Ihmiset ja suhteet

Kilpauran lopetus syöksi Minea Blomqvistin ja Roope Kakon suhteen kriisiin – pariskunta ymmärtää nyt Teemu Selänteen varoittavat sanat

Intohimo golfiin yhdisti Minea Blomqvistin ja Roope Kakon jo teini-iässä. Kun Minean urheilu-ura päättyi, elämältä putosi pohja ja myös parisuhde joutui koetukselle.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Liisa Valonen ja Minea Blomqvistin kotialbumi

Minea Blomqvistille golf toi loppujen lopuksi sen kaikkein tärkeimmän: puoliso Roope Kakon ja oman perheen.

Intohimo golfiin yhdisti Minea Blomqvistin ja Roope Kakon jo teini-iässä. Kun Minean urheilu-ura päättyi, elämältä putosi pohja ja myös parisuhde joutui koetukselle.

Golflaukku on mukana, mies aikoo tehdä vielä iltatreenit­. Minea ”Minni” Blomqvist hymyilee kohti golfklubin kahvilaa kävelevälle puolisolleen Roope Kakolle. Minni on tullut paikalle suoraan valmennustunneilta, Roope on käynyt harjoituspäivän jälkeen kotona ja laittanut lapsille iltaruoan.

Oikein päätelty. Roope, 42, aikoo jäädä harjoittelemaan, sillä edessä on kisaviikko Espanjan Sevillassa. Minni, 39, puolestaan on äskettäin palannut nuorten golfmaajoukkueen harjoitusleiriltä Thaimaasta.

Pariskunta asuu poikiensa Elmerin, 14, ja Kaapon, 5, kanssa Minnin lapsuudenkodissa espoolaisen golfkentän lähellä. Täällä Minni aloitti pelaamisen yhdeksänvuotiaana. Nyt perheen lapset saavat kasvaa samalla seudulla, tosin pojat eivät erityisesti harrasta golfia.

– Kun ystäväperheen poika vakuutti tykkäävänsä pelaamisesta, Elmeri kysyi, voiko joku oikeasti tykätä golfista. Hän oli silloin ehkä kuusivuotias.

Nyt Elmeri pelaa koripalloa ja harrastaa thainyrkkeilyä. Kaapo etsii vielä lajejaan.

Yhteinen intohimo toi parin yhteen

Kyllä voi oikeasti tykätä. Roopelle ja Minnille golf on intohimo. He ovat aikoinaan ihastuneetkin toisiinsa golfleirillä, Minni oli silloin 16- ja Roope 19-vuotias.

– Hän oli samanhenkinen ja sopivan huoleton. Vuosien mittaan hän on miehistynyt ja entisestään komistunut, kuvailee Minni.

Urheilu oli Roopelle kaikki kaikessa. Hän oli pelannut myös jalkapalloa ja jääkiekkoa, mutta golf valikoitui päälajiksi 15-vuotiaana.

Minea Blomqvist
Työt saavat tulla kotiin. - Jos Minni huomauttaa jotakin pelistäni, yritän ottaa opiksi, sanoo Roope Kakko. © Liisa Valonen

Minni sanoo olevansa heistä kahdesta määrätietoisempi. Hänellä on aina ollut selkeät tavoitteet ja unelmat.

– Minä olen enemmän hetkessä eläjä. Olin nuorena tosi huono tekemään aloitteita. Onneksi Minni miltei kirjaimellisesti istahti syliini, jatkaa Roope.

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X