Omat ripset kannattaa taivuttaa ja meikata ennen magneettiripisen asennusta.
Kauneus

Magneettiripset testissä: irtoripsillä näyttävyyttä silmämeikkiin

Toimittaja testasi, kuinka magneettiripset toimivat. Magneeteilla kiinnittyvien irtoripsien laitto vaatii harjoitusta, mutta lopputulos oli ilahduttava.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: iStock ja Anniina Nirhamo

Irtoripsillä saa silmämeikkiin lisää näyttävyyttä etenkin, jos omat ripset ovat hennot ja lyhyet, mutta ripsipidennykset tai -permanentit eivät innosta.

Aiemmin irtoripsiä on kiinnitetty ripsiliimalla, mutta nykyisin markkinoilla on myös magneetilla kiinnitettäviä tuotteita.

Magneettiripsien hyvä puoli on, että niiden kanssa välttyy mahdolliselta liimasotkulta ja ylimääräisiltä kemikaaleilta. Magneettiripset ovat myös ripsiliimalla kiinnitettäviä irtoripsiä turvallisempi vaihtoehto, koska jotkut voivat allergisoitua ripsiliimalle.

Mutta kuinka magneettiripset oikein toimivat?

Toimittaja testasi kahta eri Miraque-merkin ripsimallia. Toiset olivat luonnollisempaa Natural-mallistoa ja toiset, Volume-malliston ripset, olivat hieman näyttävämmät.

Magneettiripset testissä

Magneettiripsien laittaminen vaatii harjoitusta, vaikka liimalla laitettavien irtoripsien laitosta olisi kokemusta.

magneettiripset

Volume-ripset.

Ripsiliuskoja on kaksi, joista toinen asetetaan yläripsien päälle ja toinen alle. Liuskat kiinnittyvät toisiinsa magneeteilla. Ripset voi asetella kiinni joko sormin tai asennuspinsettien avulla.

Ensikertalaiselle haastetta tuotti ripsien sisä- ja ulkonurkan saaminen ripsien tyveen. Kuten kuvasta voi nähdä, ripset jäivät silmän nurkista hieman ilmaan.

Ripsien käyttöohjeessa kuitenkin sanotaan, että ripsien pitäisi muutaman käyttökerran jälkeen mukautua paremmin omien silmien malliin. Ripsiä kannattaa siis kokeilla ensin pari kertaa kotona, ennen kuin lähtee ne yllään esimerkiksi juhliin.

magneettiripset

Natural-ripset.

Rajaukset kannattaa tehdä

Testin perusteella silmiin kannattaa ripsivärin lisäksi laittaa rajaukset ennen magneettiripisen asettamista. Natural-malliston ripset, jotka asetettiin silmien ulkonurkkaan, erottuivat omista ripistä turhan selvästi, kun silmissä ei ollut rajausta. Muuten ripset istuivat hyvin ja toivat katseeseen syvyttä.

Magneettiripset oli melko helppo ottaa pois. Magneetit liutetaan sormin irti toisistaan ja ripset irtoavat. Plussaa magneettiripset saivat myös siitä, ettei niiden mukana lähtenyt omia ripsiä, kuten ripsiliimalla kiinnitettyjen irtoripsien kanssa voi käydä.

Miraquen magneettiripset maksavat säilytysrasiassa 59 € ja täyttöpakkauksessa 49 €. Ripsien luvataan kestävän huolellisella käytöllä kymmeniä käyttökertoja.

X