Kauneus

Kasvohoidot: herättele iho juhlaan

Teksti:
Anna.fi

Kasvohoidossa käyminen on oivallinen tapa saada tasainen pohja juhlameikille. Entä millaisilla kotihoitokeinoilla saat kasvosi hehkumaan?

Kasvohoidot

Kun juhlat on näköpiirissä, aika kasvohoitoon kannattaa varata hyvissä ajoin. Ihosolujen uusiutuminen kestää 30 vuorokautta, joten kasvohoitoa suositellaan viimeistään kuukautta ennen juhlia.

Jos aikaa on vähintään kuukausi, tarvittavia hoitoja on aikaa suunnitella yhdessä asiakkaan kanssa ja henkilö ehtii saada hyödyn myös kotihoitotuotteista. Jos ihossa on esimerkiksi kuivuuden aiheuttamia näppylöitä, niitä ei yleensä enää viikossa ehdi parantamaan, sanoo EL-Salongin omistaja, Cidesco-diplomikosmetologi Erja Lätti-Vehkaluoto.

Tasainen pohja meikille

Pikkujouluihin valmistautuvan yksi oivallinen valinta on kirkastava kasvohoito: hoidon jälkeen meikki levittyy iholle helposti ja asettautuu kauniisti. Myös syväpuhdistus on hyvä tapa hoitaa kasvoja silloin, kun ihoon kertyy mustapäitä ja kun iho näyttäytyy meikin alla epätasaisena. Mustapäät eivät myöskään uusiudu yhtä nopeasti silloin, kun iho on puhdas ja hoidettu.

Ihon hoitamisen lisäksi valmiin meikin lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi se, että käytössä on omalle ihotyypille parhaiten sopivat meikit. Ulkoilmettä kohentavien vaikutustensa lisäksi meikki voi joskus toimia päinvastaisestikin ja tuoda ihon epäkohtia entistä enemmän esiin.

Jos ihossa on paljon esimerkiksi finnejä, on hyvä käyttää mahdollisimman ohutta meikkivoidetta. Se ei tuo ihon epätasaisuuksia esiin niin paljon kuin paksu meikkivoide. Näppylät on myös hyvä peittää tarkoituksenmukaisella peiteaineella, Lätti-Vehkaluoto ohjeistaa.

Kauneussalongin käsittelyn lisäksi kasvojen kotihoito, etenkin tehokas kosteuttaminen, on hyvä muistaa ympäri vuoden. Näin iho säilyttää kylmänkin ajanjakson aikana paremmin kosteuden ja on suurempi todennäköisyys välttää ihon kutina ja hilseily. Syys- ja talvikaudella kasvovoide saa olla täyteläisempi ja hoitavampi kuin kesän aikana.

Kotikonstit: satsaa näihin

Vaikka kasvohoidot ovat tehokkuuden lisäksi oivallinen tapa itsensä hemmotteluun, peli ei ole suinkaan menetetty silloinkaan, kun lompakon paksuus rajoittaa visiittiä kauneussalonkiin.

Kauneudenhoito

–Ihonhoidon perusasiat onnistuvat myös kotikonstein ja marketeista hankittavilla perustuoteilla, Lätti-Vehkaluoto sanoo.

– Kannattaa satsata etenkin hyvään kosteusvoiteeseen, kosteuttavaan kasvonaamioon ja kotona säännöllisesti tehtävään ihon hellävaraiseen kuorintaan. Ruoka-aineista tehtäviä kotikuorintoja en tosin uskalla suositella, sillä ne voivat olla herkälle iholle raakoja.

Omalle ihotyypille parhaiten sopivaa kasvohoitoa mietittäessä on hyvä olla yhteydessä lähimpään kosmetologiin tai kauneushoitolaan, jossa hoito valitaan oman ihotyypin mukaan.

Teksti: Elina Järvi
Kuvat: Colourbox

X