Kauneus

Kesän hiusmuoti

9.6.2007 Teksti: Anna.fi

ChloeHiukset inspiroituvat juuri niistä samoista aineksista kuin muotikin. Ja ennen kaikkea, hiusten muoti vaihtuu yhtä vauhtia muun muodin kanssa. Suomalaista hipiää imartelee rajummatkin trendit, koska vaaleat piirteet antavat enemmän valinnanvaraa. Juuri samasta syystä pohjoismainen hiusmuoti onkin luonnoltaan selvästi kokeilevampaa, ilman että se näyttäisi pahalta.

Hiustieteellisten maamiinojen eliminointi ei käy tavikselta käden käänteessä ja hiustuntija-leikit on fiksua jättää niille oikeille spesialisteille.  Redkenin järjestämässä hiusmuotinäytöksessä Lux-yökerhossa ne oikeat ammattilaiset päivittivät tietojaan alan trendeistä huhtikuun lopulla. Paikalle kertyi 130 alan työntekijää ja lavalle astutettiin toinen toistaan näyttävämpiä lookkeja.

Hiusten Kesätrendit

Redkenin luottomiehen Guido Palaun mukaan modernius on tämän kauden sana hiustrendeissä. Jos haluaa moderniksi, huippustailisti painottaa föönausta sen avaimena. Tämän kesän hiuksissa tasaiset linjat raivaavat itselleen tilaa radikaalien rikottujen mallien jälkeen.

PradaPalau kiteyttää kauden seuraavasti: ” Erinomainen hiusten föönaus pohjustaa tämän sesongin hiukset. Joko tyylikkäillä asusteilla varustettuna tai korostettuna symmetrisillä leikkauksilla, hiukset ovat seksikkäät yhdistettynä  yksinkertaisuuteen ja  käytettävyyteen tyylillä, jota voidaan kuvailla vain moderniksi.”.

Symmetrinen pituus on trendikkäintä nyt hyvin lyhyissä ja todella pitkissä hiuksissa. Äärimmäisen tarkassa viimeistelyssä on tyylin salaisuus. Tasaista linjaa on näkynyt tänä vuonna muun muassa Louis Vuittonin, Luellan ja Versacen näytöksissä. Veitsentarkan leikkauksen viimeistelystä pitää parhaiten huolta pitävät ja kiiltoa antavat hiuskiinteet. Vaihtoehtona tasaiselle linjalle on suosittu kevyt ja hieman kerrostettu malli. Lisäksi tulossa ovat metallinhohtoiset sävyt hiuksissa ja luonnollisen läpikuultavat värit. Menossa ovat puolestaan perusraidat, voimakas otsatukka ja voimakkaat värikontrastit.

Luella BartleyGuido Palaun 5 huippuvinkkiä

  1. Pidä huolta latvoista. Tasaiset latvat on oltava kunnossa.
  2. Modernit hiukset eivät piittaa menneisyydestä, vaan kuvaavat tulevaisuutta. Modernius ylittää trendien rajat.
  3. Ammattimaisen föönäustuloksen saat vain kampaamotason tuotteilla.
  4. Yksinkertaisen kauniisiin hiuksiin sopii asusteet, kuten huivit, hiussoljet ja pannat.
  5. Hiusasusteet ovat aina itsevarman hienostuneita.

Kiperiä kysymyksiä

Kampaajat käsittelevät usein asiakkaiden kysymyksiä hiustenleikkuusta, eri tuotteiden tehosta, hiusten laadusta ja värjäyksestä. Redkenin edustajat vastasivat Ellejä askarruttaneisiin kysymyksiin.

1. Miksi hiukseni ”väsyvät” samaan tuotteeseen, vaikka käytän aina laadukkaita tuotteita? 

Usein kyseessä on vain psykologinen juttu. Tuote alkaa olla tuttua ja siihen tavallaan kyllästyy. Tällöin kannattaa miettiä esimerkiksi uusia tapoja käyttää tuotetta tai käyttää sitä erilaisten työkalujen, kuten esimerkiksi kiharrusraudan tai suoristusraudan kanssa. Kannattaa myös kokeilla erilaista föönaustekniikkaa tai kokeilla erilaista harjaa föönauksen kanssa.

Hoitotuotteiden osalta kyse voi olla myös siitä, että hiustesi kunto on parantunut kun olet käyttänyt hyviä hoitotuotteita, jolloin et enää huomaa samanlaista efektiä, kun vielä silloin kun hiuksesi olivat huonommassa kunnossa. Kannattaa kertoa kampaajalle, jos jokin tuote on mielestäsi menettänyt tehonsa, jolloin kampaajasi voi antaa uusia vinkkejä tai neuvoa siirtymään toiseen tuotteeseen.

Luella Bartley2. Miksi huomaan eron laadukkaan ja hieman huonomman tuotteen välillä heti, vaikka ystäväni ei koskaan huomaa eroa ja hänellä on todella kauniit, vahvat ja kiiltävät hiukset? 

Kaikki riippuu hiusten kunnosta ja laadusta. Kaikilla meistä on erilainen hius riippuen juuri edellämainituista tekijöistä. Ystävälläsi on todennäköisesti hyvässä kunnossa olevat käsittelemättömät hiukset, jotka ovat vielä kaiken lisäksi hiustyypiltään vahvat ja paksut/kiiltävät, joten hänen hiuksillaan ei ole tarvetta erilaisille korjaaville/suojaaville toimenpiteille.

Suurimmalla osalla suomalaisista naisista on kuitenkin käsitellyt hiukset (eli värjätyt, vaalennetut, raidoitetut yms), jolloin hiukset tarvitsevat korjaavuutta/kosteutusta ja suojaamista. Lisäksi on tietenkin muitakin ”ongelmia” joihin halutaan parannusta, esim pörröisyys, karheus, hennot hiukset jne. Kun näitä ongelmia korjataan laadukkailla tuotteilla, on lopputulos luonnollisesti parempi ja silloin laadukkaan tuotteen tuntee hiuksissaan.

Kampaajan suosittelemat tuotteet purevat usein parhaiten, sillä hän voi suositella ammattitaitonsa mukaan juuri oikeat tuotteet hiuksille.

3. Kampaajani mukaan hiuksia tulee leikata kuukauden välein. Onko tämä totta? Pelkään juoksevani kampaajalla ja hiustenkasvatussuunnitelmieni menevän hukkaan. Miten usein hiuksia tulisi leikata ja miksi? Entä jos haluan kasvattaa niitä? 

Se kuinka usein hiuksia olisi syytä leikata riippuu täysin hiuslaadusta, menevätkö latvat helposti huonoon kuntoon, miten käsittelet hiuksia kotona, millaisia käsittelyjä niihin on tehty kampaamossa jne. Kampaajasi osaa sanoa parhaiten vaaditun leikkausvälin juuri sinun hiuksillesi.

Latvoja kannattaa leikata säännöllisesti vaikka kasvatusprojekti olisikin päällä, sillä silloin hiuksista kasvaa tasaisen paksut ja terveen näköiset eikä hamppuiset, joiden latvat ovat täynnä kaksihaaraisia.

4. Värjään hiukseni nykyään aina sävytteella, sillä en halua rasittaa niitä. Ennen käytin kestoväriä, mutta luin niiden vahingoittavan hiusta enemmän kuin sävytteiden. Mita eroa kestovärillä ja sävytteellä oikeasti on? 

Kestoväri eroaa sävytteistä niin, että se sisältää ammoniakkia. Nykyään kestovärit ovat kuitenkin niin laadukkaita, että ne eivät vahingoita hiusten pintakerrosta. Kestovärin tarkoitus on nimensä mukaisesti pysyä hiuksissa pidempään. Esimerkiksi Redkenin kestoväri, Color Fusion, on hyvin hoitava väri, eli se sisältää hoitavia ainesosia, mm. proteiinia, joka on hiusten tärkein rakennuspalikka. Color Fusionin lopputulos on tämän päivän muodin mukaisesti hyvin moniulotteinen eikä tasaisen peittävä, jolloin hiukset näyttävät värjättyinäkin luonnollisen kauniilta. 

Sävyte voi olla joko suoraväri (jonka kesto lyhyt ja tarttuu vain hiuksen pintaan) tai kevytväri (joka kestää hieman pidempaan kuin suoraväri). Esim. Redkenin Shades EQ kevytväri on hoitava, hyvän kiillon antava kevytväri, joka kestää pitkään ja tekee hiuksesta upean kiiltävät. Kestoväri voidaan useissa tapauksissa (esim kun hiukset hyvin hauraat/käsitellyt) korvata kevytvärillä. Erityisesti uusintavärjäyksen yhteydessä kannattaa tyvi värjätä kestovärillä ja pituudet ja latvat kirkastaa kevytvärillä.  

Prada5. Olen kahden pienen lapsen äiti ja vastuullisessa johtotehtävässä yrityksessäni. Minun on näytettävä töissä joka päivä edustavalta ja kuivaan hiukseni päivittäin hiustenkuivaajalla. Aikani on koko ajan kortilla enkä ehdi odottelemaan aamulla hiusteni luonnollista kuivumista. Olen kuullut lämmöltä suojaavista tuotteista, joita voi käyttää hiusten kuivauksessa. Miten sellaista tuotetta käytetaan ja mihin sen teho perustuu? Pelkään pian käsittelevani hiuskeni piloille! 

Lämmöltä suojaavat tuotteet tekevät hiuksen pinnalle lämmöltä suojaavan huomaamattoman kalvon. Tämä kalvo estää liiallisen lämmön pääsyn hiukseen, jolloin hius ei vahingoitu. Esimerkiksi Redkenin uusissa Urban Experiment tuotteissa on kaikissa lämpösuoja. Hyväksi todettu lämpösuoja on ksyloosisokeri, jota löytyy mm. Redkenin Urban Experiment 7 Velvet Gelatinessa.

Lämpösuoja tuotteita on kahdenlaisia; voidemaisia ja suihkutettavia ja niitä voidaan käyttää joko pyyhekuivaan tai kuivaan hiukseen. Useimmiten voidemaisia käytetään ainoastaan pyyhekuiviin hiuksiin  kun taas suihkutettavia voidaan käyttää sekä pyyhekuiviin, että kuiviin hiuksiin. Tuotetta levitetään tai suihkutetaan pyyhekuiviin hiuksiin ennen föönaamista. Jos esimerkiksi suoristus- tai kiharrusrautoja aiotaan käyttää  kuiviin hiuksiin, suihkutetaan lämmöltä suojaavaa tuotetta ennen rautojen käyttöä.

6. Tyttäreni mukaan hiustuotteet vanhenevat. Voiko näin käydä? Ja jos voi, niin miten nopeasti se tapahtuu ja mistä tiedän, jos tuote on vanhentunut? 

Kyllä, hiustuotteet kuten kosmetiikka yleensäkin voivat vanhentua. Yleensä tuotteiden suosituskäyttöaika on 1-2 vuotta tuotteen käyttöönotosta (eli purkin avaamisesta kotona käyttöä varten). Kun tuotteen koostumus ja/tai tuoksu ovat muuttuneet esim. nesteytynyt, tiedät, että on aika heittää tuote roskikseen. Kaikissa kosmetiikkapurkeissa on merkintä, josta voi nähdä kuinka kauan tuote säilyy avaamisen jälkeen. Aerosolit ja muut tuotteet, jotka on pakattu esim pumpattaviin purkkeihin, ei ole merkattu vanhenemisaikaa, sillä ne säilyvät erittäin hyvin. 

7. Poikani on nyt teini-iässä ja hän käy laittamassa vaaleita raitoja jo aika vaaleaan hiukseen harva se kuukausi. Hänella on kuitenkin huvittava tapa peitellä parturissa käyntejään. Miten suosittua hiusten värjääminen on nykyään miesten keskuudessa? Poikani varmaan pelkää tulevansa torjutuksi kriittisessä iässä.  

Nuorten miesten keskuudessa hiusten värjääminen erittäin yleistä. Nykyään teini-ikäisten poikienkin keskuudessa värjätyt hiukset ovat enemmän sääntö kuin poikkeus.

Anni

Kommentit

Oon tässä mietiskelly että värjään hiukset tumman ruskeiksi siis ihan tumman ruskeiksi ja vinoon otsikseen vaaleita ohuita raitoja. Mutta ongelmana on että luonnollinen hiusten värini on vaalea ja vaalea juuri kasvu ei näytä hyvältä… Eli pitäisikö luopua unelma hiuksista ja värjätä vaaleiksi? Tällä hetkellä on punertavat hiukset ja juuri kasvua pukkaa joten melkeinpä pakko värjätä jotenkin 😀

Kommentit

Kuka tyytyisi vapaaehtoisesti maatien värisiin suomalaisishiuksiin, eli ei minkään värisiin. Väri elävöittää todella kauniisti. Pinnallisuus on aina ollut tietynlainen vaisto, kaikkihan (ainakin suurin osa) haluaa näyttää niin hyvältä kuin mahdollista. Ja jos kerta nykyään se on mahdollista, miksi ei sitten hyödyntäisi tätä. Sitäpaitsi nykyään ei edes ole suunnatonta pelkoa että hiukset vaurioittuisivat pahasti. Kemikaalit kun ovat nykyään niin hyvälaatuisia ja tutkittuja. Värit peittävät myös harmaat hiukset. Hiukset ovat muutenkin näkyvä osa ulkokuorta. Siispä värjäilemään vaan, hyvät ellit 🙂

Itse näytän peikolta ja hiukseni ovat rasvaset kuin mäkkärin ranskalaiset saatana vieköön.

Itse en uskalla värjätä hiuksiani kestovärillä, tulisi niin pitkä ruljanssi kaikesta uudelleenväräyksestä yms. kun raja alkaisi näkyä (ja minulla on tosi pitkät hiukset). Leikkauksella, jos olisi rahaa käydä kampaajalla, saisi jo huimasti keveyttä ja näyttävyyttä hiuksiin.

maantiehiukset-nimimerkille: Itselläni on pitkät hiukset. Kampaajalla otan niihin sävytystä vai miksi sitä nyt kutsutaankaan: hennohkoja raitoja kolmella eri värillä joista kaksi lähellä omaa hiustenväriä mutta vaalemampaa, ja yksi sitten taas vastaavasti tummempaa. Koska koko ajan pohjalla on edelleen laajana oma alkuperäinen hiustenväri, ei haittaa vaikka raidat kasvavatkin yli: ne näyttävät siltikin luonnollisilta. Käyn kampaajalla yleensä kerran noin neljässä kuukaudessa (koska en tosiaankaan pidä hirveästi kampaajalla käynnistä) eli en usein, ja silti koen että hiukseni ovat ihan mukavan näköiset pitkänkin aikavälin jälkeen. Siis nimenomaan tällä tavalla kun värjää vaan osia hiuksista luonnollisen värisillä väreillä eikä tee kokovärjäystä. Suosittelen! 🙂 Piristävät.

moi oon ihanq hullu mulla on punaset pitkät pitkät påitkät hiukset (meilkein polveen asti) hehee

Minä en viitti värjätä hiuksiani, mieli tekis laittaa vähän tummemmaksi mutta ei jaksa… kierteeseen vaan jäisin. Väri on luonnostaan päältä vaalea ja alta tumma ja taittuu hieman punaiseen. Ei siis ihan älyttömän pahan näköinen 🙂

Omaan tummat ja mielestäni ihan kivat hiukset.. kampaajalla käynti saattaa jäädä yhteen kertaan vuodessa, mutta se taitaa olla minun ongelmani!! Kampaajalla käynti kun ei ole halpaa vaikka muutaman sentin vain latvoista haluaisi pois.. 20€/kerta ei paljoa naurata.. toisaalta se on pieni summa vuodessa, mutta on sitä muutakin minkä koen tärkeämmäksi kuin kampaajalla käynnin..JA ainakin ittellä sattuu olemaan ihan tarpeeksi hyviä kavereita jotka kyllä osaa vähän pätkästä hiuksia, jos nätisti pyytää! Ü

No ompas täälä nuljaa porukkaa! Ite käyn kampaajalla noin kuukauden välein. Otan väriä,raitaa ja nyt kasvatan pitkää. Oli pakko käydä ohentamassa ja pätkimässä hiuksia,kun oli niin kaamean lätsähtäneet,kun on se kasvatus käynnissä. Kysyin nimittäin hiuspidennyksen hintaa ja täälä landella saisi, oliko se nyt 50kpl hiuksia 500eeroa. Pituutta en muista ja niitä voi leikata ja värjätä. Ja hyvällä hoidolla (parturissa huolto välillä) kestää puoli vuotta-vuoden paikoillaan. Ennen en käynyt ihan näin usein parturissa, mutta inhoan hiuksiani jos ne näyttävät kamalilta, enkä saa niitä muotoon. Eilen ohennettiin,värjättiin ja raidotettiin, nypittiin kulmatkin: 60eeroa (täälä lande-parturissa siis).Mallin löysin laura voutilaisen sivuilta,kyllä oli nätti hiustyyli. Mahtaako innostukseeni vaikuttaa kun kaverini on se parturini!!!!!!

Minun syy värjätä hiukset on se että omat hiukseni on aivan blondit ja minulle ei sovi niin vaaleat, ku näytän silloin todella kalpealta ja värittömältä. Olen silloin aivan kipeän näköinen ja vaatteiden värit ei sovi ollenkaa, kun ne korostaa värittömyyttä vielä enemmän.. Sen takia värjään hiukset tummemmaksi, mutta ainoo inhottava asia värjäyksessä on kuin hiukset kasvaa ja tulee blondi juurikasvu mikä ei ole kaunista.. mutta on se kauniimpaa kuin olla ihan kalpea.. minulla on kans pitkät hiukset, mutta pysyn usein samassa hiusvärissä (melko kauan) ja sitten värjään vaan juurikasvun jolloin menee hiusvärii vain puolpakettii kuukaudessa, mutta joskus on pakko värjää hiukset kokonaan koska väri haalenee jonkun puolen vuoden jälkee..

Ei kai sen värin ylläpito noin kauheata voi olla. Laittakaa hentoja raitoja. Ei niiden tarvitse näkyä palkkeina, ei ole edes muodissa nyt vaan luonnollinen väri. Kun on vähän jotain raitaa niin ei näy juurikasvu niin niin nopeasti.

Itse värjäilen kotona aina muutaman kuukauden välein ja hyvin riittää. Värit aina vähän haalistuukin matkan varrella joten se juurikasvu ei välttämättä edes näy jos väri on lähellä omaa luonnollista väriä. Nyt olen kokeillut Schwarzkopfin Natural & Easy -väriä jolla saa luonnollisen lopputuloksen.

oon aloittanut hiusten värjäämisen 10 vuotiaana ja nykyään (13 v.) värjään 3 kk välein kampaajalla ( n. 65€ )….;D Ja leikautan n. 2-3 kk välein… !!kuukauden päästä on taas jo juurikasvu näkyvissä, rasittavaa.!! ;'(

Hiusten värjääminen on ok, kunhan ei vedä hommaa överiksi. Ei mitään liian rajua ainakaan itselleni. en halua olla röllipeikko!

Mun mielestä ei tarviis noin paljo värjätä hiuksii , siis niinku jotkut kokoajan et mä värjään jne. Koska nehä vaan niinku pilaantuu. Tai siis sillee. Ja mun mielestä semmoset paksut ja vähä ”pöyheet” hiukset niinku tuperaatut on paljo kauniimmat ja tyylikkäämmät ku semmoset kauheen ohuet ja sileet? :ooo? onks joku muuki samaa mieltä??

voiko joku sanoo mitä tekisin ku mulla on siis kauheet hiukset jos niitä ei tuperaA?? 😮 :S:S sanokaaa tai auttakaa jotenkin? :o:S vaikka must ne on hienot mutta siis sillai, ei aina jaksa tuperaata ja käyttää lakkaa ?

kantsii laittaa muotovaahtoo kun kuivaat hiustenkuivaajalla ja pää alaspäin !
;D ja pikkasen lakkaa päälle nii pitäs pysyyyy..! ;S

Onneks on noita omia tyttöjä, joilta saa avun hiusten värjäykseen. Muuten on tuhottoman kallista, toi kampaajalla käynti.Yritän pysyä sellaisessa mallissa ettei jatkuvasti tarvii leikata. Sitten se mitä kaipaan jos joskus on paremmin rahaa käytössä, niin uskallusta kampaajilta, vaikka olen mummo en siltä vielä halua näyttää….ainakaan nyt, jos koskaan, vaikka mummuna olo onkin mukavaa

Itse värjäsin ennen, mutta vaalennetut hiukset menevät pilalle aikaa myöten. Kasvatin oman tummanvaalean värini takaisin, ja vaikka Suomessa se tuntui aina tylsältä, yllättäen ns. suuressa maailmassa luonnollista väriäni ihastellaan. Jenkkikampaajakin kysyi 3 kertaa leikatessaan, että onks tää siis ihan oikeesti sun aito väri??!

tykkään mun alapäätukasta joka on kuin kikkarainen maantienvärinen tuhero. *Aion laittaa pidennykset.

Haluaisin otsatukkaani, joka on pitkä, sellaisen vinon leikkauksen, mutta en uskalla mennä ilman kuvaa tms. leikkauttamaan, koska pelkään että otsis pätkästään kuitenkin poikki jostain puolestavälistä otsaa ja sillä siisti. Siispä auttakaa ja kertokaa vaikka jokin nettiosoite, josta voisin tulostaa sellaisen hiusmallin kuvan, niin johan lähtisi homma hoitumaan oikeaan suuntaan.

Maantienvärisetkin hiukset näyttävät tosi hyvältä, jos ne on hyvin hoidettu (kiiltävät yms). Myös raidoilla saa muutosta aikaan. Juurikasvu tuskin on kenenkään mielestä hyvännäköistä. Luonnollisuus saisi tulla muotiin ja vähän äkkiä. Eihän noilla kuvien friiduillakaan nyt minkään erikoisen väriset hiukset ole, ja silti näyttää kivalta.

no mul on niinku vaaleen ruskeet hiukset ja haluisin värin muutosta voitteko auttaa..

Miten usein leikkaatte hiuksianne kesällä? Tuntuu siltä, että hiukseni kuivuvat kauheasti kesällä ja että pitäis leikata siksi useammin.

Ja mitä hiustensuoja-aineita käytätte aurinkoa ajatellen? Olen kokeillut muutamia jotka kaikki kuormitti, esim Loreal oli huono:(

MuL o niinQ BruNeTTe LeTTi. Se oN ihQ SikA MaGeE. OoN JuSt PiA MeNoS KyL OtTaA SnADiSti rAiTaa Q O TiäGGö vÄhä Lia DaA.. XD MiTä VäRii VoiS NiinQ PisTää Et Se SoPiS MuN TuGGaa

Oon tässä mietiskelly että värjään hiukset tumman ruskeiksi siis ihan tumman ruskeiksi ja vinoon otsikseen vaaleita ohuita raitoja. Mutta ongelmana on että luonnollinen hiusten värini on vaalea ja vaalea juuri kasvu ei näytä hyvältä… Eli pitäisikö luopua unelma hiuksista ja värjätä vaaleiksi? Tällä hetkellä on punertavat hiukset ja juuri kasvua pukkaa joten melkeinpä pakko värjätä jotenkin 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *