Kauneus

Trendikkäät irtoripset testissä

Teksti:
Anna.fi
Irtoripset testissä

Miten olisi trendikkäät höyhenripset tai somat sulat silmiin? Irtoripset ovat tehneet paluun muotiin. Ellit testasivat uusimmat trendiripset ja keräsivät parhaat vinkit, joilla estät ripsien irtoilun ja valumisen loppuillasta poskille.

Ripsimarkkinat käyvät nyt kuumina. Voimaa katseeseen saa lisäämällä perinteiset irtoripset. Glamouria syntyy valitsemalla valkoiset höyhenripset ja viattoman Twiggy-lookin voit luoda kiinnittämällä yksittäisiä ripsituppoja ylä- ja alaripsiin.

Irtoripset testissä

Ripset: Make Up Store Angel, Chic ja Flash

Irtoripsien kiinnitysohjeet

Pienillä nikseillä pystyt huolehtimaan siitä, etteivät ripset kesken juhlien valu poskilla.

Ennen kiinnitystä pohja valmiiksi

  • Tee meikki valmiiksi (irtoripsistä riippuen suositellaan paksun rajausviivan tekoa, jotta irtoripsien nauha ei näy)
  • Taivuta omat ripset ja laitan niihin hieman ripsiväriä
  • Irrota irtoripset varovasti paketista ja taivuttele niitä kevyesti kaaren muotoon. Jos ripsi hajoaa, sen voi kiinnittää osissa. Ripsiä voi leikata myös osiin.
  • Tarkista ripsinauhan pituus ja leikkaa ripsiä lyhyemmiksi tarvittaessa. Ripsien tulee olla oman ripsirajan mittainen. Jos ripset ovat liian pitkät, voit leikata niitä ulkonurkasta (monissa ripsimalleissa sisemmät ripset ovat lyhyempiä).
Irtoripset testissä

Ripset: Make Up Store Glam

Kiinnitys onnistuu laatuliimalla

Monissa pakkauksissa tulee mukana ripsiliima. Jos kuitenkin haluat varmistaa kestävän ja pysyvän lopputuloksen hanki itsellesi maskeeraus- tai meikkiliikkeestä kunnon ripsiliima (esim. Duo-ripsiliima). Ripsiliimoja on saatavissa niin läpinäkyvänä kuin mustana. Laadukkaat liimat kiinnittävät ripset paremmin ja pois ottaminen on helpompaa, koska liima venyy.

Lisää liimaa kämmenselälle ja levitä sitä irtoripsen nauhaan käyttämällä apuna esimerkiksi siveltimen päätä. Anna liiman kuivahtaa noin 6-10 sekuntia. Tämä on kriittisin vaihe ripsien kiinnityksessä, koska liian märkä tai liian kuiva liima ei kiinnity kunnolla. Isot ripset kuten Make Up Storen Glam- tai Chic-ripset vaativat hieman enemmän liimaa ja kuivattamista. Yksittäiset ripsiniput saa parhaiten asetettua paikalleen pinsettien avulla.

Irtoripset testissä

Ripset: Kinnunen

Asettele irtoripsi paikalleen aloittaen kiinnitys keskeltä ja työntäen ripsi omien ripsien tyveen. Katso samalla alaspäin, mutta älä sulje silmiä. Yritä olla liikuttamatta silmiä. Tarkista, että nauha liimautuu kiinni ihoon eikä ripsiin.

Ripsivärin lisäämistä tässä vaiheessa ei enää suositella. Jos tuntuu, että omat ripset erottuvat liikaa irtoripsistä, voit vielä varovasti lisätä ripsiväriä. Huomioi kuitenkin, että monet ripset eivät kestä pesua ja ripsivärin käyttö lyhentää niiden käyttöikää.

Lopuksi tee rajaukset vielä uudestaan silmiin, jotta irtoripsien kiinnityskohta ei näy

Irtoripset testissä

Ripset: Make Up Store Angel ja Glam

Irtoripsien irrotus ja säilytys

Laadukkaita ripsiä voi huolellisella käytöllä käyttää monta kertaa. Irrota ripset varovasti silmistä vetäen mahdollisimman tasaisesti eri kohdista ja vähän kerrallaan. Poista irtoripsiin jäänyt liima ennen kuin asetat ne takaisin rasiaan.

Pesu pilaa ripset, mutta voit varovasti yrittää puhdistaa ripsiä topstikun ja pesunesteen avulla, jos on tarvetta. Vältä kuitenkin ripsien pesemistä. Huolehdi ripsien hyvästä hygieniasta.

Irtoripset testissä

Ripset: Kinnunen Stargazer False

Pieni ripsivertailu

Ripsivertailuun otettiin mukaan Hennes & Mauritzin perusirtoripset, Make Up Storen perus- ja erikoisripsiä, sekä Kinnunen Oy:n irtoripsitupot ja erikoisripset.

Hinnaltaan Hennesin ripset päihittävät tietysti kilpailijansa, mutta laadukkaina niitä ei voi pitää. Hennesin ripset sopivat kertakäyttöön. Ripsien huonona puolena on niiden tasapituisuus, mikä saa silmät näyttämään luonnottomilta. Jos kuitenkin on tiedossa villi bileilta, jossa laitetaan ripset kaakkoon, on Hennes valintasi. Hennesin ripsiin voi saada luonnollisempaa muotoa katkomalla ne osiin ja kiinnittämällä ne erikseen tarvittaviin kohtiin.

Irtoripset testissä

Ripset: Make Up Store Glam

Make Up Storen ripsivalikoimassa löytyy erikoisia uutuuksia ja perusluonnollisia ripsiä. Hinta tietysti hieman kirpaisee, mutta laadusta sopii maksaa. Irtoripset ovat kiinnitetty varsin hanakasti pakkaukseen, joten noudata erityistä varovaisuutta irrotellessasi niitä. Erikoisripset sopivat iltamenoihin voimakkaan ja persoonallisen meikin lisänä. Malleista Angel ja Glam ovat olleet paljon esillä, mutta ne sopivat vain erityiseen iltaan. Flash -malli ei juuri tuonut eroa ripsiin.

Irtoripset testissä

Ripset: Kinnunen Stargazer False

Kinnunen Oy:n timanttiripsillä saa luonnollisen katseen ja timanttinauha toimii persoonallisena lisänä lookkiin. Luonnollisimman katseen saa käyttämällä yksittäisiä ripsituppoja. Niiden kiinnitys vaatii tosin enemmän aikaa ja vaivaa. Jos haluat päästä ripsien kiinnityksessä helpommalla, perusripsissä luonnollisin look syntyy valitsemalla ripset, joissa on sekä lyhyempiä että pidempiä ripsiä epätasaisesti (Esim. Kinnunen Oy:n natural hair).

Teksti: Tarja Vilén
Kuvat: Make Up Store ja Tarja Vilén
Meikit ja maskeeraus: Laura Ylä-Ajos

X