Kauneus

Piz Buin - Suojaa itsesi auringolta

Teksti:
Anna.fi

Kunnollinen auringolta suojautuminen on välttämätöntä. UV-säteily aiheuttaa noin 90 % ihon ennenaikaisen vanhenemisen näkyvistä merkeistä.  Auringon aiheuttamat vauriot ovat kumulatiiviset ja ne voivat myös lisätä riskiä sairastua ihosyöpään, joka on syövistä yleisin.

Päivittäinen altistuminen auringolle, pienissäkin annoksissa, voi johtaa pitkällä tähtäimellä ihon vaurioitumiseen.

Aurinko ei ole syypää pelkästään ihon kiihtyvään vanhenemiseen, vaan on myös liikapigmentaation (pieniä, laikukkaita värivirheitä), ryppyjen ja vakavampien kudosvaurioiden aiheuttaja. Auringon aiheuttamat vauriot voivat pahentua ajan mittaan.

Vaikka auringonvalolle altistuminen lisää D-vitamiinin tuotantoa kehossa, vaadittava päivittäinen altistuminen on vain 15 minuuttia pilvisinäkin päivinä. Ravinto on huomattavasti aurinkoa tehokkaampi tapa hankkia vitamiineja.

Piz Buin

Näin suojaudut auringolta

 • Vältä keskipäivän voimakasta auringonpaistetta (noin kello 11-15)
 • Käytä suojaavia vaatteita ja päähinettä
 • Aurinkolasit antavat lisäsuojaa
 • Suojaa iho aurinkovoiteella
 • Aurinkovoide tulisi levittää jo hyvissä ajoin ennen auringolle altistumista
 • Aurinkovoidetta tulee lisätä uinnin, pyyhekuivauksen ja runsaan hikoilun jälkeen

SPF eli suojakerroin

SPF –numero osoittaa kertoimen, joka lisää aikaa auringossa ilman palamista. Esimerkiksi, jos ihosi alkaa ilman suojavoidetta punoittaa 15 minuutin auringossa olon jälkeen, silloin SPF 15 suojavoide tarkoittaa, että voit olla auringossa 15 kertaa pidempään (eli 3 tuntia 45 min) ennen kuin ihosi palaa. Tämä edellyttää, että suojavoide on levitetty oikein. Suojavoiteita tulisi lisätä usein, jotta saavutetaan suurin mahdollinen suojaus. Suojavoiteen tulisi suojata sekä UVA-, että UVB -vaurioilta, sillä tulisi olla hyvä valokemiallinen kestävyys ja sen tulisi olla kuumuuden kestävä, kosteuttava ja hikoilunkestävä. 

Piz Buin –valikoima

 • In Sun Lotion spf 6, 10, 15, 30, 50+ ja duo SPF 6/15 Kevyt, öljytön, nopeasti imeytyvä koostumus. Ehkäisee ihon kuivumista ja hilseilyä. Erittäin vedenkestävä.
 • Allergy Lotion spf 15, 30 ja 50+ – Auttaa ehkäisemään auringon aiheuttamia allergisia reaktioita. Ei sisällä väriaineita tai allergisoiva hajusteita. Erittäin vedenkestävä.
 • In Sun Oil Free Spray spf 10 ja 20 – Öljytön, kevyt, nopeasti imeytyvä koostumus. Erittäin vedenkestävä.
 • Radiant Face spf 15 – Erityisesti kasvoille suunniteltu aurinkovoide. Kevyt koostumus. Parantaa ihon elastisuutta ja kosteuttaa koko päivän ajan.
 • In Sun Tan Intensifier Lotion spf 6, 15 ja 30 Ainutlaatuinen Helioplex  -aurinkofiltteri-teknologia suojaa ihoa palamiselta ja muilta auringon haitallisilta vaikutuksilta, Melitan-peptidi -ainesosa tehostaa ihon omaa rusketusprosessia jopa 70%:lla, kosteuttava ja vitamiinirikas, vedenkestävä.
 • In Sun Tan Intensifier Dry Oil spf 6 ja 10 – Ainutlaatuinen Helioplex  -aurinkofiltteri-teknologia suojaa ihoa palamiselta ja muilta auringon haitallisilta vaikutuksilta. Melitan-peptidi -ainesosa tehostaa ihon omaa rusketusprosessia jopa 70%:lla.
 • In Sun Active Cooling Spray spf 20 Viilentää & suojaa välittömästi!  Tehokas Helioplex -aurinkosuojafiltteri-teknologia. Vitamiinirikas spray, joka raikastaa ja viilentää ihoa välittömästi. Öljytön, kevyt ja nopeasti imeytyvä koostumus. Helppo levittää. Veden- ja hikoilunkestävä.
 • Bronze spf 2 – Nopeuttaa ruskettumista x 2. Patentoitu teknologia (Melitane), tehostaa luonnollista rusketusta ja pidentää rusketuksen kestoa. Ehkäisee ihon hilseilyä. Hiekan- ja pyyhkeenkestävä koostumus. Erittäin vedenkestävä.
 • Piz BuinAfter Sun Soothing Lotion – Korjaa ja elvyttää auringon rasittamaa ihoa, vähentää punoitusta, ärsytystä sekä ehkäisee kuivumista. Kosteuttaa pitkäkestoisesti. Imeytyy nopeasti. Öljytön, kevyt koostumus ei tuki ihohuokosia.
 • After Sun Tan Intensifier Lotion – Tanimel-ainesosa auttaa lisäämään ihon oman melaniinitason tuotantoa, jolloin rusketus säilyy pidempään. Kevyt, öljytön koostumus, imeytyy nopeasti. Koko päivän kestävä kosteutus auttaa ehkäisemään ihon hilseilyä. Ei sisällä itseruskettavia ainesosia.
 • After Sun Tan Prolonger Cream – Loman jälkeen käytettäväksi. Tanimelin ansiosta rusketus säilyy syvänä vielä kaksi viikkoa loman jälkeenkin. Kevyt, öljytön koostumus, imeytyy nopeasti. Koko päivän kestävä kosteutus auttaa ehkäisemään ihon hilseilyä.
 • After Sun For Face – Rauhoittaa ja elvyttää auringon rasittamaa ihoa. Sisältää Melitanea, joka auttaa lisäämään ihon luonnollisten rusketuspigmenttien tuotantoa ja pidentää rusketuksen kestoa. Ei tuki ihohuokosia. Nopeasti imeytyvä, kosteuttaa pitkäkestoisesti.

Piz Buinilta saatavilla myös itseruskettavat ja mountain –tuotteet.

Lisätietoja: Nordic Cosmetics

X