Kauneus

Tuuheammat ja pidemmät ripset viikossa kotikonstein? Testasimme!

Kolmen öljyn sekoituksella ripsiin tehtävä yksinkertainen ja luonnonmukainen kotihoito sai toimittajan hämmästymään: tuloksia todella syntyi jo yhdessä viikossa.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Christina Boman, Hanna Sirén, Istock

Useimmat naiset ovat varmasti joskus haaveilleet luonnollisista, pitkistä ripsistä.

Kolmen öljyn sekoituksella ripsiin tehtävä yksinkertainen ja luonnonmukainen kotihoito sai toimittajan hämmästymään: tuloksia todella syntyi jo yhdessä viikossa.

Alkutilanne

Ripseni eivät ole koskaan olleet erityisen tuuheat tai pitkät. En silti ole jaksanut tehdä asialle juuri mitään, sillä ripsien kasvattamiseen tarkoitetut tuotteet ovat yleensä kalliita, eikä tuotteita testanneiden ystävieni saamat tulokset ole ikinä olleet niin huomattavia, että olisin itse innostunut ripsien kasvattamista kokeilemaan. Itse asiassa olen ollut hieman skeptinen sen suhteen, onko ripsien kasvattaminen edes mahdollista.

Kun näin alla olevan, nettihitiksi nousseen videon, kiinnostukseni kokeilla ripsien kasvattamista heräsi.

Videon mukaan säihkyripsiin tarvitaan vain E-vitamiiniöljyä, risiiniöljyä ja kookosöljyä. Tulokset ovat varmoja, ja niitä luvataan jo viikossa. Eihän se voi olla totta – vai voisiko sittenkin? Pakko testata!

Öljyhoitojen tekeminen

Minulla on kotona kookosöljyä, joten tarvitsen ainoastaan risiiniöjyä ja E-vitamiiniöljyä. Risiiniöljyä varten vierailen lähiapteekkini ummetushyllyllä, mutta E-vitamiiniöljyä sen sijaan on vaikeampi löytää. Se on loppu jopa useimmista verkkokaupoista. Googlettaessa löydän kuitenkin Lifehack-sivuston artikkelin, jossa neuvotaan, että yhden kolmesta öljystä voi tarvittaessa korvata oliiviöljyllä. Mainiota! Sitä minulla on kotonani, joten ihmeaineen sekoittelu voi alkaa.

Kaadan pieneen, kannelliseen purkkiin yhden kolmasosan oliiviöljyä, yhden kolmasosan risiiniöljyä ja yhden kolmasosan kookosöljyä. Laitan purkin kannen kiinni ja ravistan öljyt sekaisin. Kookosöljystä jää hieman sulamattomia sattumia öljyn sekaan, mutta nekin liukenevat muutamassa tunnissa kylpyhuoneen lämmössä.

Hoidon tekeminen on harvinaisen yksinkertaista: öljyä sivellään sormellinen yläripsien ripsirajaan aina ennen nukkumaanmenoa. Öljysekoitus tuoksuu mukavasti kookosöljylle ja on helpppo levittää. Tosin pelkästään ripsilinjaan se ei jää, vaan öljyä valuu hieman myös alaluomelle, vaikka olisi kuinka tarkka. No, kosteutustahan alaluomikin kaipaa.

Tulokset

Tuloksia alkaa näkyä jo neljässä päivässä, jolloin testauksesta tietoinen työkaverini huomauttaa, että ripseni näyttävät siltä, että ne olisivat kasvaneet. Itse olen huomannut eron lähinnä ripsien pehmeydessä: ripset vaikuttavat paljon parempikuntoisilta kuin ennen testausta. Ripsiväri ei paakkuunnu ripsissä eivätkä ripset liimaannu toisiinsa niin helposti kuin ennen öljyhoitoja.

Viikon jälkeen olen yllättynyt: ripset näyttävät todella tuuhentuneen ja kasvaneen pituutta. Erityisesti sisä- ja ulkonurkan ripset näyttävät tuuheammilta kuin ennen, ja ripsien linja on paljon aiempaa tasaisempi. Eli toimii! Aion ehdottomasti ottaa ripsien hoitamisen öljyllä päivittäiseksi kauneusrutiinikseni.

Ripset ennen öljyhoitoja:

ennen

Ripset viikko öljyhoitojen jälkeen:

jalkeen

Lue myös:

Kehokuurilla eroon turvotuksesta ja makeanhimosta? Testasimme!

X