Kauneus

Karvanpoistolaitteet testissä: Sileät sääret epilaattorilla, valoimpulssilla vai höylällä?

Toimittajamme halusi päästä eroon häiritsevistä ihokarvoista ja kokeili uusia valoimpulssilaitteita ja epilaattoria. Lopputulos yllätti.

Teksti:
Riina-Maria Metso
Kuvat:
Bulls Press

Toimittajamme halusi päästä eroon häiritsevistä ihokarvoista ja kokeili uusia valoimpulssilaitteita ja epilaattoria. Lopputulos yllätti.

Karvat. Niin kauan kuin muistan, olen yrittänyt päästä niistä eroon. Höylällä, epilaattorilla, vahalla, sokerilla. Kotona ja kauneushoitoloissa. Olen käyttänyt satoja tunteja karvojen poistoon ja haaveillut siitä, että joskus pääsisin niistä kokonaan.

Erilaisten kokeilujen jälkeen olen aina päätynyt käyttämään epilaattoria, vaikken koskaan ole löytänyt täydellistä, jonka jäljiltä iho olisi täysin sileä – sellainen kuin jokaisen mainoksessa luvataan. Kun viimeisin epilaattorini meni rikki, päätin kokeilla jotain uutta. Josko vihdoin pääsisin karvoistani?

Onko valoimpulssilaite turvallinen?

Valoimpulssilaitteet olivat aiemmin kauneushoitolaluksusta, mutta parin viime vuoden ajan niitä on myyty myös marketeissa 200–550 euron hintaan. Karvankasvun loppuminen perustuu laitteen lähettämiin valoimpulsseihin.

Saan testiin kahden eri valmistajan valoimpulssilaitteet. Molempien esitteet lupaavat, että hoitojakson jälkeen ”ihon pitäisi olla sileä ja karvaton”. Mahtavaa.

Toinen laitteista on suurempi ja kömpelömpi, mutta hoitaa isomman alueen kerrallaan. Toinen on sirompi. Päätän testata molemmat laitteet samaan aikaan, toisen oikeaan ja toisen vasempaan sääreen.

Höylään säärikarvat ohjeen mukaan ennen ensimmäistä käsittelyä, jotta hoitotulos olisi optimaalinen. Oppaissa annetaan sopivat valotehot erisävyisille ihoille.

Laite painetaan tiukasti ihoa vasten ja painetaan valon väläytyspainiketta. Valo välähtää yllättävän kirkkaana, ja kuuluu poksahdus kuin pienestä sähköiskusta. Hui! Sitten laite siirretään iholla seuraavaan kohtaan.

Muutaman poksahduksen jälkeen ilmassa on palaneen käryä. Onkohan tämä ihan turvallista? Valitsinko liian tehokkaan säädön? Ohjekirjassa tosin luvataan, että laite tunnistaa ihon sävyn eikä toimi, jos säädöt ovat pielessä.

Yhden säären käsittelyyn menee aikaa noin vartti. Yli puolen tunnin karvankäsittely tuntuu pitkältä, mutta seuraavan kerran pitäisi olla vasta kahden viikon päästä. Ohjekirjat lupaavat, että ihokarvat putoavat hoitokertojen välillä ja uusien karvojen kasvu estyy.

Käsittelyn jälkeen toinen jalka ja etenkin reisi on kipeä ja kosketusarka. Toinen laite ei aiheuta kipua, mutta jättää iholle isommat painaumajäljet.

Lue myös: Ihokarvojen poisto hoitolassa – Testissä neljä eri tapaa

Miksei karvankasvu lakkaa?

Sänki alkaa kasvaa seuraavana päivänä. Eikö karvojen pitänyt pudota? Luen oppaasta, että karvat voivat kasvaa muutaman ensimmäisen hoitokerran jälkeen.

Toistan hoitokerran parin viikon välein. Puolen tunnin karvanpoisto rasittaa, mutta haaveissa on aika, jolloin karvoja ei tarvitse poistaa enää lainkaan. Ohjekirjat lupaavat sen koittavan parin kuukauden kuluttua.

Karvat kasvavat silti jatkuvasti edelleen. Kun tilanne on sama kahden kuukauden jälkeen ja odotettu etelänmatka lähestyy, päätän ottaa testiin uuden epilaattorin. Samalla joudun jättämään hyvästit valoimpulssilaitteille.

Lue myös: Anna sääriesi säihkyä – lue asiantuntijoiden vinkit!

Tehoton epilaattori

Epilaattorimarkkinoillakin tapahtuu jatkuvasti. Saan kokeilla uutta mallia, jonka täsmävalo ilahduttaa ensi surauksella. Valo paljastaa iholta joka ainoan karvan, joten ajelu on helppoa – mutta hidasta. En ole koskaan käyttänyt yhtä tehotonta epilaattoria. Se ihmetyttää, sillä hintaa laitteella on 130 euroa. Saman kohdan yli saattaa joutua ajamaan kymmenenkin kertaa, kunnes karvat todella lähtevät. Vai johtuuko se siitä, että valo näyttää karvat niin selvästi?

Säärten epilointiin menee aikaa liki tunti, sillä valoimpulssilaitteista huolimatta karvankasvuni on runsaampaa kuin vuosiin. Toimenpide on tuskallinen, mutta pääsen lähtemään lomalle silein säärin. Kehun epilaattoria: päihitit valoimpulssilaitteet!

Lue myös: Höyläys ei sovi herkälle iholle

Hotellin ilmaishöylä pelasti

Ensimmäisenä aamuna uima-altaalla koen elämäni suurimman karvasokin.

Molemmissa säärissäni on satoja sisäänpäin kasvaneita, tulehtuneita karvoja. Sääret ovat punaiset ja karvaiset. Iho kutisee. Olen tyrmistynyt, en ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa.

Viikon aikana höyläilen karvoja hotellin kylpyhuoneesta löytyneellä ilmaishöylällä ja iho paranee pikkuhiljaa auringossa.

Kuukausien projekti karvattoman ihon puolesta on päättynyt. Kun saavun Suomeen, pakkaan satojen eurojen laitteet takaisin laatikoihin. Kohtaan totuuden: täydelliseltä katastrofilta minut pelasti hotellin ilmaishöylä.

Lue myös: Ihanan sileää – Näin poistat karvat oikein

X