Kauneus

Kesän hiusmuoti

Teksti:
Anna.fi
Chloe

Hiukset inspiroituvat juuri niistä samoista aineksista kuin muotikin. Ja ennen kaikkea, hiusten muoti vaihtuu yhtä vauhtia muun muodin kanssa. Suomalaista hipiää imartelee rajummatkin trendit, koska vaaleat piirteet antavat enemmän valinnanvaraa. Juuri samasta syystä pohjoismainen hiusmuoti onkin luonnoltaan selvästi kokeilevampaa, ilman että se näyttäisi pahalta.

Hiustieteellisten maamiinojen eliminointi ei käy tavikselta käden käänteessä ja hiustuntija-leikit on fiksua jättää niille oikeille spesialisteille.  Redkenin järjestämässä hiusmuotinäytöksessä Lux-yökerhossa ne oikeat ammattilaiset päivittivät tietojaan alan trendeistä huhtikuun lopulla. Paikalle kertyi 130 alan työntekijää ja lavalle astutettiin toinen toistaan näyttävämpiä lookkeja.

Hiusten Kesätrendit

Redkenin luottomiehen Guido Palaun mukaan modernius on tämän kauden sana hiustrendeissä. Jos haluaa moderniksi, huippustailisti painottaa föönausta sen avaimena. Tämän kesän hiuksissa tasaiset linjat raivaavat itselleen tilaa radikaalien rikottujen mallien jälkeen.

Prada

Palau kiteyttää kauden seuraavasti: ” Erinomainen hiusten föönaus pohjustaa tämän sesongin hiukset. Joko tyylikkäillä asusteilla varustettuna tai korostettuna symmetrisillä leikkauksilla, hiukset ovat seksikkäät yhdistettynä  yksinkertaisuuteen ja  käytettävyyteen tyylillä, jota voidaan kuvailla vain moderniksi.”.

Symmetrinen pituus on trendikkäintä nyt hyvin lyhyissä ja todella pitkissä hiuksissa. Äärimmäisen tarkassa viimeistelyssä on tyylin salaisuus. Tasaista linjaa on näkynyt tänä vuonna muun muassa Louis Vuittonin, Luellan ja Versacen näytöksissä. Veitsentarkan leikkauksen viimeistelystä pitää parhaiten huolta pitävät ja kiiltoa antavat hiuskiinteet. Vaihtoehtona tasaiselle linjalle on suosittu kevyt ja hieman kerrostettu malli. Lisäksi tulossa ovat metallinhohtoiset sävyt hiuksissa ja luonnollisen läpikuultavat värit. Menossa ovat puolestaan perusraidat, voimakas otsatukka ja voimakkaat värikontrastit.

Luella Bartley

Guido Palaun 5 huippuvinkkiä

  1. Pidä huolta latvoista. Tasaiset latvat on oltava kunnossa.
  2. Modernit hiukset eivät piittaa menneisyydestä, vaan kuvaavat tulevaisuutta. Modernius ylittää trendien rajat.
  3. Ammattimaisen föönäustuloksen saat vain kampaamotason tuotteilla.
  4. Yksinkertaisen kauniisiin hiuksiin sopii asusteet, kuten huivit, hiussoljet ja pannat.
  5. Hiusasusteet ovat aina itsevarman hienostuneita.

Kiperiä kysymyksiä

Kampaajat käsittelevät usein asiakkaiden kysymyksiä hiustenleikkuusta, eri tuotteiden tehosta, hiusten laadusta ja värjäyksestä. Redkenin edustajat vastasivat Ellejä askarruttaneisiin kysymyksiin.

1. Miksi hiukseni ”väsyvät” samaan tuotteeseen, vaikka käytän aina laadukkaita tuotteita? 

Usein kyseessä on vain psykologinen juttu. Tuote alkaa olla tuttua ja siihen tavallaan kyllästyy. Tällöin kannattaa miettiä esimerkiksi uusia tapoja käyttää tuotetta tai käyttää sitä erilaisten työkalujen, kuten esimerkiksi kiharrusraudan tai suoristusraudan kanssa. Kannattaa myös kokeilla erilaista föönaustekniikkaa tai kokeilla erilaista harjaa föönauksen kanssa.

Hoitotuotteiden osalta kyse voi olla myös siitä, että hiustesi kunto on parantunut kun olet käyttänyt hyviä hoitotuotteita, jolloin et enää huomaa samanlaista efektiä, kun vielä silloin kun hiuksesi olivat huonommassa kunnossa. Kannattaa kertoa kampaajalle, jos jokin tuote on mielestäsi menettänyt tehonsa, jolloin kampaajasi voi antaa uusia vinkkejä tai neuvoa siirtymään toiseen tuotteeseen.

Luella Bartley

2. Miksi huomaan eron laadukkaan ja hieman huonomman tuotteen välillä heti, vaikka ystäväni ei koskaan huomaa eroa ja hänellä on todella kauniit, vahvat ja kiiltävät hiukset? 

Kaikki riippuu hiusten kunnosta ja laadusta. Kaikilla meistä on erilainen hius riippuen juuri edellämainituista tekijöistä. Ystävälläsi on todennäköisesti hyvässä kunnossa olevat käsittelemättömät hiukset, jotka ovat vielä kaiken lisäksi hiustyypiltään vahvat ja paksut/kiiltävät, joten hänen hiuksillaan ei ole tarvetta erilaisille korjaaville/suojaaville toimenpiteille.

Suurimmalla osalla suomalaisista naisista on kuitenkin käsitellyt hiukset (eli värjätyt, vaalennetut, raidoitetut yms), jolloin hiukset tarvitsevat korjaavuutta/kosteutusta ja suojaamista. Lisäksi on tietenkin muitakin ”ongelmia” joihin halutaan parannusta, esim pörröisyys, karheus, hennot hiukset jne. Kun näitä ongelmia korjataan laadukkailla tuotteilla, on lopputulos luonnollisesti parempi ja silloin laadukkaan tuotteen tuntee hiuksissaan.

Kampaajan suosittelemat tuotteet purevat usein parhaiten, sillä hän voi suositella ammattitaitonsa mukaan juuri oikeat tuotteet hiuksille.

3. Kampaajani mukaan hiuksia tulee leikata kuukauden välein. Onko tämä totta? Pelkään juoksevani kampaajalla ja hiustenkasvatussuunnitelmieni menevän hukkaan. Miten usein hiuksia tulisi leikata ja miksi? Entä jos haluan kasvattaa niitä? 

Se kuinka usein hiuksia olisi syytä leikata riippuu täysin hiuslaadusta, menevätkö latvat helposti huonoon kuntoon, miten käsittelet hiuksia kotona, millaisia käsittelyjä niihin on tehty kampaamossa jne. Kampaajasi osaa sanoa parhaiten vaaditun leikkausvälin juuri sinun hiuksillesi.

Latvoja kannattaa leikata säännöllisesti vaikka kasvatusprojekti olisikin päällä, sillä silloin hiuksista kasvaa tasaisen paksut ja terveen näköiset eikä hamppuiset, joiden latvat ovat täynnä kaksihaaraisia.

4. Värjään hiukseni nykyään aina sävytteella, sillä en halua rasittaa niitä. Ennen käytin kestoväriä, mutta luin niiden vahingoittavan hiusta enemmän kuin sävytteiden. Mita eroa kestovärillä ja sävytteellä oikeasti on? 

Kestoväri eroaa sävytteistä niin, että se sisältää ammoniakkia. Nykyään kestovärit ovat kuitenkin niin laadukkaita, että ne eivät vahingoita hiusten pintakerrosta. Kestovärin tarkoitus on nimensä mukaisesti pysyä hiuksissa pidempään. Esimerkiksi Redkenin kestoväri, Color Fusion, on hyvin hoitava väri, eli se sisältää hoitavia ainesosia, mm. proteiinia, joka on hiusten tärkein rakennuspalikka. Color Fusionin lopputulos on tämän päivän muodin mukaisesti hyvin moniulotteinen eikä tasaisen peittävä, jolloin hiukset näyttävät värjättyinäkin luonnollisen kauniilta. 

Sävyte voi olla joko suoraväri (jonka kesto lyhyt ja tarttuu vain hiuksen pintaan) tai kevytväri (joka kestää hieman pidempaan kuin suoraväri). Esim. Redkenin Shades EQ kevytväri on hoitava, hyvän kiillon antava kevytväri, joka kestää pitkään ja tekee hiuksesta upean kiiltävät. Kestoväri voidaan useissa tapauksissa (esim kun hiukset hyvin hauraat/käsitellyt) korvata kevytvärillä. Erityisesti uusintavärjäyksen yhteydessä kannattaa tyvi värjätä kestovärillä ja pituudet ja latvat kirkastaa kevytvärillä.  

Prada

5. Olen kahden pienen lapsen äiti ja vastuullisessa johtotehtävässä yrityksessäni. Minun on näytettävä töissä joka päivä edustavalta ja kuivaan hiukseni päivittäin hiustenkuivaajalla. Aikani on koko ajan kortilla enkä ehdi odottelemaan aamulla hiusteni luonnollista kuivumista. Olen kuullut lämmöltä suojaavista tuotteista, joita voi käyttää hiusten kuivauksessa. Miten sellaista tuotetta käytetaan ja mihin sen teho perustuu? Pelkään pian käsittelevani hiuskeni piloille! 

Lämmöltä suojaavat tuotteet tekevät hiuksen pinnalle lämmöltä suojaavan huomaamattoman kalvon. Tämä kalvo estää liiallisen lämmön pääsyn hiukseen, jolloin hius ei vahingoitu. Esimerkiksi Redkenin uusissa Urban Experiment tuotteissa on kaikissa lämpösuoja. Hyväksi todettu lämpösuoja on ksyloosisokeri, jota löytyy mm. Redkenin Urban Experiment 7 Velvet Gelatinessa.

Lämpösuoja tuotteita on kahdenlaisia; voidemaisia ja suihkutettavia ja niitä voidaan käyttää joko pyyhekuivaan tai kuivaan hiukseen. Useimmiten voidemaisia käytetään ainoastaan pyyhekuiviin hiuksiin  kun taas suihkutettavia voidaan käyttää sekä pyyhekuiviin, että kuiviin hiuksiin. Tuotetta levitetään tai suihkutetaan pyyhekuiviin hiuksiin ennen föönaamista. Jos esimerkiksi suoristus- tai kiharrusrautoja aiotaan käyttää  kuiviin hiuksiin, suihkutetaan lämmöltä suojaavaa tuotetta ennen rautojen käyttöä.

6. Tyttäreni mukaan hiustuotteet vanhenevat. Voiko näin käydä? Ja jos voi, niin miten nopeasti se tapahtuu ja mistä tiedän, jos tuote on vanhentunut? 

Kyllä, hiustuotteet kuten kosmetiikka yleensäkin voivat vanhentua. Yleensä tuotteiden suosituskäyttöaika on 1-2 vuotta tuotteen käyttöönotosta (eli purkin avaamisesta kotona käyttöä varten). Kun tuotteen koostumus ja/tai tuoksu ovat muuttuneet esim. nesteytynyt, tiedät, että on aika heittää tuote roskikseen. Kaikissa kosmetiikkapurkeissa on merkintä, josta voi nähdä kuinka kauan tuote säilyy avaamisen jälkeen. Aerosolit ja muut tuotteet, jotka on pakattu esim pumpattaviin purkkeihin, ei ole merkattu vanhenemisaikaa, sillä ne säilyvät erittäin hyvin. 

7. Poikani on nyt teini-iässä ja hän käy laittamassa vaaleita raitoja jo aika vaaleaan hiukseen harva se kuukausi. Hänella on kuitenkin huvittava tapa peitellä parturissa käyntejään. Miten suosittua hiusten värjääminen on nykyään miesten keskuudessa? Poikani varmaan pelkää tulevansa torjutuksi kriittisessä iässä.  

Nuorten miesten keskuudessa hiusten värjääminen erittäin yleistä. Nykyään teini-ikäisten poikienkin keskuudessa värjätyt hiukset ovat enemmän sääntö kuin poikkeus.

Anni

X