Kauneus

Näin muutat raikkaan päivämeikin ihanaksi iltameikiksi alle 20 minuutissa – katso helpot ohjeet videolta

Annan kauneustoimittaja näyttää videolla, kuinka tehdä päivämeikki – ja antaa vinkit, kuinka sama meikki päivitetään iltameikiksi.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Christina Boman

Näin päivämeikki päivittyi iltameikkiin.

Annan kauneustoimittaja näyttää videolla, kuinka tehdä päivämeikki – ja antaa vinkit, kuinka sama meikki päivitetään iltameikiksi.

Onko tiedossasi työpäivän jälkeinen iltameno, jota varten haluat loihtia kevyestä päivämeikistä näyttävämmän juhlameikin? Tässä jutussa annamme vinkit päivä- ja iltameikkiin – sekä niksit siihen, kuinka päivämeikin saa helposti ehostettua illan juhliin sopivaksi.

5 vinkkiä hehkuvaan päivämeikkiin

Päivämeikki saa olla kevyt ja luonnollinen, jos sen on tarkoitus lähinnä raikastaa ilmettä. Sopivan freesauksen arkipäivään saa jo hyvällä meikkipohjalla, aurinkopuuterilla, poskipunalla, ripsivärillä ja kulmakynällä.

Kevyt ja luonnollinen päivämeikki.

1. Satsaa pohjustukseen

Aloita kosteuttamalla iho hyvin. Meikki levittyy parhaiten, kun se ei tarraa kiinni ihon kuiviin kohtiin. Kuivimpiin kohtiin voi sivellä tuhdimpaa voidetta ja antaa vaikuttaa hetken.

Kosteusvoiteen jälkeen iho on hyvä suojata aurinkovoiteella. Suojakerrointa voi halutessaan käyttää ympäri vuoden. Suojakerroin on suorastaan suositeltavaa, jos ihonhoitorutiiniin kuuluu auringon uv-säteilylle herkistäviä tuotteita, kuten retinolia sistältäviä voiteita tai happokuorintoja.

Jos meikin haluaa kestävän hyvänä aamusta iltaan, meikkivoiteen alle kannattaa levittää myös oman ihon tarpeille sopiva meikinpohjustusvoide eli primer.

2. Valitse oikea meikkivoide

Mikäli päivämeikin haluaa päivittää iltamenoihin, kannattaa valita kerrostettava meikkivoide, jota voi tarpeen tullessa lisätä ennen iltamenoja.

Päivämeikkiin riittää kevyt meikkipohja, joten meikkivoiteen levitys kannattaa aloittaa kasvojen keskikohdasta. Siellä iho tyypillisesti punoittaa ja kaipaa enemmän peittoa kuin vaikkapa posket tai hiusraja. Kevyet ja kosteuttavat, seerumimaiset meikkivoiteet ovat hyviä valintoja arkeen, mutta tärkeintä on valita omalle iholle ja ihonsävylle sopivin tuote.

Tummat silmänaluset ja ihon epäpuhtaudet voi halutessaan peittää kevyesti peitevoiteella. Meikkipohja kannattaa kiinnittää paikalleen meikinkiinnityspuuterin avulla.

3. Kevyesti väriä kasvoille

Päivämeikki ei kaipaa voimakkaita varjostuksia, mutta tervettä hehkua saa kasvoille näppärästi puuterimaisen aurinkopuuterin ja poskipunan avulla.

Lue, kuinka poskipunan paikka vaikuttaa ilmeeseen ja kokeile itse, mikä levitystapa sopii sinulle parhaiten.

4. Kirkkautta katseeseen

Päivämeikissä luomiväriä ei välttämättä tarvitse, mutta silmäluomet voi halutessaan pohjustaa silmämeikinpohjustusaineella ja puuteroida kevyesti. Puuterin sijaan voi myös painella luomelle ihon sävyä vastaavaa luomiväriä.

Silmämeikiksi riittää ripsiväri, johon saa näyttävyyttä taivuttamalla ripset huolellisesti ennen ripsivärin levittämistä.

Kulmakarvat voi laittaa kuosiin harjaamalla, kulmaväriä lisäämällä sekä asettelemalla kulmat pitävän kulmageelin avulla paikoilleen.

5. Kosteutusta huulille

Arkimeikkiin riittää hyvin, että huulille sipaisee kosteuttavaa huulivoidetta tai kevyen huulikiillon. Huulirasvaa ei tarvitse päivän aikana varoa ja sitä voi huoletta lisäillä päivän mittaan ilman peiliäkin.

Viimeistele meikki meikinkiinnityssuihkeella.

Katso vinkit päivämeikkiin videolta:

4 vinkkiä – näin muutat päivämeikin iltameikiksi

Kun pohjalla on hyvin tehty päivämeikki, valmistautumista iltaan ei tarvitse aloittaa alusta – eikä sille aina aikataulun puitteissa ole mahdollisuuttakaan.

1. Tarkista meikkipohja

Aloita painelemalla päivän mittaan iholle kertynyt öljyisyys pois esimerkiksi talouspaperin tai puuteripaperin avulla. Jos meikkiä lisää rasvaiselle iholle, lopputulos on helposti pakkeloidun näköinen. Lisää tämän jälkeen kerrostettavaa meikkivoidetta tai puuteria kohtiin, joissa sitä kaivataan – tyypillisesti kasvojen T-alueelle eli otsalle, nenänpieliin ja leukaan.

Koska iholla on jo meikkipohja, kannattaa sitä pyrkiä mahdollisuuksien mukaan suojaamaan silmämeikin lisäämisen aikana, jotta kariseva luomiväri ei sotke pohjaa. Jos tämä ei ole mahdollista, meikkipohja kannattaa käydä läpi vielä lopuksi, etenkin silmänalusiholta ja poskien kohdalta.

2. Vahvista silmämeikkiä

Pyyhkäise silmäluomet heti alkuun, mikäli luomivakoon on päivän mittaan kertynyt puuteria tai luomiväriä. Tasaiselle luomelle on helpompi rakentaa kaunis silmämeikki.

Aloita levittämällä ihon sävyä lähelle sointuvaa väriä koko liikkuvalle luomelle. Muista levittää väriä tarpeeksi ylös, etenkin jos sinulla on raskaat luomet. Tämän jälkeen taputtele silmämeikin tumminta sävyä maltilla silmän ulkonurkkaan. Häivytä huolellisesti, jotta väri sulautuu kauniisti, eikä tumma kohta töksähdä hassuna rajana silmän ulkonurkassa. Ihan totta: häivytä, häivytä ja häivytä.

Lisää tarpeen mukaan väriä ja häivytä lisää. Tämän jälkeen voit halutessasi lisätä silmäluomen keskiosaan korosteväriä. Häivytä jälleen, jotta väri sulautuu kauniisti kokonaisuuteen. Lisäksi luomen keskikohtaan ja silmän sisänurkkaan voi halutessaan lisätä helmiäistä, joka lisää juhlan tuntua.

Jos silmämeikistä haluaa vahvan ja intensiivisemmän, silmäluomen ulkonurkkaan voi lisätä esimerkiksi geelimäisellä rajauskynällä väriä, jota on helppo häivyttää siveltimellä. Häivytetty rajaus on armollisempi kuin vaikkapa tussimaisella eyelinerilla tehty silmänrajaus, joka vaatii vakaata kättä ja taitoa. Lopuksi ulkonurkkaan voi lisätä ripsitupsut, jotka kruunaavat juhlavan silmämeikin. Voit käyttää yksittäisiä ripsitupsuja tai leikata sopivan mittaiset osiot irtoripsistä.

Vinkki: Molempia silmiä on hyvä meikata samaan aikaan, jotta lopputulos on symmetrinen. Samat vaiheet voi tehdä siis vuorotellen molempiin silmiin.

3. Tarkista ja raikasta muu meikki

Kun silmämeikki on tehty, silmänaluset kannattaa käydä kevyesti läpi meikkivoidesiveltimellä. Meikkivoidetta ei kuitenkaan tarvitse varsinaisesti lisätä, vaan tarkoituksena on korjata mahdolliset kohdat, joista meikki on päässyt sotkeutumaan tai kulumaan.  

Halutessaan meikkipohjaan voi myös lisätä päivämeikkiä vahvemmat varjostukset ja poskille voi sutia voimakkaammin punaa. Poskiluulle voi halutessaan lisätä korostusväriä, jossa on päivämeikkiin verrattuna enemmän kimalletta.

4. Korosta huulia

Huulia voi korostaa kauniin sävyisellä huulikiillolla tai punalla. Rajaa huulet niiden luonnollista muotoa mukaillen ja levitä huulipuna.

Kiinnitä lopuksi meikki meikinkiinnityssuihkeella ja kruunaa asu juhlaan sopivilla koruilla ja asusteilla.

Katso vinkit päivämeikistä iltameikkiin videolta:

X