Kauneus

Kuiva iho? Puhdista oikein! Katso tuotevinkit kesäksi

Teksti:
Anna.fi

Onko ihosi kuiva, väsynyt, epäpuhdas tai herkästi punoittava? Syy saattaa piillä vääränlaisissa hoitorutiineissa. Lumenen teettämä tutkimus* paljastaa, että 30 % naisista ei puhdista kasvojaan päivittäin. Puhdistus pitäisi tehdä aamuin illoin.

Kuiva iho? Puhdista oikein! Katso tuotevinkit kesäksi

Ongelma: Iho näyttää väsyneeltä

Vaikka ei käyttäisi lainkaan meikkiä, kasvojen iholta täytyy puhdistaa aamuin illoin tali ja hiki sekä lika, kuten katu- ja siitepölyt. Näin ihohuokoset eivät tukkeudu ja iho pysyy hyväkuntoisena ja heleänä vastaisuudessakin.

Lue myös: Näin saat heleän ihon – Lue asiantuntijan vinkit

1. Hellävarainen Medik8 GentleCleanse -puhdistusvaahto on myös syväpuhdistava. Kosteutta ja hehkua kasvoille tuo tuotteen sisältämä luonnon glyseriini, 150ml 28 e.
2. Kasvovettä ei kannata unohtaa. Lumene Bright Touch -sarjan raikastava kasvovesi viimeistelee ihon puhdistuksen. Juju on suomalaisen lakan nektarissa, joka auttaa ihoa säilyttämään luonnollisen heleytensä, 200 ml noin 8,90 e.
3. Kasvonaamiota voi käyttää noin kerran viikossa varsinaisen puhdistustuotteen jälkeen ihon tehopuhdistukseen. FLOW kosmetiikan ravitseva mansikkamaitonaamio puhdistaa ihoa hellästi. Säännöllisesti käytettynä tuotteen luvataan kiinteyttävän ja kirkastavan väsynyttä ihoa, 13,90 e.

Kuiva iho? Puhdista oikein! Katso tuotevinkit kesäksi

Ongelma: Iho punoittaa ja siinä on näppyjä

Myös liiallinen puhdistus voi olla pahaksi. Esimerkiksi jatkuvat vesipesut voivat saada ihon kukkimaan ja tehdä rasvaisestakin ihosta todella pintakuivan. Monesti epäpuhtaan ihon kanssa kamppailevat suosivat kuivattavia tuotteita, vaikka usein paremman lopputuloksen tuovat tasapainottavat ja kosteuttavat tuotteet.

Lue myös: Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoito luonnonkosmetiikalla

4. Akneihollekin sopiva Elivo Puhdistusvaahto pesee kasvot hellästi ja tehokkaasti. Panthenol ja Aloe vera hoitavat ja rauhoittavat ihoa, 150 ml 12,50 e.
5. FLOW kosmetiikan mustikkainen kasvosaippua ei kuivata ihoa, mutta poistaa meikin äärimmäisen tehokkaasti. Mustikka ravitsee ja uudistaa, lesitiini kosteuttaa ja rauhoittaa sekä vihreä savi poistaa iholta epäpuhtauksia ja ylimääräistä rasvaa, 8,30 e.
6. Matkoille ja nopeaan ihon puhdistamiseen käyvät kätevät Garnier Skin Naturals Pure Active 2-In-1 -puhdistusliinat. Liinat sisältävät epäpuhtauksia hoitavaa ja ehkäisevää salisyylihappoa, 25 kpl 3,95 e.

Kuiva iho? Puhdista oikein! Katso tuotevinkit kesäksi

Ongelma: Haluat käyttää vain yhtä puhdistustuotetta

Silmämeikinpoistoaine, puhdistusaine, kasvovesi… Etkö jaksa läträtä monien eri puhdistustuotteiden kanssa? Sinulle sopivat tuotteet, joissa yhdistyvät useamman erilaisen puhdistustuotteen ominaisuudet.

Lue myös: Yö on paras aika kasvohoidolle – Katso vinkit ihon tehohoitoon yöllä

7. Mádaran misellivesi poistaa iholta meikit ja epäpuhtaudet sekä tasapainottaa ja kosteuttaa ihoa. Kasvoja ei miselliveden käytön jälkeen tarvitse huuhdella vedellä eikä erillistä kasvovettä tarvita, 100 ml 17,70 e (saatavilla kesäkuussa).
8. Hellävaraisesti puhdistava Vichy Pureté Thermale Beautifying Cleansing Micellar Oil -puhdistusöljy kosteuttaa ja poistaa jopa vedenkestävän meikin, 125 ml noin 18,50 e.

Kuiva iho? Puhdista oikein! Katso tuotevinkit kesäksi

Ongelma: Iho kutisee ja on ärtynyt

Jos ihosi kutisee ja on ärtynyt, kannattaa käyttää herkälle iholle suunnattuja tuotteita. Pelkästään kosteuttavat tuotteet eivät välttämättä tuo apua herkän ihon ongelmiin.

Lue myös: Atooppinen iho on herkkä ärsytykselle

9. Kliinisesti kehitetty Exuviance Gentle -puhdistusvoide poistaa hellävaraisesti meikin, lian ja rasvan jättäen ihon raikkaaksi. Jos tuotetta käyttää ainoastaan meikin poistamiseen, sen voi pyyhkiä pois ilman vettä, 212 ml 42 e.
10. Vichy Pureté Thermale Fresh -puhdistusgeeli sopii kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle, 200 ml noin 16,50 e.

Kuiva iho? Puhdista oikein! Katso tuotevinkit kesäksi

Lue lisää:

Ihon puhdistus – Esittelyssä luonnonkosmetiikan tähtituotteet
Sormenpäät halkeilevat, sääret hilseilevät – Katso vinkit yleisien iho-ongelmien hoitoon
Trendikäs pakuri – Pakurikääpä tuo avun iho-ongelmiin ja vatsavaivoihin

Teksti: Hilppa Alanko
Kuvat: Colourbox, valmistajat

*Lähde: Tutkimus: suomalaiset & ihonpuhdistus 2013–2014 (Lumene)

X