Kauneus

Kesänaama kovilla

Teksti:
Anna.fi

Kesällä kasvojen iho joutuu todella koville. Putsaaminen ja hoitaminen jää helposti vähemmälle varsinkin mökkiolosuhteissa. Mukaan ei välttämättä muista ottaa tarvittavia hoitoaineita, eikä koko asiaa jaksa mökillä möllötellessä edes ajatella. Aurinko ja puuttellinen hoitaminen kuitenkin vanhentavat ja vaurioittavat kasvojen herkkää ihoa.

Eikö suomalainen järvivesi ja perussaippua sitten riitä kasvojen hoitoon?

– Olisi mukavaa sanoa, että järvivesi sellaisenaan riittää, mutta se ei riitä. Ihoa pitää muistaa hoitaa mökilläkin. Tavallinen saippua vie iholta luonnollisen kosteuttavan tekijän ja kuivattaa. Helpoimmalla pääsee, kun ottaa mökille mukaan yksinkertaisia ihonhoitotuotteita, joissa on kaikki tarvittavat aineet samassa: puhdistuemulsio, kasvovesi sekä kuorinta, SKY-kosmetologi Samira El Nahhal neuvoo.

Mökkiolosuhteita kannattaa hyödyntää rentoutumisen lisäksi myös ihonhoitoasioissa. Esimerkiksi saunomisen yhteyteen El Nahhal suosittelee erilaisia kasvo-tai hiusnaamioita.

Aurinko tekee tuhojaan

Tärkeintä ihonhoitoa kesällä on aurinkosuojan uva/uvb käyttö. Se suojelee ihoa vaurioilta ja ennaltaehkäisee terveydellisiä vaaroja. Aurinkosuojan käyttäminen on ehdottoman tärkeää eikä siitä kannata lipsua. Suojakerroin pitää muistaa pitää riittävän korkeana. Hyvin herkälle iholle sekä akneiholle El Nahhal suosittelee kertoimia 23:sta ylöspäin. Ihoa ei kannata edes rasvan kanssa kärventää auringossa, ja aurinkovoidetta pitää myös laittaa riittävästi.

– Aurinkosuojaa on muistettava lisätä pitkin päivää. Ja on muistettava, ettei mikään After Sun-tuote korjaa palaneen ihon vaurioita. Ne ainoastaan rauhoittavat, kosteuttavat ja viileentävät ihoa. After Sun-tuotteita voi aina käyttää auringonoton jälkeen, El Nahhal kertoo.

Mökkilaiturilla maatessa ei välttämättä tule mieleen rasvailla itseään jatkuvasti. Lisäksi se voi tuntua ylitsepääsemättömän vaivalloiselta. Siihen El Nahhalilla on hyvä vaihtoehto.

– Kosteuttavat spray-tuotteet ovat käteviä mökkiolosuhteissa. Niitä on vaivatonta käyttää pitkin päivää.

Edes varjossa iho ei ole turvassa, koska aurinko paistaa myös pilvien läpi. Automatkoillakin pitää muistaa suojella itseään aurinkovoiteella, koska vahingoittavat säteet pääsevät tekemään tuhoja myös ikkunoiden läpi.

Jatkuvaa auringonottoa parempi kikka terveellisen rusketuksen saamiseen on itseruskettavat voiteet. Ne eivät vanhenna tai vaurioita ihoa.

Perushoito pitää nuorena

Ihon välttämättömään perushoitoon kuuluu kunnon puhdistus aamuin ja illoin. Iltapuhdistus on hyvä tehdä sekä puhdistusemulsiolla että kasvovedellä. Lopuksi kasvoille laitetaan ravitsevaa yövoidetta. Aamupuhdistukseen pelkkä kasvovesi riittää ja jos käyttää päivävoidetta, siinä olisi hyvä olla myös aurinkosuoja.

Silmänympärystuotteita on El Nahhalin mukaan hyvä käyttää säännöllisesti. Ne suojaavat vanhenemisen lisäksi myös lisääntyviltä ilmansaasteilta.

Kesän jälkeen koville joutuneita kasvoja on hyvä hoitaa kosteuttamalla. Hyvää pika-apua ovat esimerkiksi rauhoittavat ja kosteuttavat naamiot, seerumit sekä ampullit.

Rasvainen iho kukkii kesällä, ja se olisikin hyvä käydä puhdistamassa kosmetologilla syksyn tullessa.

strawberry

Virkistävä mansikkanaamio:

4-5 tuoretta mansikkaa

1 tl hunajaa

2 tl kermaa

Anna vaikuttaa 15-20 min. (Huom. ei mansikka-yliherkälle iholle).

Myös hunajaa voi käyttää rauhoittavana naamiona.

 

X