Kauneus

Hiukset hienoina juhlakauteen!

Teksti:
Anna.fi
Juhlakauteen

Pikkujoulukausi jyllää parhaimmillaan ja uuden vuoden kekkerit kolkuttavat kulman takana. Tähän mennessä juhlavaatteet on varmasti jo hankittuna eikä koruja tai muita asusteitakaan tarvitse enää metsästää. Juhlakampausta ei valitettavasti voi ostaa varastoon, joten hyvät neuvot ovat kalliit, kun laittautumisen hetki on käsillä.

Syksyn ajankohtaiset trendit antavat tarpeellista inspiraatiota, vaikka tärkein kriteeri onkin löytää kampaus, joka tuntuu hyvältä juuri omassa päässä.

Auki vai kiinni?

Kaltaiselleni tumpelolle yksinkertaisin tapa erotella juhla- ja arkikampaus on muuttaa tavanomaista tyyliä. Koska arkisin pitkät hiukseni ovat lähes aina kiinni, sitaistuna huolettomalle ponnarisykerölle, antaa vapaana liehuva kampaus heti juhlavamman – tai ainakin arkityylistäni poikkeavan – ilmeen. Vähän vain tuperauskampaa alimpiin hiuksiin, kiiltosuihketta päälle ja menoksi! Toisaalta päälaelle nostettu nuttura on myös pikaisten juhlakampauksien klassikko. Vähän ekstraa juhlanutturaan saa, kun irroittaa ohimoilta pienet suortuvat, suihkuttaa niihin hiuslakkaa ja kieputtaa ne sormissa renkuloiksi, jotka kiinnitetään pinneillä meikkauksen ajaksi. Kun meikki on valmis ja hiuslakka suortuvissa kuivunut on aika irroittaa pinnit ja ihastella sensuelleja korkkiruuvikiharoita!

Glamouria pitkiin hiuksiin
Hiukset juhlakuntoon

Pitkät hiukset ovat kiitollinen lähtökohta juhlakampauksien tekoon – ainakin jos aikaa ja halua riittää. Erittäin ajankohtainen tyyli on suurilla rullilla tehty Hollywood-kihara. Kotikonstein parhaimman lopputuloksen saa vanhoilla kunnon papiljoteilla. Kannattaa käyttää mahdollisimman suuria rullia, jotta lopputuloksesta tulee tarpeeksi luonnollinen. Hyvä muotovaahto (esim. Björn Axenilta löytyy mainio) ja lämmin föönikuivatus auttaa saavuttamaan pysyvämmän kampauksen. Papiljottien irrottamisen jälkeen kiharat kannattaa sukia kevyesti auki sormilla.

Siistimmän, pin up -glamouria huokuvan kampauksen saa, kun harjaa kiharat auki ja siloittelee päällimmäiset hiukset laineille. Latvat saavat taipua voimakkaasti sisäänpäin. Kiharoiden ja laineiden toteuttaminen onnistuu pienellä harjoittelulla myös pyöreäreunaisen suoristusraudan avulla.

Takuuvarma juhlahitti on kunnon kampauksen teettäminen kampaajalla. Tämän syksyn ja talven juhlasesongin ajankohtaisimmat kampaukset ovat hiukan villiintyneen näköisiä sensuelleja nutturakampauksia tyyliin Amy Winehouse meets Brigitte Bardot. Selkeämpää juhlakampausta kaipaavalle on vaihtoehtona graafisen näyttäviä, suorastaan arkkitehtonisia kiinnitystyylejä. Tänä syksynä on lupa todella irrotella – mikään kampaus ei ole liikaa.

Moni-ilmeiset puolipitkät

Suoristusrauta on puolipitkien hiusten paras ystävä! Niillä on pienen harjoittelun jälkeen mahdollista väsätä monenlaisia arki-ilmeestä poikkeavia kampauksia. Tässäkin vinkkini on, että juhlissa voi säväyttää erityylisellä kampauksella kuin mihin tavallisena arkipäivänä on tottunut. Suoristetut kutrit voi pörröttää villisti, sileät hiukset taivutella laineille ja vapaana roikkuvat kiinnittää huolettomasti kauniilla hiuskoristeella.

Tyttömäisestä ilmeestä pitävälle erilaiset pannat, rusetit ja muut hiuksiin kiinnitettävät koristeet antavat nopean ratkaisun juhlavaan tyyliin. Juuri nyt kuuminta hottia oleva pin up -tyyli ei ole vain pitkähiuksisten etuoikeus. Rusetti, samettinauha tai hillitty kukka kiiltävissä taivutetuissa hiuksissa saa puolipitkätkin hiukset näyttämään sopivasti burleskilta.

Upeat lyhyet kampaukset
Hiukset kuntoon

Agyness Deyn kaltaiset coolit tyyli-ikonit ovat tehneet superlyhyistä kampauksista kysytympiä kuin pitkään aikaan. Kun vielä jalkapallorouva Victoria Beckhamkin liittyi lyhythiuksisten kastiin voidaan kai jo puhua kuumasta trendistä. Epätasaisesti leikattu ja hiusvahalla hapsottavaksi käsitelty kampaus on näyttävä sesongin juhlissa. Vaihtoehtoisesti voit muotoilla graafisen ilmeen 80-lukuiseen syntikkahenkeen. Lyhyissä hiuksissa hyvä leikkaus on kaiken a ja o. Taitava kampaaja osaa näyttää erilaisia tyylejä, joiden avulla on helppo vaihdella kampauksen tyyliä ja ilmettä.

Kauniiden kampauksien perustana on hyväkuntoiset ja terveyttä kiiltävät hiukset olipa niiden pituus tai tavoiteltu kampaus mikä hyvänsä. Laadukas hiustenhoitoaine ja kiiltosuihke auttavat, mikäli hiuslaatusi on kuiva. Kannattaa kuitenkin muistaa, että nutturat ja ylös kiinnitetyt kampaukset onnistuvat parhaiten, mikäli hiukset on pesty edellisenä päivänä.

Kuvagallerian kuvista lisää ideoita ja inspiraatiota juhlakauden kampauksiin!

Kampaustrendeistä raportoi

Minttu/Go 4 it vol. 2
http://go4itvol2.blogspot.com/

Kuvat:

Schwartzkopf
L’Oreal Professionel

X