Kauneus

Suuri itseruskettavien rasvojen vertailu

Teksti:
Anna.fi
Clarins

Tänä keväänä markkinoille tulee uusia itseruskettavia rasvoja, mutta monen merkin purnukka pysyy myös samana kuin viime vuonna. Testasimme markkinoiden mielenkiintoisimpia tuotelöytöjä, sekä uusia että vanhoja.

Tämän kevään uutuuksia

Clarins Delicious Self Tanning Cream, 125 ml, 38 €

Käyttöohjeet: Iho kannattaa kuoria ennen itseruskettavan tuotteen käyttöä. Levitetään käsin tasaisesti kasvoille ja vartalolle, ei suositella levitettäväksi hiusrajaan ja kulmakarvoihin. Kädet tulee pestä käytön jälkeen. Delicious self tanning cream sisältää ihoa tehokkaasti kosteuttavaa aloe veraa, joka saa voiteen levittymään iholle helposti ja tasaisesti. Iho tuntuu miellyttävän pehmeältä ja joustavalta. Tasainen, luonnollisen näköinen rusketus muodostuu muutamassa tunnissa. Tuotteen sisältämä kaakao hoitaa ihoa ja virkistää mielialaa

Rasvan koostumus: Rasva on suklaamoussemaista. Tuoksuu miedosti suklaamousselle, ei lainkaan inhottava itseruskettavan tuoksu. Imeytyy suhteellisen hyvin.

Lopputulos: Ihana päivetys! Tästä purkista saa huokean etelänloman. Todella aito rusketus, ilman suurempia laikkuja. Voiko tämä olla totta? 

Huomioitavaa: Tuotteen purkki voisi olla hieman ylellisempi. Jos rasvaa käyttää koko vartalolle, ei sitä riitä pitkäksi aikaa. Rasva tuntuu imeytyvän nopeasti, mutta kannattaa silti odottaa jonkin aikaa, ettei se sotke vaatteita.

Ostaisitko tuotetta: Ehdottomasti!

Käyttäisitkö rasvaa uudelleen/säännöllisesti: Kyllä!

 

Oriflame Perfect Body – Body Lift Glow 365 Gradual Tanning Lotion, 200 ml, 19 €

Oriflame

Käyttöohjeet: Asteittain itseruskettava ja kiinteyttävä emulsio vartalon iholle. Kosteuttaa ja kiinteyttää ihoa sekä antaa kevyen päivettyneen sävyn 5 päivässä. Ultra-Firming -yhdiste vahvistaa ihon elastisuuttaa ja kiinteyttää.

Rasvan koostumus: Kevyt ja erittäin nopeasti imeytyvä. Tuoksu on aurinkorasvamainen ja hieman imelä. En pitänyt tuoksusta, mutta onneksi se ei ollut kovin voimakas.

Lopputulos: Ensimmäisen käyttökerran jälkeen en huomannut mitään eroa. Viidennen kerran jälkeen huomasin pientä sävyeroa jaloissa. Kukaan muu tosin ei huomannut mitään. Rasva ei jättänyt jälkiä käsiin, eikä tulos ollut laikukas.

Huomioitavaa: Rasva imeytyi ja levittyi erinomaisen hyvin. Sitä oli helppo käyttää eikä laikukasta lopputulosta tarvinnut pelätä. Itseruskettavana rasvana se ei kuitenkaan ainakaan noin lyhyen kokeilun aikana ollut kummoinen, koska ruskettavaa tai päivettävää tulosta ei juuri huomannut. Myöskään kiinteyttävää vaikutusta en viiden päivänä aikana havainnut.

Ostaisitko tuotetta: En.

Käyttäisitkö rasvaa uudelleen/säännöllisesti: Kyllä kyseisen purkin loppuun.

 

Dove Summer Glow + SPF 15, päivettävä kosteusvoide vartalolle, 250ml, 6,99 €

Dove kasvoille

Käyttöohjeet: Päivittäiseen käyttöön. Käytä samoin kuin käyttäisit normaalia kasvovoidetta.

Rasvan koostumus: Tuoksu hieman laimeampi kuin yleensä itseruskettavissa voiteissa. Levittyy hyvin, mutta iho jää hieman tahmaiseksi pitkäksi aikaa.

Lopputulos: Kahden päivän jälkeen en huomannut mitään, mutta kolmantena päivänä päivettyminen alkoi hieman näkyä. Kasvoissa huomasin eron parhaiten; näytin siltä kuin olisin ollut päivän auringossa. Huolimattomasti levityksestä huolimatta ei jäänyt laikkuja. 

Huomioitavaa: Pitkän ajan käytön jälkeen vaikutus varmaan parempi ja aurinkosuojakertoimen testaus onnistuu vasta kesällä.

Ostaisitko tuotetta: Voisin ostaa tuotetta kesällä, niin saisin yhdistettyä päivetykseen aurinkosuojan.

Käyttäisitkö rasvaa uudelleen/säännöllisesti: Voisin käyttää rasvaa säännöllisesti.  

 

Dove Summer Glow + SPF 15, päivettävä kosteusvoide kasvoille, 50 ml, 6,99 €

Dove vartalolle

Käyttöohjeet: Päivittäiseen käyttöön puhdistetulle iholle, varottava hiusrajaa ja kulmakarvoja.

Rasvan koostumus: Rasva imeytyy nopeasti ja on helposti levittyvää. Tuoksuu kevyesti itseruskettavalta voiteelta, miellyttävä tuoksu.

Lopputulos: Kevyesti päivettynyt iho, tasainen väri ilman laikkuja. 

Huomioitavaa: Rasvan levittyvyys plussaa. Kannattaa käyttää illalla, päivällä käytettynä iho rupeaa kiiltelemään pitkän päivän aikana. Kätevän kokoinen pumppupullo!

Ostaisitko tuotetta: Ostaisin.

Käyttäisitkö rasvaa uudelleen/säännöllisesti: Käyttäisin uudelleen. 

 

L´Oréal Sublime Bronze Illuminating Self Tanning Care For Face, 50 ml, 14,90 €

Käyttöohjeet: Käytä puhdistetulle iholle, levitä kasvoille tasaisesti, vältä kulmakarvoja ja hiusrajaa, pese kädet huolellisesti käytön jälkeen, vältä kosketusta silmiin. Saatavana kahta eri sävyä.

Rasvan koostumus: Tuoksu miellyttävä, muttei liian voimakas, helposti levittyvä, hieman kimalteleva.

L'Oreal

Lopputulos: Levitin rasvan aamulla ja annoin kuivua 2 tuntia, vähempikin olisi riittänyt. Aluksi väri melko tumma ja eron entiseen huomasi helposti, kaikki ystävät kiinnittivät huomiota. Pesun jälkeen päivetys himmeni. Suhteellisen tasainen lopputulos. Käsiin ei jäänyt jälkiä huolellisen pesun jälkeen.

Huomioitavaa: Miellyttävä tuoksu, helppo levittää, tuote laadukkaan näköinen ja oloinen kokonaisuudessaan. Kätevä pumppupullo, joka säännöstelee rasvaa juuri oikean verran.

Ostaisitko tuotetta: Ostaisin tuotteen.

Käyttäisitkö rasvaa uudelleen/säännöllisesti: Voisin käyttää säännöllisesti. Odotin rusketuksen tosin kestävän hieman kauemmin.

 

Garnier Ambre Solaire No Trace Bronzer Spray, 150ml, 11,90 €

Käyttöohjeet: Kevyesti ruskettava, koko vartalolle, erityisesti vaalealle iholle. Ravistettava ennen käyttöä, suihkutettava vartalolle 30 cm päästä, mistä kulmasta tahansa. Käytetään päivittäin niin kauan kunnes haluttu sävy saavutettu, ja sen jälkeen 1-2 kertaa viikossa. Vaikuttaa kolmessa tunnissa.

Garnier

Rasvan koostumus: Suihke imeytyy nopeasti, ei jätä ihoa tahmeaksi. Levittyy tasaisesti kuoritulle iholle ja on todella helppo suihkuttaa. Tuoksuu melko voimakkaasti itseruskettavalle rasvalle. Lopputulos: Tuotetta saa todella suihkutella kunnolla, jos haluaa erottuvan rusketuksen. Yhden kevyen suihkuttelukerran jälkeen ero ei ollut huomattava. Käsiin ei jää levityksestä jälkiä, koska kyseessä spray.

Huomioitavaa: Todella helppo käyttää ja saa itse suihkutettua jopa selkään. Jos tuotetta todella käyttäisi 1-2 kertaa viikossa, sitä saisi varmaan ostaa lisää tiuhaan tahtiin. Purkki ok, näyttää lähinnä hiuslakkapullolta.

Ostaisitko tuotetta: En ehkä osta.

Käyttäisitkö rasvaa uudelleen/säännöllisesti: Jos en olisi jo vannoutunut toisen itseruskettavan käyttäjä, niin ehkäpä käyttäisin.  

 

Markkinoilla jo aiemmin olleita

Roc Minesol Self Tanning Lotion SPF 8, kasvoille ja vartalolle, 100 ml, 16 €

Roc

Käyttöohjeet: Levitä kostetulle ja kuoritulle iholle. Pese kädet levityksen jälkeen. Kaunis väri jo tunnissa.

Rasvan koostumus:Rasva on valkoista, joten sitä pitää levittää huolellisesti, sillä epätasaisuuksia on vaikea huomata. Levittyi helposti ja tuoksuu miellyttävälle. Tosin iholla tuoksu muuttui sitten tyypilliseksi itseruskettavan tuoksuksi, mutta tuoksu ei ollut läheskään niin voimakas kuin aiemmin käyttämissäni tuotteissa.

Lopputulos: Rusketus oli tasainen, kiitos varmaan hyvän pohjatyönkin eli kuorimisen ja
kosteutuksen. Rusketus ei näkynyt välittömästi, vaan alkoi muodostua noin puolen tunnin/tunnin sisällä. Olin oikeasti positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvä tuote on, eikä siitä jäänyt lainkaan rajoja eikä laikkuja. Lopputulos oli luonnollinen. Rusketuksen väri ei ollut liian oranssi tai muuten epäluonnollinen. Huomioitavaa:Purkki on ehkä hiukan tylsä, mutta toimiva. Miksi purkki ei ole kätevä pumppupullo? 

Ostaisitko tuotetta: Kyllä.

Käyttäisitkö rasvaa uudelleen/säännöllisesti: Aion käyttää tasaisen ja luonnollisen lopputuloksen vuoksi.

 

Louis Widmer Selftan, itseruskettava voide kasvoille ja vartalolle, 100 ml, 14,50 €

Käyttöohjeet: Kasvoille ja vartalolle. Levitä voidetta puhtaalle ja kuoritulle iholle, anna imeytyä 15–20 minuuttia. Rusketus syntyy 2-4 tunnin päästä.

Rasvan koostumus: Tuoksu on erikoinen, joskaan ei paha. Imeytyy nopeasti ja levittyy tasaisesti.

Lopputulos:Kahden kerran jälkeen mitään voimakasta ruskettumista ei ollut havaittavissa. Laikkuja ei tullut, eikä käsiin jäänyt jälkiä.

Huomioitavaa:Rasvan koostumus on sellainen, että sitä on helppo levittää tasaisesti. Tuoksua voisi muuttaa paremmaksi, sillä se on aika lääkemäinen.

Ostaisitko tuotetta: Voisin ostaa tuotetta.

Käyttäisitkö rasvaa uudelleen/säännöllisesti: Voisin ottaa rasvan säännölliseen käyttöön.

 

Lumene Vitamin C+ Radiant Glow Body Lotion, 200 ml, 13,95 €

Lumene

Käyttöohjeet: Muodostaa asteittan kevyen ja luonnollisen päivetyksen. Levitä voidetta puhtaalle iholle, kun olet tyytyväinen saavutetun päivetyksen asteeseen, voit pitää taukoa voiteen käytöstä pari päivää.

Rasvan koostumus: Kevyt rasva, joka tuoksuu aika voimakkaasti levittäessä. Imeytyy nopeasti ja levittyy hyvin.

Lopputulos: Ensimmäisen levityskerran jälkeen ei näkyvää tulosta. Toisella kerran jälkeen jo huomasin itse, mutta päivetys ei ollut voimakas. Tasainen tulos, ei laikkuja.

Huomioitavaa: Toimii vartalorasvan sijasta. Voimakasta lopputulosta yhdellä levityskerralla ei tule, niin mahdolliset epätasaisuudet eivät näy ja niitä voi korjailla seuraavalla levityskerralla.

Ostaisitko tuotetta: Kyllä.

Käyttäisitkö rasvaa uudelleen/säännöllisesti: Aion käyttää tuotetta, purkki tyhjäksi ennen kesää!

 

Lumene Sun Magic itseruskettava pyyhe kasvoille ja vartalolle, 2 kpl/4 €

Käyttöohjeet: Kahden tunnin jälkeen antaa luonnollisen ja tasaisen rusketuksen. Mieluiten puhtaalle, kuoritulle iholle kosteusvoiteen jälkeen.

Rasvan koostumus: Helppokäyttöinen kertakäyttöpyyhe. Imeytyy nopeasti, tuoksu ominainen itseruskettavalle.

Lopputulos: Todella kevyt väri, melko huomaamaton. Pientä päivetystä kaipaavalle hyvä tuote.

Huomioitavaa: Pyyhkeitä on helppo käyttää ja kuljettaa mukana.

Ostaisitko tuotetta: Ehkä.

Käyttäisitkö rasvaa uudelleen/säännöllisesti: Kun kaipaa pientä päivetystä vaikka tiettyyn tilanteeseen, niin pyyhkeet toimivat.

 

Lumene Sun Magic Self Tan Cream for Face, 50ml, 18 €

Lumene

Käyttöohjeet: Levitä puhtaalle, mieluiten kuoritulle iholle kasvovoiteen jälkeen. Käytä kevyesti silmänympärysiholle ja hiusrajaan. Pese kädet heti käytön jälkeen. Ei sisällä aurinkosuojakerrointa. Rasvan koostumus: Rasva on hieman paksumpaa kuin peruspäivävoide. Levittyi helposti, miellyttävä tuoksu jopa miespuolisen arvostelijan mielestä: ”Haisee tuo parhaimmalta noista kaikista tököteistä joita naamaasi aina laitat!”

Lopputulos: Näytin oikeasti päivettyneeltä ja hyvältä; talven harmaus katosi kasvoiltani! Väri oli tosi hyvä, eikä laikkuja näkynyt ollenkaan. Kukaan ei huomannut, että olin käyttänyt itseruskettavaa rasvaa. Väri oli luonnollinen ja kaunis, sopii ainakin minun vaalealle hipiälleni ja hiuksiini.

Huomioitavaa: Todella hyvä ja luonnollinen lopputulos. Suosittelen lämpimästi!

Ostaisitko tuotetta: Ostaisin ehdottomasti, taitaa jäädä säännölliseen käyttöön ainakin talviajalle!

Käyttäisitkö rasvaa uudelleen/säännöllisesti: Kyllä käyttäisin.

Teksti: Kirsi Pitkäranta

X