Ihmiset

Oona Tolppanen palasi Erikoisjoukoista suoraan rugbykentille – kuvauksia varjosti raju loukkaantuminen

Yrittäjä Oona Tolppanen ei pitänyt pelaamisesta taukoa edes silloin, kun hän palasi Erikoisjoukkojen rankoista kuvauksista.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli ja Otavamedia

Ensi kesänä järjestettävissä Pariisin olympialaisissa Oona nähdään uintikisojen studio-osuuksien juontajana.

Yrittäjä Oona Tolppanen ei pitänyt pelaamisesta taukoa edes silloin, kun hän palasi Erikoisjoukkojen rankoista kuvauksista.

Erikoisjoukot-ohjelmassa mukana ollut hyvinvointivalmentaja Oona Tolppanen vietti iltaa Warner Bros. Discoveryn tilaisuudessa Helsingissä. Ensi kesänä järjestettävissä Pariisin olympialaisissa Oona nähdään uintikisojen studio-osuuksien juontajana. Oonan oma laji on rugby.

– Lähden ensi viikolla Tanskaan pelaamaan, hän kertoi.

Hän ei pitänyt pelaamisesta taukoa edes silloin, kun hän palasi Erikoisjoukkojen rankoista kuvauksista.

– Pelasin rugbyn SM-finaaleissa viikko kuvausten jälkeen. En tiedä, oliko siinä hirveästi järkeä, mutta ajattelin, että nor­maaliin elämään on palattava, Oona naurahti.

Erikoisjoukkojen kuvauksia varjosti Oonan loukkaantuminen sarjan 9. jaksossa. Kilpailijoiden tehtävänä oli pudottautua selkä edellä 7,5 metrin korkeudesta veteen.

Oona putosi veteen vatsa ja kasvot edellä, siis pahimmassa mahdollisessa asennossa. Hän myös löi päänsä betoniin noustessaan hyppytorniin suorittamaan tehtävää. Oona joutui keskeyttämään tehtävän ja siirtymään jatkotutkimuksiin.

Lue myös: Erikoisjoukot-sarjan Janne Lehtonen rakastui tulevaan vaimoonsa 14-vuotiaana: ”Olin aika hulivili ja hän oli kympintyttö”

Parisuhdeaika kortilla

Oonalla on kaksi lasta Palloliiton talenttivalmentajan, entisen jalkapalloilijan Pekka Lagerblomin kanssa. Oona ihmettelee välillä, miten hän selviytyy kiireisestä arjestaan.

– Olen viime aikoina tosin tehnyt aiempaa vähemmän valmennuksia. En ole ihan aamusta iltaan niissä hommissa.

Parisuhdeaika on silti pienten lasten vanhemmilla kortilla, koska myös Pekalla on työkiireitä.

– Yhteistä aikaa on vain iltaisin. Nyt tosin olen joutunut valmistautumaan kisoihin ja olen tehnyt iltaisinkin valmisteluja.

Erikoisjoukkojen kuvauksia varjosti Oonan loukkaantuminen sarjan 9. jaksossa. © Linda Martikainen
X