Kauneus

Kauniimmat, mutta ei pulleat huulet – kääntöhoito Lip flip on kovaa vauhtia yleistynyt kauneustoimenpide

Lip flip -hoidosta haetaan apua, jos ylähuulella on tapana kaveta piiloon puhuessa tai hymyillessä. Ammattilaisen mukaan ohuthuulinen voi saada hoidosta enemmän irti kuin täyteläisiin huuliin volyymia hakeva.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Istock, Mabel

Lip flip -hoidon puoleen käännytään, kun huuliin halutaan luonnollisen näköistä täyteläisyyttä.

Lip flip -hoidosta haetaan apua, jos ylähuulella on tapana kaveta piiloon puhuessa tai hymyillessä. Ammattilaisen mukaan ohuthuulinen voi saada hoidosta enemmän irti kuin täyteläisiin huuliin volyymia hakeva.

Pistoshoidot ovat yleistyneet viime vuosina ja niistä myös puhutaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa avoimemmin kuin aiemmin. Nyt huuliin halutaan luonnollista ryhtiä ja muotoa lyhytkestoisella lip flip -menetelmällä.

Esteettisiin hoitoihin keskittyvän Mabel-klinikan terveydenhoitaja Ida Ryhänen kertoo, mistä on kyse hoitomuodossa, jolle on ilmaantunut vakaasti kysyntää.

Lip flip -hoidon puoleen käännytään, kun kaivataan luonnollista lopputulosta. Yllä kuva ennen pistoksia ja alla kuva toimenpiteen jälkeen.

Sopivasti ihana -blogi: Sopusuhtaiset huulet täyteaineella

Lip flip tuo huuliin ryhtiä, ei täytettä

Huulia voidaan muotoilla kahdella tavalla: täyteaineilla tai botuliinilla. Hyaluronihappoa sisältävillä täyteaineilla haetaan kosteutta ja täyteläisyyttä. Lip flip -menetelmässä käytetty botuliini puolestaan toimii toisella tavalla:

– Hoidossa ylähuulen aluetta hoidetaan pienillä botuliinipistoksilla, mikä rentouttaa ylähuulen alueen lihaksia. Tämän myötä ylähuuli ei pääse kääntymään sisäänpäin hymyillessä, Ryhänen kertoo.

Botuliini ei siis täytä huulta vaan hillitsee lihaksen liikettä.

Hoidot ovat lisääntyneet hurjasti parin viime vuoden aikana, ja tämä on näkynyt myös Ryhäsen asiakkaiden toiveissa. Moni toivoo nyt huulten täyttöä luonnollisemman näköistä lopputulosta, ja sen myötä myös lip flip -menetelmän suosio on kasvanut.

Suunnilleen kampaamokäynnin verran maksavia hoitoja tai menetelmään liittyviä konsultaatioita tehdään Ryhäsen mukaan useita viikossa.

– Aloimme tehdä hoitoja enenevissä määrin kesällä 2020. Käynnit ja yhteydenotot hoitoon liittyen lisääntyivät kesällä 2021, minkä jälkeen meillä käy lip flip -asiakkaita viikoittain.

Tulokset eivät näy heti

Botuliinihoitoja saa tehdä Suomessa vain terveydenhuollon yksiköissä, ja niitä tekevät pääasiassa lääkärit tai sairaanhoitajat, kun taas täyteainehoitoja ei Suomessa juuri valvota.

Lip flip on verrattain helppo toimenpide ja usein ohi jo noin 10 minuutissa. Pistoksia laitetaan vähemmän kuin täyteainehoidoissa, ja toipuminen on nopeampaa.

Sen sijaan tuloksia voi joutua odottelemaan.

– Hoidon tulokset eivät näy heti. Aineen vaikutus vahvistuu noin 5–10 vuorokauden kuluessa. Lopulliset tulokset ovat näkyvillä yleensä kahden viikon päästä toimenpiteestä, Ryhänen täsmentää.

Hoidon jälkeen huulten alue voi tuntua jähmeältä tai laiskanlöysältä. Tällöin esimerkiksi pillillä juominen voi olla vaikeaa. Se joskus säikäyttää, mutta kyseessä on kuitenkin ohimenevä vaiva.

– Toimenpide ei vaikuta pysyvästi kasvojen ilmeisiin tai piirteisiin. Ajoittaisin hoidon kuitenkin sellaiseen väliin, ettei pariin viikkoon ole tärkeimpiä menoja tiedossa, Ryhänen sanoo.

Botuliinihoitoja saa tehdä Suomessa vain terveydenhuollon yksiköissä, ja niitä tekevät pääasiassa lääkärit tai sairaanhoitajat.

Ei toimi kaikille

Vaikka lip flip ei täytä huulta, se on varteenotettava vaihtoehto kapeahuuliselle.

– Oikein kapea ylähuuli voi rullautua puhuessa tai hymyillessä lähes kokonaan piiloon. Botuliinin lihaksia rentouttava vaikutus ikään kuin kääntää huulten punaosaa enemmän esiin, eikä ylähuuli pääse rullautumaan ylös. Samalla huulet saavat ryhtiä ja pientä kohotusta.

Botuliinilla voidaan hoitaa myös niin sanottua ienhymyä, jolloin ylähuuli paljastaa noustessaan myös ikenet.

Sen sijaan, jos huulet ovat jo luonnostaan täyteläiset, eivätkä rullaudu ylös hymyillessä, ei botuliini tarjoa välttämättä näkyvää lopputulosta. Myöskään huulia pullistavaa efektiä ei sillä ole tarkoitus saavuttaa.

Botuliinihoidon lopputulos ei ole pysyvä. Kun pulleuttavammat täyteainehoidot näkyvät huulissa noin puolesta vuodesta vuoteen, lip flipin vaikutus näkyy lyhyemmät  4–6 kuukautta.

– Jos hoitoa ei uusi, botuliini poistuu elimistöstä noin puolen vuoden kuluessa, Ryhänen sanoo.

X