Kauneus

Haussa oikeasti kestävä huulipuna? Testasimme 7 kestohuulipunaa – yllättäjä kesti jopa seuraavaan aamuun asti

Punatut huulet ovat ilmeen pikapiristys. Kestävä huulipuna on monen toivelistalla, ja kestohuulipunien luvataankin pysyvän huulilla jopa tuntien ajan. Testasimme, miten lupaus piti – kestivätkö punat syömisen ja pussailun?

Teksti:
Sini Kesänen
Kuvat:
Istock, Valmistajat

Kuinka pitkään kestohuulipuna pysyy huulilla? Testasimme seitsemän eri hintaista kestävää huulipunaa.

Punatut huulet ovat ilmeen pikapiristys. Kestävä huulipuna on monen toivelistalla, ja kestohuulipunien luvataankin pysyvän huulilla jopa tuntien ajan. Testasimme, miten lupaus piti – kestivätkö punat syömisen ja pussailun?

Valitsimme uutuuspunien joukosta seitsemän huulipunaa, joiden luvataan olevan pitkäkestoisia. Kestävä huulipuna tarkoitti testissämme, että sitä ei tarvinnut lisätä heti lounaan jälkeen. Kestoltaan paras puna pysyi huulilla jopa seuraavaan aamuun.

YSL: Mattaista hehkua

YSL Rouge Pur Couture The Slim Glow Matte on kestävä huulipuna, jossa on hienojakoisia glow-helmiäisiä ja kosteuttavia ainesosia, 39 e.
YSL Rouge Pur Couture The Slim Glow Matte -huulipunassa on hienojakoisia glow-helmiäisiä ja kosteuttavia ainesosia, 39 e.

Tuote lupaa: Heleä, pitkäkestoinen mattahuulipuna, jonka intensiivinen mattaväri imartelee huulten omaa sävyä.

Näin se toimii: Huulipuna on hoikassa, perinteisessä huulipunahylsyssä, joka istuu hyvin käteen. Ensituntuma väristä huulilla on voidemaisen pehmeä ja ohut. Väriä tulee kuitenkin riittävästi kertalevityksellä. Kulmikkaan muotonsa vuoksi punaa on helppo levittää tarkasti huulten reunoille.

Pitikö lupaus? Kestolupaus on kuusi tuntia. Sen puna kestää, jos ei syö tai pussaile. Ruokailun jälkeen piti lisätä punaa huulten keskiosaan, reunoilla puna pysyi.

Tämä yllätti: Väri ei ole aivan matta, vaan siinä on lempeää valovoimaista hehkua.

Pisteet: 9/10

Essence: Kyllä kestää

Essence Stay 8 h Matte Liquid Lipstick -nestemäinen kestävä huulipuna on edullinen laatu­tuote, 4 e.
Essence Stay 8 h Matte Liquid Lipstick -nestemäinen kestävä huulipuna on edullinen laatu­tuote, 4 e.

Tuote lupaa: Nestemäinen huulipuna, joka pysyy huulilla kahdeksan tuntia. Helppo levittää ergonomisella vaahtomuovisella siveltimellä. Kevyt koostumus, matta lopputulos.

Näin se toimii: Sivellin on pitkä ja kapea, joten levitys vaatii tarkkaa kättä. Väri levittyy hyvin ja tuntuu huulilla huulikiiltomaisen kevyeltä. Väriä on kuitenkin kiitettävästi, ja se tarttuu hyvin huuliin. Puna ei tunnu huulilla, joten välillä unohdin, että huulissa on väriä. Iltapäivällä huulet alkoivat tuntua hieman kuivilta. Koska väri on täysin matta, se on parhaimmillaan sileillä, pehmeillä huulilla.

Pitikö lupaus? Kyllä piti, väri pysyi myös syödessä.

Tämä yllätti: Markettituote, jonka hinta-laatusuhde on loistava!

Pisteet: 9+/10

Gosh: Ruusuiset sävyt

Gosh Luxury Rose Lips -huulipunaa voi kerrostaa, 14,50 e. Kaupoissa lokakuussa.
Gosh Luxury Rose Lips -huulipunaa voi kerrostaa, 14,50 e. Kaupoissa lokakuussa.

Tuote lupaa: Jättää huulille intensiivisen, pitkäkestoisen, puolimatan värin. Levittyy helposti ja tasaisesti. Kosteuttaa ja hoitaa huulia.

Näin se toimii: Huulipuna on normaalissa hylsyssä, ja punan muotoilukin on klassinen. Huulet suositellaan rajaamaan ennen punan levittämistä. Näin puna pysyy huulilla eikä leviä juonteisiin. Puna levittyy hyvin ja tasaisesti. Puolimatta väri hehkuu kauniisti.

Pitikö lupaus? Kyllä muuten, mutta puna pysyi vain muutaman tunnin, sitten sitä piti lisätä. Samoin syömisen jälkeen. Kesto oli parempi, kun rajaamisen ja punaamisen jälkeen painoi huulet kasvopaperiin ja lisäsi punaa toisen kerroksen.

Tämä yllätti: Piti huulet pehmeinä.

Pisteet: 8,5/10

Jane Iredale: Levittyy ohuelti

Jane Iredale Beyond Matte Liquid Lipstick on pitkään huulilla kestävä huulipuna, joka sisältää ohdakkeen siemenöljyä ja E-vitamiinia, 40 e.
Jane Iredale Beyond Matte Liquid Lipstick -huulipuna sisältää ohdakkeen siemenöljyä ja E-vitamiinia, 40 e.

Tuote lupaa: Nestemäinen kestohuulipuna, mattainen lopputulos, runsaspigmenttinen, levittyy ohuelti, ei halkeile.

Näin se toimii: Väri levitetään pienestä hylsystä lyhytvartisella vaahtomuovisiveltimellä. Puna tuntuu huulilla ohuelta, kuin huulikiillolta. Mietin, tuleeko väriä riittävästi yhdellä levityskerralla vai lisäänkö toisen kerroksen. Huulet kiiltävät alkuun hetken, kunnes väri kuivuu huulilla mataksi.

Pitikö lupaus? Kyllä, väri kesti pitkään eikä halkeillut. Illansuussa kaipasin hieman kosteutusta huulille, joten lisäsin väriä huulten keskiosaan. Reunat eivät kaivanneet lisäväriä.

Tämä yllätti: Alkuun hento väri olikin riittävä jo yhdellä levityskerralla.

Pisteet: 8,5/10

MAC: Jännä koostumus

MAC Powder Kiss Liquid Lipcolour -nestemäinen huulipuna pitää huulet mattapintaisina, 31 e.
MAC Powder Kiss Liquid Lipcolour -nestemäinen huulipuna pitää huulet mattapintaisina, 31 e.

Tuote lupaa: Vaahtomainen koostumus, jossa puuterimaisia ja ihoa pehmentäviä ominaisuuksia. Väri pysyy haalistumattomana jopa kahdeksan tuntia. Häivyttää huulten juonteita ja kosteuttaa pitkäkestoisesti, jopa 10 tunnin ajan.

Näin se toimii: Pyöreäpäiseen vaahtomuovisiveltimeen tarttuu reilusti väriä, joka nappaa hyvin kiinni huulille. Väri tuntuu todellakin vaahdolta, pehmeältä ja joustavalta. Tunne säilyy pitkään huulilla. Pysyy hyvin paikoillaan, ei leviä huuliryppyihin.

Pitikö lupaus? Nippa nappa, syömisen jälkeen piti väriä lisätä huulten keskiosaan. Kosteuttava tunne ei aivan kestänyt luvattua aikaa.

Tämä yllätti: Huulet tuntuvat kuin niillä olisi voidetta, mutta pinta on silti puuterisen matta.

Pisteet: 9-/10

Shiseido: Samettisen pehmeä

Shiseido ModernMatte Powder -huulipuna sisältää myös hoitavia öljyjä, 32 e.
Shiseido ModernMatte Powder -huulipuna sisältää myös hoitavia öljyjä, 32 e.

Tuote lupaa: Täyteläinen mattaväri, pallomaiset pigmentit tasoittavat huulten epätasaisuuksia ja antavat näyttävän, syvän värin.

Näin se toimii: Hylsy on kaunis, pelkistetyn tyylikäs. Se avautuu helposti yhdelläkin kädellä, napsahtaa hyvin kiinni magneettinsa avulla ja myös pysyy kiinni laukun pohjalla. Värissä on paljon pigmenttiä, väriä tulee kertasivelyllä riittävästi. Levittyy hyvin. Kulmikkaan muodon ansiosta levitys onnistuu tarkasti huulille.

Pitikö lupaus? Ei pysy aivan kahdeksaa tuntia, mutta väri hiipuu kauniisti. Miellyttävä tunne huulilla säilyy. Klassikkopunan ainesta tässä on. Miellyttävin koostumus!

Tämä yllätti: Kauniisti hohtava, puuterinen mattapinta.

Pisteet: 9+/10

Maybelline: Varmasti pysyy

Maybelline Super Stay Matte Ink -huulivärissä on laaja värivalikoima, 13 e.
Maybelline Super Stay Matte Ink -huulivärissä on laaja värivalikoima, 13 e.

Tuote lupaa: Nestemäinen mattahuuliväri, antaa värikylläisen sävyn, joka kestää 12 tuntia.

Näin se toimii: Väri levitetään nuolimaisella vaahtomuovisiveltimellä. Suositus on, että levitys aloitetaan ylähuulen keskeltä tarkkaan huulen reunoja pitkin, sitten vasta levitetään alahuulelle. Ohjetta kannattaa noudattaa, sillä näin väri asettuu hyvin ja pysyy. Värissä on paljon pigmenttiä, kertasively riittää. Huulet tuntuvat hetken levityksen jälkeen tahmeilta, mutta eivät enää, kun väri on kuivunut.

Pitikö lupaus? Kyllä, väri kesti myös syömisen ja pussailun.

Tämä yllätti: Väriä oli huulilla vielä testipäivän jälkeisenä aamuna, ellei sitä poistanut illalla vedenkestävän meikin poisto­aineella. Testin paras kestävä huulipuna!

Pisteet: 10-/10

X