Kauneus

Meikkileikkejä: Kokemuksia Lumene Natural Code -tuotteista

Teksti:
Anna.fi

Moni hieraisi silmiään, kun poistomyyntilaput ilmestyivät Anytimen hyllyihin. Lumene päätti lopettaa yli 20 vuotta vanhan merkin valmistamisen ja korvasi sen uudella nuorten sarjalla, Lumene Natural Codella. Minua Anytimen lopettaminen ei juurikaan surettanut ja odotin innoissani, koska pääsen testaamaan uutta tuotesarjaa. Anytimen pakkaukset olivat omaan makuuni liian lapsellisia, ja laatukin oli vain ok-tasoa.

Natural Coden pakkaukset ovat mielestäni tyylikkäitä. Musta ja limenvihreä on räväkkä, mutta tyylikäs yhdistelmä toisin kuin Anytimen vaaleanpunaiset kukat ja perhoset. Myös tuotteiden hinta ilahduttaa opiskelijaa, sillä kaikki tuotteet maksavat alle 10 euroa.

Ehdin testaamaan jo kolme Natural Code –tuotetta. Kyselin mielipiteitä ja kokemuksia uutuuksista myös kavereiltani.

Smile Booster -huulikiilto, 5,95€

Huulikiiltojen sävyvalikoima on nuorekas. Tarjolla on paljon vaaleanpunaisen ja persikan vaaleita ja keskitummia sävyjä. Tummia sävyjä, kuten luumua ja viininpunaista ei sen sijaan löydy.

Smile Booster on laadultaan melko tavallinen huulikiilto. Se antaa maltillisesti väriä, pysyy keskinkertaisesti ja kosteuttaa hyvin huulia. Ostin sävyn numero 3 Soft papaya. Olisin kaivannut enemmän pigmenttiä, sillä väri näyttää paljon paremmalta tuubissa kuin huulilla. Sivellin on hyvän mallinen ja tuotteen hinta-laatu –suhde on passeli.

Skin Perfector -mineraalipuuteri, 6,95€

Mineraalipuutereiden sävyvalikoima vaikuttaa suomalaiselle iholle sopivalta, sillä joukossa on myös todella vaaleita sävyjä. Puuterit on myös mätsätty sopimaan yhteen meikkivoiteiden värien kanssa. En löytänyt valikoimasta translucent-sävyä, mutta se ei haitannut, koska värit ovat niin vaaleita, että astetta liian tumma sävy ei kuitenkaan pilaisi meikkiä täydellisesti. Toisaalta tummahipiäisten ja päivettyneiden on ehkä vaikeaa löytää sopivaa sävyä.

Puuteri ei kuivattanut ihoa, mutta piti kiillon todella hyvin poissa. Iho näytti tasaiselta ja siistiltä. Rasiaan voi ostaa erikseen reilun euron hintaisen peilin. Itse olisin tykännyt jo valmiiksi peilillisestä purnukasta enemmän. Suuri plussa siitä, että puuteri oli ainakin omaan nenääni tuoksuton.

Skin Perfector -mattameikkivoide, 8,95€

Harvoin tulee löydettyä näin täydellisesti todella vaalealle, lämpimälle ja hieman punoittavalle iholle sopivaa sävyä. Väri numero 3 Fudge sulautui ihooni todella hyvin. Voide ei kuitenkaan peittänyt tarpeeksi, joten lisäilin sen päälle vielä peiteväriä.

Ihoni pysyi mattapintaisena lähes koko päivän. Lopputulos ei kuitenkaan ollut liian paksu tai tunkkainen. Todella rasvaiselle iholle tämä saattaa olla liian kevyt tuote, mutta sekaiholle napakymppi. Voide ei kuivattanut nenääni ja leukaani toisin kuin Maybellinen Dream Matte Mousse.

Eye Dramatizer -luomiväri, 6,95€

En ole vielä testannut sarjan luomivärejä toisin kuin moni tuttavani. He ovat kehuneet rohkeita ja monipuolisia sävy-yhdistelmiä, tavallista runsaampaa pigmenttiä ja edullista hintaa. Testeristä ranteeseen kokeiltuna luomivärit vaikuttavat jopa paremmilta kuin Lumenen luomivärit. Jälkimmäisistä kun ei tunnu irtoavan väriä nimeksikään.

Natural Code luomivärejä on toisaalta moitittu väripalettien pienen koon vuoksi. Kaikki eivät halua värien sekoittuvan toisiinsa, joten yhden värin käyttäminen on vaikeaa. Triojen lisäksi monet kaipaavat duoja ja yksittäisiä värinappeja, itse odotan helmiäis- ja metallisävyjä ja sesonkivärejä.

Kiillon ja punaisuuden häivyttäjä, 7,95€

Yhdessä kakkumaisessa tuotteessa on beige ja vihertävä sävy. Tuotetta kokeillut kaverini hämmästeli sen käyttötapaa. Pitäisikö väriä sipaista suureen siveltimeen, jolloin ne sekoittuvat toisiinsa vai levittää erikseen pienemmillä siveltimillä? Pakkaukseen kaivattaisiin levityssientä tai sivellintä sekä peiliä.

Kaverini mielestä kyseessä on keskinkertainen peiteväri, joka häviää kuitenkin mineraalituotteille ja voidemaisille peiteväreille. Hyvä tuote, jos suurempia iho-ongelmia ei ole.

Nail Styler -minikynsilakka, 3,95€

Kynsilakoissa on kaksi sävymaailmaa: hempeät pastellit ja räväkät shokkivärit. Viininpunaista, ruskeaa ja maansävyjä kaipaavalle ei ole tarjolla juurikaan vaihtoehtoja. Minikokoinen purkki on hyvä ratkaisu, koska kynsilakka kuivuu usein purkin pohjalle, jos sitä ei käytä usein.

Kokeilin kaverini ostamaa kirkkaanpunaista sävyä. Lakan levittäminen oli hieman vaikeaa todella pienellä siveltimellä. Lopputulos oli hyvä, mutta lakka alkoi lohkeilla jo parin päivän jälkeen. Tykkäsin tuotteesta kuitenkin enemmän kuin Mavalan minilakoista, koska Natural Code antoi paremman kiillon.

Kaiken kaikkiaan olen positiivisesti yllättynyt Lumenen päätöksestä luopua Anytimesta ja lanseerata 2000-luvun tuotesarja. Vaikka kaikki tuotteet eivät ole täydellisiä ja tuotevalikoima on vielä melko suppea, odotan innolla tulevaa. Vain harvalla halpissarjalla on yhtä rohkea sävyvalikoima ja kekseliäitä tuotteita.

Mitä mieltä olet Anytimen lopettamisesta? Kerro kokemuksiasi muista Natural Code -tuotteista!

X