Kauneus

Haussa hyvä huulipuna, joka pysyy? Video paljastaa selkeästi, miten testipunat selviytyivät kahvikuppihaasteesta

Onko koko päivän kauniina pysyvä huulipuna oikeasti mahdollinen? Testasimme. Katso myös videolta, miten kahvikuppitestissä kävi!

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Istock, Annan Toimitus

Testasimme kuusi huulipunaa, jotka lupaavat pysyä huulilla pitkään.

Onko koko päivän kauniina pysyvä huulipuna oikeasti mahdollinen? Testasimme. Katso myös videolta, miten kahvikuppitestissä kävi!

Monen toiveissa on huulipuna, joka pysyy. Jos olet kyllästynyt leviäviin huulipuniin ja huulimeikin jatkuvaan korjailuun, jatka lukemista.

Testasimme kuusi pysyvää huulipunaa, jotka lupaavat pitää värinsä koko päivän. Lue testin tulokset sekä vinkit siihen, kuinka huulimeikki pysyy hyvänä mahdollisimman pitkään. Katso myös artikkelin lopussa olevalta videolta, kuinka huulipunat selvisivät kahvikuppihaasteesta.

1. Kaksivaiheista kiiltoa

Kuvassa NYXin Shine Loud Pro Pigment Lip Shine Ambition Statement -huulikiilto sävyssä Life goals. Hinta n. 12-15 euroa.

Lupaus: NYXin runsaspigmenttinen huulikiilto lupaa kestää jopa 16 tuntia tahraamatta. Tuote lupaa antaa runsaasti väriä vain yhdellä sipaisulla. Kaksivaiheinen teknologia takaa lasimaisen kiiltävän lopputuloksen, joka ei tunnu tahmealta.  

Näin se toimii: Kaksipuolisesta putkilosta huulille levitetään ensin väri. Väriä tulee kerralla hyvin, ja sävy on intensiivinen. Kun väri on kuivunut, päälle lisätään väritön päällyslakka, joka tuo huulille kauniin kiillon ja jättää jälkeensä liukkaan pinnan.

Plussaa: Tuote on riittoisa, sillä jo pieni sipaisu antaa intensiivisen sävyn huulille. Väri on helppo levittää. Väritön kiilto tuntuu huulilla liukkaalta, mutta ei ole lainkaan tahmea. Tuote ei ole hintava, ja sitä löytyy monessa sävyssä. Lisäksi se ei sisällä eläinperäisiä ainesosia tai sivutuotteita.

Kenelle sopii? Sinulle, joka haluat intensiivisen, pysyvän ja kiiltävän punan. Väritön kiilto kuluu päivän mittaan pois huulilta, ja vaikka tuote näyttää nätiltä myös ilman kiiltoa, se voi tuntua silloin huulilla hieman kuivahtaneelta. Väri myös hieman halkeilee päivän aikana, mikä näkyy lähinnä hymyillessä, kun huuli venyy. Kauempaa sitä ei kuitenkaan huomaa.

Tältä tuote näyttää, kun väritön kiilto on kulunut huulilta.

Pysyvyys: Puna pysyy huulilla hyvänä koko päivän. Ei tahraa juuri lainkaan, edes heti levittämisen jälkeen. Kiilto huulilta kuluu, mutta sitä voi päivän mittaan halutessaan lisäillä. Toisaalta väri näyttää huulilla kauniilta myös hieman mattaisempana. Koska väritöntä kiiltoa täytyy päivän mittaan lisäillä, se myös kuluu nopeammin kuin tuotteen värikäs kiilto.

Pisteet: 9+/10. Hyvä hinta-/laatusuhde ja kattava sävyvalikoima.

Kiiltävän punan ystäville 

Kuvassa Maybelline Superstay Vinyl Ink -puna sävyssä 25 Red Hot. Hinta n. 10-13 euroa.

Lupaus: Maybelline Superstay Vinyl Ink nestemäinen huulipuna lupaa olla erittäin runsaspigmenttinen sekä antaa intensiivisen värin, joka kestää 16 tuntia. Tuote lupaa miellyttävää, tahraamatonta kiiltoa. 

Näin se toimii: Nestemäinen tuote levittyy huulille helposti, ja jo yksi kevyt kerros riittää antamaan intensiivisen punan huulille. Tuote jättää kauniin kiiltävän pinnan, mutta tuntuu huulissa tahmealta oikeastaan koko käytön ajan.

Plussaa: Tuote on riittoisa ja antaa todella intensiivisen ja kauniin värin. Huulet näyttävät heti levittämisen jälkeen todella täyteläisiltä. Kiilto on kaunis, ja tuntuu, että puna todella vetää katseita puoleensa.

Kenelle sopii? Markettikosmetiikan ja kiillon ystäville. Jos et pidä tahmaisesta tunteesta huulillasi, tämä ei ole sinun tuotteesi.

Pysyvyys: Vaikka tuotteen on antanut kuivua huulilla pitkään, tarttuu se valkoisen kahvikupin reunoille. Väri ei kuitenkaan leviä, joten huulimeikki pysyy kyllä siistinä pitkään, vaikka väriä jäisikin kahvikuppiin. Ei kuitenkaan ehkä pussailuun paras tuote! Päivän mittaan tuote menettää kiiltoaan ja kuluu huulen sisäosista. Intensiivisen värin rinnalla sisäosiosta vaaleanpunaisina pilkottavat kohdat näyttävät hassuilta, joten päädyn korjaamaan kuluneita kohtia värillä päivän mittaan. Irtoaa hyvin öljypohjaisella meikinpuhdistusaineella.

Pisteet: 8,5. Suosisin esimerkiksi iltameikissä, jolloin punan parhaat puolet pääsevät esiin. Koko päivän punaksi valitsisin jonkun toisen tuotteen.

Helppo arkipuna

huulipuna joka pysyy: testissä Max Factor
Kuvassa Max Factorin Lipfinity Velvet Matte -huulipuna sävyssä 020 Coco Crème. Hinta n. 10-12 euroa.

Lupaus: Max Factorin nestemäinen mattahuulimaali lupaa pysyä huulilla jopa 24 tuntia. Huulimaali on myös vedenkestävä, nopeasti levittyvä ja pysyy huolitellun näköisenä pitkään.

Näin se toimii: Tuote näyttää huulikiillolta, tuote kuivuu huulilla nopeasti mattaiseksi. Tämä ei ole kaikista peittävin puna ainakaan ensi sipauksella, joten väriä saa levitellä jonkin verran. Toisaalta se tekee tuotteesta turvallisemman käyttää, sillä tuntuu, ettei sen kanssa tarvitse varoa yhtä paljon. Väri asettuu tasaiseksi.

Plussaa: Ei kuivata huulia – tässä on huulipuna joka pysyy hyvin. Kuluu kauniisti ja huomaamattomasti. Tosi kevyt huulilla.

Kenelle sopii? Sinulle, joka pidät mattaisesta ja kevyestä lopputuloksesta.

Pysyvyys: Tuote pysyy kauniina huulilla koko päivän eikä tahraa. Toisaalta huuliin hyvin sointuva sävy antaa ehkä hieman anteeksi. Kirkas tai tumma puna saattaisi paljastaa kulumaa helpommin.

Pisteet: 9,5/10. Tosi hyvä arkipuna sekä hinta-/laatusuhde.

Korealaista karkkia huulille

Peripera Ink Mood Glowy Tint sävyssä 06 Plum Update. Hinta n. 14 euroa.

Lupaus: Peripera Ink Mood Glowy Tint on korealaista kosmetiikkaa. Kosteuttava huulisävyte lupaa antaa huulille vesivärimäisen kauniin sävyn. Sävyte lupaa levittyä tasaisesti ja pysyä huulilla hyvin tehden huulten pinnasta välittömästi tasaisemman ja täyteläisemmän.

Näin se toimii: Huulilakkaa levitetään huulille ensin yksi kerros, minkä jälkeen odotetaan hetki. Tämän jälkeen voi halutessaan levittää toisen kerroksen, jotta lopputulos on intensiivisemmän sävyinen. Lakkaa voi halutessaan myös painella sormilla kevyesti huulille, jolloin se tuo vain häivähdyksen väriä huulille.

Plussaa: Tuntuu kosteuttavalta. Väriä voi helposti kerrostaa. Kun huulille sipaisee yhden kerroksen, huulet saavat kevyen sävyn. Toisella kerroksella väri on jo huomattavasti intensiivisempi.

Kenelle sopii? Korealaisen kosmetiikan ystäville sekä sinulle, joka kaipaat huulillesi sävyä, mutta et välttämättä intensiivistä tai kirkasta väriä.

Pysyvyys: Tuote ei ole samalla tavalla kestopuna kuin testin muut tuotteet, mutta tuote pysyy silti yllättävän hyvin eikä tahraa. Koska tuote jättää huulikiiltomaisen tahmean pinnan huulille, siitä irtoaa kahvikuppiin kiiltoa, mutta ei juurikaan väriä. Kovassa kulutuksessa väri ei pysy kirkkaana aivan koko päivää, mutta puna häivyttyy kauniisti ja jättää kuluessaankin huulille kauniin hentoisen sävyn.

Pisteet: 9/10. Kiinnostava tuote, joka tosiaankin jättää huulille vesivärimäisen kevyen ja kauniin sävyn.

Hintansa arvoinen huulipuna, joka pysyy

huulipuna joka pysyy: testissä Dior
Kuvassa Rouge Dior Forever sävyssä 558 Forever Grace. Hinta n. 45 euroa.

Lupaus: Rouge Dior Forever lupaa tahraamattoman ja pitkäkestoisen lopputuloksen. Huulipuna lupaa pysyä miellyttävänä ja joustavana aamusta iltaan, eikä sitä tarvitse lisäillä päivän mittaan.

Näin se toimii: Mattaista huulipunaa levitetään huulille tavallisen huulipunan tavoin. Puna levittyy hyvin, mutta minun on toisinaan vaikea levittää tarkasti kauttaaltaan pyöreänmallista punaa. Käytän toisinaan sivellintä apuna ainakin huulen yläkaaren muotoiluun. Suosin kuitenkin itse arjessa helppoutta, joten tämä on ainoa kohta, josta omassa käytössäni tulee pieni miinus – haluaisin saada punan tarkasti huulille ilman siveltimiä tai muita kikkailuja. Lisäksi huulipuna on selvästi muita testin tuotteita kalliimpi.

Plussaa: Tuntuu ihan tavalliselta huulipunalta, jonka leviämistä ei tosiaankaan tarvitse pelätä. Ei kuivata huulia, vaikka onkin mattainen.

Kenelle sopii? Sinulle, joka pidät perinteisistä mattahuulipunista. Satsaisin tämän kohdalla varmaan sävyyn, joka sopii arkeen ja juhlaan.

Pysyvyys: Kuivuttuaan puna ei tosiaankaan tahraa. Mitä kevyempi kerros, sitä nopeammin puna muuttuu tahraamattomaksi. Nudempi puna pysyy hyvänä koko päivän, mutta intensiivisen punaista sävyä joutuu korjailemaan, jos sattuu syömään etenkin jotain öljypitoista. Tällöin väri kuluu etenkin huulien sisäosista, mutta on kohdat on helppo paikkailla, eikä puna kerrostu rumaksi korjailun jälkeen. Irtoaa hyvin öljypohjaisella meikinpoistoaineella.

Pisteet: 10-/10. Hintansa arvoinen klassikkopuna.

Ota nämä vinkit talteen, jos haluat punan, joka pysyy:

Mikään huulipuna ei ole täysin pitävä, mutta on muutamia niksejä, joita niin sanottujen kestopunien kanssa on hyvä ottaa huomioon.

Tee huolellinen pohjatyö: Muista hoitaa huulia hyvin. Mikään puna ei näytä hyvältä kuivissa ja halkeilleissa huulissa. Monet mattaiset ja pysyvät punat voivat kuivattaa hyvinkin hoidettuja huulia, minkä vuoksi päivän päätteeksi niille voi levittää huulille tarkoitetun yönaamion, joka kosteuttaa huulia unien aikana.

Satsaa hyvän putsariin: Nämä punat on tarkoitettu kestämään, minkä vuoksi niitä ei saa huulilta pois noin vaan pyyhkimällä – ja se on niiden tarkoituskin! Punat lähtevät harvemmin tavallisella meikinpuhdistusaineella ja aina edes kasvojen puhdistusöljy ei riitä poistamaan kirkkainta kestopunaa huulilta. Satsaa siis hyvään öljypohjaiseen meikinpuhdistusaineeseen. Käytän itse kestopunien poistamiseen silmämeikin poistoon tarkoitettua balmia, joka sopii myös huulille.

Vältä öljyisiä ruokia. Kuten yllä mainittiin, öljyt ovat kestopunien pahimpia vihollisia. Sama pätee öljyisiin ruokiin. Jos todella haluat punan kestävän moitteettomana koko päivän, älä valitse lounaalla kaikkein öljyisintä salaatinkastiketta tai rasvaisinta ruokaa. Öljyiset ruoat kuluttivat punia etenkin huulten sisäosista. Mikään ei kuitenkaan estä lisäämästä punaa ruokailun jälkeen, joten nälässä ei tarvitse kenenkään olla hyvän huulimeikin kustannuksella.

Älä odota ihmeitä. Pysyvinkin puna luultavasti kuluu hieman päivän aikana, jos syömme, juomme, puhumme tai niistämme nenää. Siksi punaa on hyvä kantaa mukana, varmuuden vuoksi. Punaa voi halutessaan painella tai sipaista myös vain niihin kohtiin, joista se on lähtenyt kulumaan.

Lue myös: Haussa huulipuna joka pysyy? Testasimme 7 kestohuulipunaa – yllättäjä kesti jopa seuraavaan aamuun asti

Näin punat pärjäsivät kahvikuppihaasteessa:

X