Kauneus

Näin pääset eroon turpeasta somekaulasta ja kaksoisleuasta – 8 vinkkiä kaulan ja dekolteen hoitoon

Ota kaulan ja dekolteen hoito osaksi päivittäisiä rutiinejasi. Kokeile myös kätevää, kaulaa kaunistavaa venyttelyohjelmaa.

Teksti:
Sini Kesänen

Kaulan ja dekolteen hoito unohtuu varsinkin talvisin, kun vaatteet ovat niiden peittona.

Ota kaulan ja dekolteen hoito osaksi päivittäisiä rutiinejasi. Kokeile myös kätevää, kaulaa kaunistavaa venyttelyohjelmaa.

Jos tuijotat päivät pitkät kännykän tai tietokoneen näyttöä, pääsi asento on todennäköisesti etukenossa. Jos kuljet tässä asennossa päivästä toiseen, verenkierto heikkenee, niskat jumittavat ja imunesteet kerääntyvät turvotukseksi jalkojen lisäksi kaulalle.

Puhdista kaula päivittäin

Etenkin talvella kaulan ja dekolteen ihon hoito unohtuu, sillä alue on useimmiten vaatteiden alla piilossa. Opettele uusi kauneusrutiini nyt, ja ota se osaksi kasvojen hoitoa. Kasvojen, kaulan ja dekolteen puhdistamiseen käy sama tuote.

Voitele kaula päivittäin

Kaulan iho on ohuempaa, ja siinä on vähemmän talirauhasia kuin kasvojen ihossa. Siksi ikääntymismuutokset, kuten velttous ja rypyt, näkyvät siinä kasvoja aiem­min. Myös kosteus haihtuu herkemmin kaulalta.

Hoida kaulaa täyteläisellä voiteella. Se sitoo kosteutta paremmin ihoon. Jos voide tuntuu aamukäytössä hankalalta, levitä kosteusvoidetta ainakin illalla.

Pikarauhoita dekoltee

Jos bileet ovat illalla, ja rintamus helottaa kuin paloauton kylki, ota avuksi rauhoittava naamio. Levitä se ärtyneelle iholle ja anna vaikuttaa käyttöohjeen mukaisesti.

Jotta iho pysyy rauhoittuneena, varmista ettei vaatteissasi ole kaulan kohdalla karheuksia. Jos villavaate kutittaa, älä käytä sitä kaulalla. Pese ja puhdista myös korusi aika ajoin.

Anna solisluiden hohtaa

Viimeistele hoidettu iho juhlaan puuterilla, joka sisältää valoa heijastavia ja ihon sävyä heleyttäviä pigmenttejä. Pyöräytä isoa sivellintä kimaltelevassa puuterissa ja sipaise solisluille, olkapäille sekä käsivarsien keskiosaan. Hohto ja kimallus korostavat kauniisti ihoa.

Häivytä kaksoisleuka meikillä

Levitä leukaperiin kaksoisleuan päälle tummaa, mattaa meikkivoidetta tai -puuteria. Levitä väriä myös leuan alle jäävään, yleensä muuta ihoa vaaleampaan kolmioon. Häivytä raja huolella.

Korosta rintavakoa levittämällä tummaa väriä vaon pohjalle. Häivytä rajaa ja lisää vaaleampaa väriä solisluille ja rintojen korkeimpiin kohtiin.

Ojentaudu myös ryhdikkääksi. Huono ryhti ja roikkuva leuka saavat kaksoisleuan näyttämään isommalta ja kaulan lyhyemmältä kuin ne ovatkaan. Hyvä ryhti nostaa myös rinnat kauniisti esiin.

Kohota ja kiinteytä kaulaa

Tee roikkuvan ja nuupahtaneen ihon pintakunnostus tuotteella, joka lupaa kiinteyttää ihoa yhdessä painelun, sivelyn ja hieronnan kanssa.

Aktivoi ensin nestekiertoa leuan alapuolella ja kaulalla nipistelemällä ihoa keskeltä ulospäin ja takaisin. Sivele kaulaa ylhäältä alaspäin, rintamusta keskeltä ulospäin ja rintojen alta reunoilta keskelle.

Rentouta lopuksi kaulan ja dekolteen lihakset painelemalla kevyesti nyrkein kaulan reunoilla sekä rintojen ylä- ja alapuolella.

Tasoita dekolteen kirjavuus

Kun dekolteen iho iän kuluessa ohenee ja rasva ihon alla vähenee, se näyttää herkästi kasvojen ihoa kirjavammalta. Myös pigmenttiläiskät kirjavoittavat ihoa, jos olet unohtanut suojata ihon auringossa.

Vaalenna pigmenttiläiskiä samoilla tuotteilla, joita käytät kasvoille. Tuloksia tulee muutaman viikon käytön jälkeen.

Koko päivän kestävän ehostuksen saat ihon väriä tasoittavalla primerilla eli pohjustusvoiteella. Kauemmin värieroa häivyttää sävytys, jonka saat lisäämällä itseruskettavaa kasvovoiteeseen.

Kuori kaulan ja rinnan iho

Jos iholla on karheita läiskiä tai ihon väri on samean tunkkainen, kuori iho kirkkaaksi. Kuori kerran tai pari viikossa ihon kunnon mukaan.

Hellävaraisin on entsymaattinen voidekuorinta, mutta rakeitakin sisältävä käy, kunhan et kuori ihoa juuri ennen juhliin menoa.  Levitä kuorinnan jälkeen iholle kosteuttava naamio tai runsas kerros kosteuttavaa voidetta.

Lue myös:

Häivytä kaksoisleuka

Kaula paljastaa ikääntymisen merkit – Hoida dekolteeta kuten kasvoja

X