Kauneus

Huolellinen kaunistautuminen hääjuhlaan kannattaa

Teksti:
Anna.fi

Hääjuhlaan valmistautuminen tarkoittaa monelle morsiamelle muutakin kuin itse hääpäivänä tehtyä kaunistautumista. Kauneudenhoidon ammattilaiset antavat vinkkejä siitä, miten ja millaisella aikataululla h-hetkeen on hyvä valmistautua.

Rentoutta ja kirkkautta kasvojen ihoon

Morsiamen kasvot ovat kaikkien katseiden kohteena. Oikein tehdyllä kasvohoidolla iho saadaan hehkumaan asiaankuuluvalla tavalla.

Ihoterapeutti Enni kauneushoitola Celestestä suosittelee kasvohoitoa viimeistään kuukautta ennen juhlapäivää etenkin, jos morsian ei yleensä käy kasvohoidoissa. ”Muutamaa viikkoa ennen juhlaa kosmetologi näkee, onko ihossa puhdistettavaa. Seuraavien kolmen viikon aikana nähdään, miten ihon kunto muuttuu.”

”Hääviikolla ei enää kannata tehdä voimakkaita kuorintoja tai syväpuhdistusta. Häiden kynnyksellä tehdään rentouttava ja kirkastava kasvohoito, joka saa ihon näyttämään parhaalta mahdolliselta.”

Celestessä ihoa hoidetaan aina sen kulloisenkin tilan mukaan. ”Kotihoito on silti ihonhoidossa kaikkein tärkein osa. Hoitolahoidot tukevat hyvää kotihoitoa.”

Decolte-alue ja selän iho on myös tärkeää hoidattaa kuntoon. ”Decolte-alue kuuluu kasvojen ihoon ja sitä pitäisi hoitaa joka päivä muutenkin. Selän hoito on tarpeen etenkin, jos morsiuspuku on kaula-aukoltaan avara. Jos vain etuosan iho on hoidettu, huomaa eron helposti, vaikkei selässä erityisiä epäpuhtauksia olisikaan.”

Hoidoista apua ongelmaihoon

Iho-ongelmiinkin ehditään vaikuttaa, jos morsian on ajoissa liikkeellä. ”Ongelmaihoa on hyvä alkaa hoitaa puolisen vuotta ennen häitä. Silloin ehdimme myös huomioida, mitä tapahtuu kehossa ja miten se vaikuttaa ihoon. Sitten mietitään yhdessä, miten morsian voisi sisäisesti huolehtia ihon hyvinvoinnista.”

”Pahaan akneen voidaan käyttää valoimpulssilaitetta, joka tappaa aknebakteeria. Mahdollisiin arpiin voidaan tehdä uudistavaa hoitoa, joka häivyttää arpikudosta ja pehmentää ihoa.”

Viime hetken kosteutus

Viimeisenä iltana ennen häitä Enni neuvoo morsianta tekemään mahdollisimman kosteuttavan tai vitamiinipitoisen, ravitsevan naamion. ”Meikin alla on oltava niin paljon kosteutta, että sitä riittää koko päiväksi. Muuten iho muuttuu pintakuivaksi ja se alkaa työntää omaa taliaan tilalle.”

Kuva: Kynsistudio Diva

Upeat kynnet esiin

Käsien kunto on yhtä tärkeä kuin kasvojen ihon, pujotetaanhan morsiamen nimettömään hääpäivänä vihkisormus.

Kynsistudio Divan Krisse neuvoo, että nopein ja edullisin tapa laitattaa kynnet juhlakuntoon on luonnonkynnen lakkaus. Pelkkä lakka kannattaa ottaa päivää ennen häitä, jottei se ehdi kulua. Jos morsiamen omat kynnet ovat pitkät, voidaan niiden päälle laittaa geeli ilman, että kynsiin kiinnitetään jatko-osia. Pikamanikyyrilla kynsialueen kuntoa kohennetaan työntämällä kynsinauhat sekä muotoilemalla ja lakkaamalla kynsi.

Rakennekynsillä kestävä lopputulos

Näyttävä vaihtoehto ovat tietenkin rakennekynnet, joihin saa vaikkapa ranskalaisen manikyyrin värillisellä kärjellä tai kimaltelevia strasseja. ”Rakennekynnet kannattaa laittaa vasta hääviikolla, ettei morsian ehdi rikkoa niitä tai ettei kynsien kasvu näy niissä”, Krisse kertoo.

Rakennekynnet ovat 60 prosenttia kestävämmät kuin luonnonkynnet. ”Työkalut ne eivät silti ole. Jos kynnen kolauttaa johonkin, saattaa se mennä rikki. Kynsien kanssa olemista kannattaa yleensä harjoitella muutaman päivän ennen häitä.”

”Toisin kuin monet luulevat, ei rakennekynsien aina tarvitse olla pitkät. Me pyrimme tekemään niistä luonnollisen näköiset, kestävän kauniit kynnet.”

Kuva: Kynsistudio Diva

Rakennekynsille voi ostaa kotihoitopaketin ylläpitävää hoitoa varten. ”Paketissa on muun muassa liima, viila ja kuitulakka, joka vahvistaa ja häivyttää kasvukohtaa tyvestä. Mitä paremmin kynsiä hoitaa kotona, sitä pidemmäksi niiden hoitoväli kynsistudiossa muuttuu.”

Myös varpaankynnet saa geelillä upeiksi. ”Jaloista tulee laitettuina paljon freesimmän näköiset. Geelatut varpaankynnet kestävät jopa pari kuukautta.”

Suihkurusketus

Jos kevätaurinko ei vielä ole ehtinyt päivettää ihoa, iho ei kestä auringonvaloa tai morsian ei muuten halua kuluttaa ihoaan auringonpalvonnalla, on suihkurusketus hyvä vaihtoehto hankkia terveempi väri.

Spray-rusketukseksikin kutsutun käsittelyn plussapuoli on, ettei siinä altistu ihoa vanhentavalle valolle kuten auringossa tai solariumissa.

Suihkurusketus kestää iholla viikosta kahteen. Käsittelyn jälkeen suihkussa käymistä, saunomista ja hikoilua tulisi välttää muutaman tunnin ajan, jotta väri saa rauhassa kehittyä. Suihkurusketuksessa käytetty väri ei tahraa vaatteita. 

Karvattomuus on hääpäivänä kiva juttu

Hihan alta pilkottavat kainalokarvat tai alushametta vasten rahisevat säärikarvat? Hääpäivänä ei kiitos!

Karvojen poisto onnistuu kotikonsteja tehokkaammin kauneushoitolassa. Yleisin ja suhteellisen kivuton karvanpoistokeino on sokerointi. ”Sokerointi vastaa vahausta, mutta on toimenpiteenä hellävaraisempi. Sokerointi poistaa kuollutta ihosolukkoa ja saa karvan huomattavasti tehokkaammin juurineen irti”, Enni kertoo.

Sokerointiseos on aito luonnontuote, joka sisältää sokeria, vettä ja sitruunaa sekä säilöntäaineita. Se levitetään vastakarvaan, jolloin seos menee karvatuppeen asti. Irrotettaessa se vie karvan juurineen. ”Vahauksen jälkeen saattaa tuntua hieman sänkeä. Sokeroinnin jälkeen iho näyttää rauhallisemmalta ja pehmeältä. Sisään kasvaneita karvoja havaitaan useammin vahauksen kuin sokeroinnin jälkeen.”

Sokeroinnilla voidaan poistaa karvat kaikilta ihoalueilta. ”Erittäin suosittua on tehdä brassisokerointi ennen häitä. Sokeroinnilla ihosta tulee erittäin pehmeä. Kerran brassisokerointia kokeilleet haluavat sen yleensä aina uudestaan.”

Karvat kasvavat eri ihmisillä eri tahtia, mutta suositeltavaa on tehdä ensimmäinen sokerointikäsittely kuutisen viikkoa ennen häitä, jotta ihon reaktio nähdään. Viikkoa ennen häitä käsittelyn voi tehdä uudestaan.

”Karvatupentulehduksia voi ehkäistä kuorimalla ihoa kotona kolmen päivän kuluttua sokeroinnista. Lisäksi ihoa on kosteutettava hyvin. Sokerointi pitää karvat pois kolmesta viikosta ylöspäin.”

Valoimpulssilla lopullisesti eroon karvoista

Kestävämpi ja tyyriimpi ratkaisu on valoimpulssilaitteella tehty käsittely. ”Laitteen valoimpulssi menee karvatuppeen ja radioaalto kiertää karvatupen ulkopuolelta. Yhteisenergialla ne tappavat karvan kokonaan. Valoimpulssilaite vaikuttaa myös valkoiseen karvaan, sillä radioaalto on ikään kuin värisokea.”

Valoimpulssilaitteella karvattomaksi haluavan morsiamen on aloitettava käsittelyt hyvissä ajoin. Käsittelyjä tehdään tarpeen mukaan kuudesta kahdeksaan. ”Käyttämämme valoimpulssilaite on ainoa markkinoilla oleva, joka on saanut FDA:n eli Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkintävirasto hyväksynnän.”

”Valoimpulssikäsittelyn aiheuttama nipistely koetaan eri tavoin. Yksi sanoo, ettei se tunnu miltään ja toinen sanoo, että se on kuin pieniä sähköiskuja.”

Toisilla karvat pysyvät valoimpulssilaitteella tehdyn käsittelyn jälkeen kokonaan poissa. Tulee vuodessa kymmenisen prosenttia uusia karvoja tilalle.

Meikki ammattilaisen luona

Näkyvin osa hääpäivään kaunistautumisessa ovat kampaus ja meikki. MSCHIC-meikkisarjan pääsuunnittelija, ammattimeikkaaja Mariela Sarkima muistuttaa, että meikki ja kampaus kannattaa varata samaan paikkaan, jotta morsian välttyy turhalta juoksemiselta ja stressiltä. ”Jos kampaamosta ei löydy meikkaajaa, voi useimpiin paikkoihin voi tuoda tutun meikkaajan mukanaan. Aika kannattaa varata ajoissa, sillä monissa paikoissa parhaat ajat on varattu jo huhtikuussa.”

Ellei meikkaaja ole vanha tuttu, on koemeikin tekeminen aivan must. ”Varmista meikkaajalle ja kampaajalle aikaa varatessasi, sisältyvätkö koemeikki ja -kampaus hintaan. Jos on vähänkään epävarma olo, kannattaa koemeikkiin satsata. Hääpäivä kun on toivottavasti vain kerran elämässä.”

Meikkiin mennään puhtaalla iholla. ”Ennen meikkiin tuloa kannattaa tehdä ihonpuhdistus tutulla päivittäisellä kasvohoitorutiinilla. Missään nimessä ei pidä kokeilla edellisenä päivänä ostettua supertuotetta, johon iho saattaa reagoida yllättävästi.”

”Eräs morsian oli kerran ollut edellisenä päivänä kemiallisessa kasvohoidossa. Hänen ihonsa oli palaneen näköinen. Sain nähdä todella vaivaa ja laittaa normaalia paksumman meikkipohjan, jotta sain ihovaurion piiloon.”

Mariela muistuttaa, että aikaa on hyvä varata runsaasti. Muutenkin Mariela kehottaa morsianta ulkoistamaan kaiken mahdollisen, jotta itse saa nauttia tärkeästä päivästä. ”Morsiamen on turha stressata meikin aikana, kuka hakee kukat ja kuka avaa cateringille ovet. Muuten kasvoille nousee pian meikin pilaava tuskan hiki.”

Kotimeikissä klassisuus on valttia

Jos meikin haluaa tehdä itse, on ensiarvoisen tärkeää puuhata laadukkaiden tuotteiden kanssa. Meikin tekemistä on harjoiteltava ennen kiireistä hääpäivää. ”Meikkivinkkejä voi katsoa esimerkiksi Ellien make-up schoolista. Aikaa meikin tekemiseen pitää varata riittävästi.”

Kotimeikkaajan kannattaa pysyttäytyä klassisessa tyylissä. ”Ei kannata lähteä tekemään trendikästä meikkiä, ellei ole aivan varma, että osaa tehdä sen. Esimerkiksi vaalean roosan ja ruskean sävyt ovat turvallisia.” Morsianten suosimia sävyjä löytyy MSCHIC Bride -kokoelmasta.

”Vedenkestävä ripsiväri on hääpäivänä välttämätön juttu. Vaikkei olisi muuten itkuherkkää tyyppiä, saattaa kyynel tulla morsiamen silmään, kun puoli sukua tihrustaa itkua.”

Silmät on saatava häämeikissä esiin. ”Vaikka haluaisi luonnollisen ja kuulaan meikin, kannattaa silmämeikki tehdä normaalia päivämeikkiä astetta voimakkaammaksi. Morsianta kuvataan päivän aikana paljon, joten silmät saavat näkyä. Salamavalot syövät yli puolet meikistä.”

Mariela muistuttaa kuitenkin, ettei vahvempi meikki tarkoita paksumpaa pohjaa tai tummempaa varjostusta poskilla, vaan nimenomaan syvyyttä silmiin.

Celeste
Kynsistudio Diva
MSCHIC Bride

Teksti: Anne Slåen

X