Virpi Kätkän elämässä on meneillään uusi vaihe.
Julkkikset

Virpi Kätkä rankkojen aikojen jälkeen: ”Olen kiitollinen avioliittovuosistani – ne opettivat minulle eniten”

Jos Virpi Kätkä kuvailisi tunnetilaansa yhdellä sanalla, se olisi kiitollinen. Hän on kiitollinen erityisesti siitä, että nyt vihdoin tuntuu tapahtuvan hyviä asioita.
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: Pekka Nieminen

Laulaja Virpi Kätkän, 49, elämässä on meneillään uusi vaihe. 11- ja 13-vuotiaiden lasten äiti on innostunut ensimmäistä kertaa elämässään urheilusta ja aloittanut vapaaehtoistöiden tekemisen.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä laulaja on elämäntapamuutoksestaan innoissaan.

– Olen huomannut, että elämä muutenkin tuo nyt ihania asioita koko ajan eteen. Olemme siskoni Katjan kanssa tehneet 27 vuotta keikkoja ja Euroviisuista tulee kuluneeksi 25 vuotta tänä vuonna, Virpi kertoo.

– Muistan, että Euroviisut – tuo meidän 15 minuuttinen isossa julkisuudessa – toi paljon hyvää, mutta toi se pahaakin. Itse kestän sen, mutta en esimerkiksi lue tänä päivänä messengereitä, somekommentteja, enkä vastaa puhelimeenkaan!

Siskokset Katja ja Virpi Kätkä keikkailevat edelleen säännöllisesti.

Siskokset Katja ja Virpi Kätkä keikkailevat edelleen säännöllisesti. CatCat edusti Suomea Eurovision laulukilpailuissa vuonna 1994 kappaleella Bye Bye Baby.

Ysäribändiksi mielletty CatCat-duo julkaisi juuri uuden kappaleen Jäätyneet perhoset.

– Meidän keikkayleisömme on puolta nuorempaa kuin mitä me olemme.  Heitä on kiva seurata: nuoret tuntuvat olevan fiksumpia kuin mitä meidän ikäpolvemme on, Virpi kuvailee.

Virpi Kätkän ja Tauskin riidat ovat vihdoin historiaa

Virpi Kätkä kertoo, että kaikista rankimmat ajat tuntuvat olevan nyt takanapäin. Hän ja ex-aviomies Tauski Peltonen ovat päässeet vihdoin sopuun.

Virpin ja Tauskin välit ovat olleet kireät pariskunnan erottua vuonna 2010. Liitosta syntyi kaksi lasta.

– Ensimmäistä kertaa puoleentoista vuoteen kaikki on hyvin. Elämässä on ollut kaikenlaista hyvin rankkaa, joten nyt olen vain kiitollinen,  Virpi kuvailee.

Ex-pariskunnan vuosia kestäneet riitelyt käräjillä ovat myös ohi.

– Minulla on nyt hyvä olla, ei tarvitse enää pelätä. Olemme saaneet sovittua asiat, ja siitä olen joka aamu kädet ristissä.

”Haluan auttaa muita, koska minuakin on autettu”

Omasta henkilökohtaisesta historiastaan johtuen vapaaehtoistyöstä on muodostunut Virpille tärkeä osa arkea.

–  Minulla itselläni on ollut hätä, ja siksi haluan auttaa muita, koska minuakin on autettu. Se on minulle sydämenasia.

Virpi Kätkä

Virpi Kätkä on kiitollinen myös rankoista kokemuksista.

Tällä hetkellä Virpistä suorastaan huokuu positiivinen asenne – lempeys ja heleä nauru. Jälkeenpäin jopa vaikeista ajoista voi olla kiitollinen, Virpi itse pohtii.

– Eniten olen kiitollinen avioliittovuosistani – ne opettivat minulle eniten. Olen kaikista vaikeista asioista kiitollinen, nyt kun kaikki on hyvin, lapsilla ja minulla, Virpi sanoo.

Ja koskaan ei kannata luovuttaa, Virpi muistuttaa.

– Aurinko alkaa aina taas paistaa. Ja apua saa kyllä.

X