Ihmiset ja suhteet

Sanni avautui Shirlyn myötä: ”Kun tapaan ihmisen, joka ei pelkää minua, se on ihan parasta”

Kova työtahti ja julkisuuden riepottelu saivat muusikko Sanni Kurkisuon vetäytymään kuoreensa. Elämänilo palasi, kun hän alkoi pitää itsestään parempaa huolta ja tapasi nykyisen puolisonsa Shirly Karvisen.

Teksti:
Iina Alanko
Kuvat:
Liisa Valonen, Sannin kotialbumi

Sanni saavutti menestystä jo nuorena. – Tein ja tein enkä miettinyt omaa jaksamistani.

Kova työtahti ja julkisuuden riepottelu saivat muusikko Sanni Kurkisuon vetäytymään kuoreensa. Elämänilo palasi, kun hän alkoi pitää itsestään parempaa huolta ja tapasi nykyisen puolisonsa Shirly Karvisen.

Vajaa vuosi sitten, maalikuussa 2023, muusikko Sanni Kurk­isuo istui kotisohvallaan ja purskahti itkuun. Suurin tunne oli helpotus: hän ei ollutkaan pilannut uraansa.

Pari päivää aiemmin Sanni oli julkaissut uuden biisinsä Haukilahden rantaan, joka kertoo läheisen menettämisestä. Koskettava laulu oli ensiaskel pitkäaikaisen unelman toteutumisessa, ensimmäinen kokonaan hänen itsensä tuottama kappale. Sävellyksen ja sanoituksen lisäksi hän muun muassa soittaa kaikkia kappaleessa kuultavia instrumentteja itse.

Taiteellisen puolen lisäksi mukana oli myös taloudellinen riski. Sannin oma yritys Sanni Music ja levy-yhtiö Warner Music Finland jakavat jatkossa tasan sekä kulut että tuotot.

Lue myös Seura.fi: Sanni ryhtyi The Voice of Finlandin tuomariksi: ”Uskon antavani artisteille hyvät eväät myös kisan jälkeiseen elämään”

Haukilahden rantaan nousi päivässä Suomen kuunnelluimmaksi kappaleeksi Spotifyssa. Paineet olivat olleet kovat, ja niiden purkautumista Sanni nyt kyynelehti: hän oli uskaltanut – ja onnistunut.

”Se oli musiikilliselle itsetunnolleni iso ja tärkeä hetki. Tuntui siltä, että nyt joku on antanut minulle luvan jatkaa valitsemallani polulla”, Sanni, 30, kertoo.

Elämä on muutenkin mallillaan. Isojen elämänmuutosten jälkeen Sanni voi nyt ehkä paremmin kuin koskaan. Tie sitä kohti ei ole ollut helppo.

Sanni suutelee Emma-palkintoaan 19-vuotiaana.
Sanni on valittu kahdesti vuoden naissolistiksi. Ensimmäisen Emma-palkintonsa hän sai 19-vuotiaana. © Sannin kotialbumi

Hyvinvointipyörä pyörii

”Kesällä 2016 minua arvosteltiin rajusti ulkonäöstäni. Olin ylikuormittunut ja todella poikki: olin juuri breikannut, ja minulla oli yli sata keikkaa vuodessa, joskus kaksikin samana päivänä. Niiden lisäksi tein jatkuvasti uutta musiikkia.

Keikat veivät paljon energiaa, enkä ehtinyt tankata niin paljon kuin kulutin. Lehdissä ja somessa julkaistiin kuvia, joissa näytin riutuneelta. Laihtumiseni ei kuitenkaan johtunut laihduttamisesta, vaan kaikesta siitä rääkistä.

Olin vasta 23-vuotias, mutta minua kohtaan ei tunnettu armoa. Onneksi nykyään ihmisille annetaan enemmän kehorauhaa, vaikka vieläkään sitä ei anneta tarpeeksi.”

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X