Kauneus

Kärsitkö hiusväriallergiasta? Kokeile luonnollisia hiusvärejä: sitruunaa, kahvia tai tomaattia

Hiusväriallergia ei välttämättä estä hiusten värjäämistä. Hiuksia voi värjätä ainakin sitruunamehulla, kahvilla ja vihanneksilla.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
123 Rf

Hiusväriallergia ei välttämättä estä hiusten värjäämistä. Hiuksia voi värjätä ainakin sitruunamehulla, kahvilla ja vihanneksilla.

Tavalliset hiusvärit sisältävät kemikaaleja, jotka voivat aiheuttaa allergisia reaktioita. Pahimmillaan yliherkkyysreaktio voi  johtaa jopa sairaalareissuun.

Jos haluat sävyä hiuksiisi ilman allergiariskiä, ota avuksi luonnontuotteet.

Hiusten blondaus sitruunalla

Sitruunamehua voi käyttää hiusten vaalennukseen sekä vaaleiden raitojen tekoon. Purista sitruunasta mehua ja levitä se hiuksiisi.  Anna vaikuttaa pitkään – jopa muutaman tunnin ajan. Auringonvalo tehostaa sitruunan vaikutusta. Myös kamomilla vaalentaa tukkaa, joten voit kokeilla blondaukseen kamomillateen ja sitruunamehun yhdistelmää.

Kehäkukasta tai raparperin juuresta keitetty tee puolestaan antaa vaaleille hiuksille hunajaisen vivahteen.

Lue myös: Vierailu ekokampaamossa – Hiusten värjäys ekologisesti

Hiustenvärjäys kahvilla tai yrttiteellä

Värjää tummat hiukset vahvalla kahvilla kuten espressolla. Lisää kuppi kahvia kahteen kuppiin hoitoainetta (hiuksiin jätettävä versio), ja sekoita joukkoon kaksi teelusikallista kahvinpuruja. Levitä seos hiuksiin, ja anna sen vaikuttaa noin tunnin ajan. Kahvin pitäisi peittää myös harmaat.

Kahvin sijaan voit kokeilla myös yrttiteetä: kamomillasta ja kehäkukasta tehdyn teen pitäisi värjätä hiukset vaaleanruskeiksi. Rosmariini, nokkonen ja salvia ovat puolestaan tummanruskeille hiuksille sopivia yrttejä. Murskaa yrtit ja hauduta niitä kuumassa vedessä noin puoli tuntia. Jäähdytä ja siivilöi keitos, levitä se hiuksiin ja anna vaikuttaa noin tunnin ajan.

Jos haluat värjätä hiuksesi oikein tummanruskeiksi, ota apuun saksanpähkinät. Murskaa pähkinöiden kuoret ja keitä niitä vedessä puoli tuntia. Jäähdytä, siivilöi ja levitä keitos hiuksiin.

Punapäähän tomaattia

Punaista väriä saa luonnollisesti punertavista kasviksista: porkkanasta, punajuuresta ja tomaatista.

Levitä hiuksiin haluamasi sävyn mukaan joko porkkana-, punajuuri- tai tomaattimehua tai sekoita niitä yhteen. Punajuuri tuo väriin syvyyttä, porkkana taas oranssimman vivahteen. Peitä värimehun levittämisen jälkeen hiuksesi suihkumyssyllä ja anna vaikuttaa vähintään puoli tuntia.

Lue myös: Milloin on mentävä kampaajalle? Näissä tilanteissa on kampaajapakko

Lähteet: AnnmarieHuffingtonpost, Diynatural ja Wellnessmama

X