Kauneus

Kauneudenhoidon trendit 2020: joko tunnet aktiivihiilituotteet ja 3D-kasvonaamiot?

Kauneudenhoidon trendit 2020 puhuvat luonnon ja yksilöllisen hoitamisen puolesta. Nyt suositaan yhä enemmän luonnollista, vedetöntä ja puhdasta kosmetiikkaa. Kokosimme ihon- ja hiustenhoidon isoimmat ilmiöt tulevana vuonna.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Istock

Kauneustrendi on, että tuotteiden ainesosaluettelot lyhenevät.

Kauneudenhoidon trendit 2020 puhuvat luonnon ja yksilöllisen hoitamisen puolesta. Nyt suositaan yhä enemmän luonnollista, vedetöntä ja puhdasta kosmetiikkaa. Kokosimme ihon- ja hiustenhoidon isoimmat ilmiöt tulevana vuonna.

Kauneudenhoidon trendit 2020 perustuvat luontoon, uuteen teknologiaan ja yksilöllisyyteen. Tässä ovat ihon- ja hiustenhoidon kymmenen tärkeintä trendiä:

1. Yksinkertaistaminen

Uuden vuoden tärkein kauneustrendi on ihonhoidon yksinkertaistaminen. Harvalla on aikaa saati halua käyttää tunteja ihon puunaamiseen. Siksi monitoimituotteet ovat kovassa kasvussa. Kosmetiikkamerkit kehittävät yhä helpompia ja nopeampia mutta myös tehokkaampia tuotteita ihonhoitoon. Hyviä esimerkkejä ovat seerumin sisältävät kosteusvoiteet, naamiot, jotka kuorivat, ja puhdistusaineet, jotka poistavat meikin ja lian ja samalla hoitavat ihoa.

2. Aktiivihiili

Hiiltä on käytetty pitkään kasvonaamioissa. Se toimii ihon epäpuhtauksien kanssa kuin magneetti metallin kanssa: se vetää puoleensa likaa ja ihoa kuormittavia ympäristön kuona-aineita eli puhdistaa ihoa ja supistaa samalla ihohuokosia. Aktiivihiiltä käytetään myös saippuoissa ja hampaiden valkaisussa sen puhdistavan vaikutuksen vuoksi. Nyt sitä hyödynnetään myös syväpuhdistavissa sampoissa. Aktiivihiili poistaa hiuksiin kertyneet muotoilutuotteiden jäämät ja ilmansaasteet sekä vedestä tulevat epäpuhtaudet, jotka samentavat hiusväriä.

3. Saastesuojat

Meillä Suomessa on kohtuullisen puhdas ilma, joten kosmetiikassa yleistyvät saastesuojat voivat kuulostaa kaukaa haetulta kikkailulta. Mutta ei tarvitse kuin googlata ilmanlaatuindeksejä, niin huomaat, että oman asuinalueesi indeksi hälyttää välillä punaisella. Ehkä ihosi ärtyminen, akne tai kuivuus ei johdukaan käyttämästäsi voiteesta tai talven viimasta, vaan on seurausta ilmansaasteista? Saasteiden lisäksi uudet tuotteet suojaavat ihoa auringonsäteiltä ja älylaitteiden siniseltä valolta.

kauneudenhoidon trendit 2020
Ihonhoidossa painottuu nyt yksilöllinen, oman ihotyypin ja tarpeiden mukainen hoito.

4. Räätälöinti

Teknologiaan turvautuminen on tulevan vuoden kauneustrendi. 3D-printtaus on tulossa myös kasvonaamioihin. Harva iho kaipaa samoja tehoaineita kasvojen kaikille alueille. Tulevaisuudessa voit räätälöidä naamion niin, että se huomioi kasvojen eri osien tarpeet. Kiiltävälle ja epäpuhtaalle T-alueelle (otsa, nenä ja leuka) tehokkaasti ihoa tasapainottavia ainesosia, veltoille leukaperille napakoittavia raaka-aineita ja kuiville poskille ja punoittaviin nenänpieliin kosteuttavia ja rauhoittavia tehoaineita.

Lue myös Annan lukijoiden suosikit: Annan lukijat paljastivat luottotuotteensa: nämä ovat 20 parasta ihonhoitotuotetta!

5. Esteettiset hoidot

Vaikka ikäpositiivisuus on nousussa, haluamme kuitenkin ikääntyä kauniisti. Yhä useampi kääntyy esteettisiä hoitoja tekevien dermatologien puoleen. Hoidot häivyttävät erilaisia ihon ikääntymisestä kieliviä merkkejä, kohottavat kadonnutta huulirajaa, kirkastavat sameaa ihonväriä, silottavat ryppyjä, häivyttävät pigmenttimuutoksia ja kiristävät veltostuneita kasvojenpiirteitä – ilman veistä. Kauneustrendi on, että tarkoitus on näyttää freesiltä ilman, että kukaan huomaa sinun käyneen hoidossa. Kokeile vaikkapa ihoa kirkastavaa ja aknea hoitavaa Hollywood Peeliä, jossa yhdistetään ihoa kiinteyttävä laser ja puhdistava aktiivihiili.

Lue hoidoista lisää Sopivasti ihana -blogista.

6. Täsmähoitaminen

Aikuisiän akne on yhä useamman harmi. Sen tiedämme, että akne johtuu yleensä villiintyneitä hormoneista, mutta vielä ei ole selvitetty, miksi se vaivaa nykyään teinien lisäksi aikuisia. Syitä on etsitty muun muassa ravinnosta, elämäntavoista ja ilmansaasteista ja siitä, miten ne vaikuttavat hormonitoimintaan. Vaikka varsinainen syy ei ole vielä selvillä, hoitamisessa järeys ei ole päivän sana. Miksi kuivattaa koko naama, kun voi täsmähoitaa? Epäpuhtaille alueille voi kohdistaa ”laastareita” (patches), joissa on ihoa tasapainottavia ja puhdistavia tehoaineita.

7. Raaka-aineiden luonnollisuus

Tulet huomaamaan, että tulevaisuudessa kauneustrendi on, että kosmetiikkatuotteiden ainesosaluettelot (INCI-listat) ovat aiempaa lyhyempiä. Purkeissa on yhä vähemmän synteettisiä hajusteita, säilöntään käytettyjä parabeeneja, tuoksuissa esiintyviä ftalaatteja ja yhä enemmän kasviperäisiä ja kestävää kehitystä tukevia raaka-aineita.

Esimerkiksi kannabiskasvista saatu CBD-öljy kasvattaa suosiotaan. Se rauhoittaa ihoa ja hoitaa aknea mutta myös kosteuttaa ja häivyttää stressin ja väsymyksen merkkejä. Retinoli on lääkärienkin tunnustama ihon ikääntymistä hidastava mutta ihoa ärsyttävä ja kuivattava tehoaine. Nyt sen voi korvata hellemmällä, ihoa hoitavalla kasviperäisellä bakuchiolilla, joka on luonnollinen retinolin lähde. Vitamiinit, kuten C-, A- ja E-, eivät ole katoamassa mihinkään. Niiden ihoa hoitavia vaikutuksia ei voi sivuuttaa: C-vitamiini kirkastaa ja napakoittaa ihoa, A- vitamiini korjaa ja kiinteyttää ja E-vitamiini taas vahvistaa ja suojaa ihoa.

Muita kiinnostavia raaka-aineita ovat ihoa rauhoittavat kefiiri, aktiivihiili ja hopea sekä ihoa kuoriva, pehmentävä ja kirkastava AHA-happojen hellävaraisempi serkku PHA-happo.

8. Sovellus apuna ihonhoidossa

Dermatologien kehittämät kauneussovellukset huomioivat ihosi tarpeet ja antavat juuri sinun ihollesi sopivat ihonhoito-ohjeet, kun syötät sovellukseen selfiesi (sovellukset analysoivat ihosi tarpeita kuvan perusteella), elämäntapasi, ihotyyppisi, aurinko- ja saastealtistukset. Jo pitkään on ollut mahdollista käydä ihoanalyysissa ihotautilääkäreiden vastaanotolla, kosmetologin luona tai tavaratalojen eri brändien pisteillä, ja saada sieltä mukaan lista ihosi kaipaamista tuotteista, mutta jatkossa voit tehdä analyysin kätevästi vaikka kotisohvalla. Yksilöllinen ihonhoito onkin yksi iso kauneustrendi.

9. Kaunistavat lisäravinteet

Kollageenijauheet ja ihon ja hiusten kuntoon vaikuttavat luontaistuotteet ovat tulleet jäädäkseen, ja nappien määrä aamiaislautasella vain kasvaa. Popsimme jatkossa yhä enemmän lisäravinteita, jotka lupaavat tukea hiustenkasvua (biotiini), parantaa ihonväriä (beetakaroteeni) ja pehmentää ihoa (kalaöljyt), ja häädämme turvotusta muun muassa kofeiinia sisältävillä kapseleilla.

kauneudenhoito
Kauneudenhoidon trendit 2020: ihonhoidossa suositaan nyt luonnollisia raaka-aineita.

10. Vedetön kosmetiikka

Vesi on kosmetiikan eniten käytetty raaka-aine. Sitä käytetään sekä valmistuksessa että itse tuotteissa. Mitä enemmän vettä kulutetaan, sitä enemmän kosmetiikkateollisuus rasittaa luontoa. Jo nyt voit napata kaupan hyllyltä sampoopullon sijaan sampoopalan tai korvata kasvojenpuhdistusgeelin puhdistusjauheella. Kauneustrendi on, että jatkossa yhä useampaa tuotetta on mahdollista saada myös vedettömänä versiona. Tässäkin Korea on reilulla etumatkalla verrattuna mihinkään muuhun markkinaan. Korealaisessa ihonhoidossa vesi on usein korvattu kasviperäisillä, ihoa kosteuttavilla aineilla.

X