt valtava vastuu laskeutui hartioilleni. Elämäni tärkein kiintopiste en ollut enää minä itse vaan pieni poikani.

Isänä Veskulle on tär­keää opettaa jälkikasvulle omia tärkeitä arvoja: kunnioitusta muita ihmisiä sekä omaa kotimaata kohtaan. Isänmaallisuus on tärkeää. Omalle pojalleen hän on puhunut sodasta ja kertonut, minkälaisia uhrauksia edelliset sukupolvet ovat tehneet Suomen itsenäisyyden eteen. Jokaisella Klamydian keikalla Vesku laulaa kappaleen Suomi on sun muistuttaakseen muita siitä, ettei maamme itsenäisyys ole itsestäänselvyys.

Lue lisää: Vain elämää -ohjelman kuvaukset havahduttivat Arja Korisevan – sai kipinän toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa

Yhteinen aika on isälle ja pojalle merkityksellistä. Usein siihen kuuluu liikunta: kimpassa on käyty luistelemassa, laskettelemassa ja pelaamassa palloa.

Kaikenlainen hääräily kesämökillä Pohjanmaalla on sekin tärkeää. Sinne isä ja poika rakensivat aikoinaan yhdessä leikkimökin ja hiekkalaatikon. Pojalla oli pienempänä tapana etsiskellä erilaisten aseiden kuvia. Niiden perustella Vesku veisteli puusta pyssyjä pojan toiveiden mukaisesti.

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Anneli Juutilainen. Jutussa Vesku Jokinen kertoo muun muassa Klamydian vaikeista vuosista ja omasta painonhallinnastaan. Lue koko juttu Annasta 50/2020 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X