Kauneus

Kynsien kuntokuuri – 7 vinkkiä, joiden avulla saat kauniit kynnet

Siistit kynnet ovat vähintäänkin yhtä näkyvä käyntikortti kuin harjatut hiukset tai puhtaat hampaat. Näillä vinkeillä hoidat kyntesi edustuskuntoisiksi.

Teksti:
Anni Nissi
Kuvat:
Rock Nail Star

Siistit kynnet ovat vähintäänkin yhtä näkyvä käyntikortti kuin harjatut hiukset tai puhtaat hampaat. Näillä vinkeillä hoidat kyntesi edustuskuntoisiksi.

1. Hoida kynsinauhat öljyllä

Hoitamattomat kynsinauhat saavat lakkauksesi rispaantumaan nopeasti. Ylikasvaneiden ja kuivahtaneiden kynsinauhojen poistoon on olemassa tuotteita, jotka pehmittävät ne muutamassa minuutissa. Pehmennetyt kynsinauhat on helppo työntää irti kynnen pinnasta appelsiinipuutikulla.

Vielä vähemmällä pääset, jos muistat rasvata kynsinauhojasi päivittäin niille tarkoitetulla öljyllä tai voiteella. Ravitsevat öljyt imeytyvät kynsinauhojen kautta myös kynsiin. Ja kun kynnet ovat terveet, lakkasikin pysyy paremmin.

2. Syö kynnet vahvoiksi ravintolisän avulla

Kynsille suositellaan monenlaisia ravintolisiä: sinkkiä, piitä, biotiinia, rautaa, kalsiumia, keratiinia… Lista kynsien hyvinvointia parantavista aineista on pitkä. Yhtä totuutta ei ole, sillä siinä missä jonkun kynnet kaipaavat lisää joustavuutta, toisen kynnet suorastaan huutavat vahvistusta.

Nyrkkisääntö on, että valmisteen tehojen pitäisi alkaa näkyä kuukaudessa, minkä jälkeen vaikutus vahvistuu vielä parin kuukauden ajan. Jos mitään ei tapahdu siinä ajassa, vaihda valmistetta.

3. Lisää kynsilakan kestoa aluslakalla

Aluslakka pidentää merkittävästi lakkauksen kestoa, mutta aluslakat saattavat kuivua ja paksuuntua pullossa jo muutama kuukausi avaamisesta. Kuivahtaneen aluslakan jäljiltä myös kynsilakkaan voi tulla ärsyttäviä ilmakuplia.

Virkistä vanha aluslakka kynsilakan ohentajalla. Se freesaa myös paksuuntuneet värilakat. Muutama pisara ohentajaa, kevyt ravistus ja lakka on taas kuin uusi.

4. Suojaa lakkauksesi päällyslakalla

Jos budjettisi ei veny yli kympin värilakkoihin, satsaa yhteen laadukkaaseen päällyslakkaan. Hyvä päällyslakka on kuin kontaktimuovi: se saa halvemmatkin värilakat kestämään.

Helppo tapa pidentää lakkauksen kestoa on lisätä uusi kerros päällyslakkaa muutaman päivän välein.

5. Käytä hellää kynsilakanpoistoainetta

Kynsilakanpoistoaineissa on eroja, ja siksi niitä on hyvä olla kaapissa pari erilaista. Etenkin, jos kyntesi ovat hyvin kuivat ja lohkeilevat, valitse mahdollisimman hellä, asetoniton putsari. Tymäkämmän, asetonia sisältävän poistoaineen voit kaivaa esiin, kun sinun täytyy päästä eroon tummista sävyistä tai glitterilakoista.

6. Kokeile koristevinyylejä

Jos tykkäät askarrella, koristevinyylit voivat olla juttusi. Ne ovat tarroja muistuttavia muotteja, joiden avulla voit tehdä monimutkaisiakin kuvioita kotona pienellä vaivalla. Arkit ovat edullisia, ja vaihtoehtoja on kissanpennuista orkideoihin ja graafisiin nuolenpäihin.

Kun olet lakannut kynnet, siirrä tarraa muistuttava vinyyli kynnelle ja taputtele muotin päälle haluamaasi värilakkaa. Parhaan lopputuloksen saat töpöttämällä meikkisienellä mahdollisimman juoksevaa (eli ohutta) lakkaa.

7.  Uusi ilme matalla päällyslakalla

Mattalakka on päällyslakka, jonka mikropartikkelit neutraloivat kynsilakan kiillon. Toisin sanottuna se tekee mistä tahansa lakasta samettisen.

Mattapäällyslakka mahdollistaa myös loputtoman kikkailun: trendikäs lakkaa mattaiseksi vain nimettömän kynnen tai pelkät kynsien kärjet, jolloin tuloksena on moderni ranskalainen manikyyri. Kokeile mattaa etenkin mustien, harmaiden ja nudenväristen lakkojen päälle. Kun päällystät glitterilakan mattalakalla, kynsiisi tulee huurteinen kimallepinta.

Lue myös:

Hoida kädet kuntoon – Karkota kuivuus ja ravitse kädet kauniiksi

Syksyn 4 kuuminta hiusväritrendiä – Greige ja jeans-hair tulevat

Näin teet upeat mustat kynnet

X