Kauneus

VelaShape- ja Reaction-vartalonmuokkaushoidot Ellien testissä

Teksti:
Anna.fi
VelaShape- ja Reaction-vartalonmuokkaushoidot Ellien testissä

Moni tuskailee kesän kynnyksellä vartalonsa muotojen kanssa. Liikunta ja terveelliset elämäntavat pitävät linjat tiukkoina, mutta tutkimusten mukaan noin 80 prosentilla yli 20-vuotiaista naisista on selluliittia, olivatpa he sitten laihoja tai muodokkaita. Osa synnyttäneistä naisista kärsii myös raskauden tuomista muutoksista vartalossaan. Onneksi peli ei ole täysin pelattu, vaan myös ilman kirurgisia toimenpiteitä voidaan esimerkiksi ”vauvavatsaan” vaikuttaa suotuisasti.

Ellit ottivat selvää VelaShape- ja Reaction-vartalonmuokkaushoitojen toiminnasta ja tehokkuudesta hoitola Beautyluxissa Helsingissä. Kaksi yli kolmekymppistä naista kävivät läpi sarjahoidon ja raportoivat tuloksista jokaisen kerran jälkeen.

Vartalonmuokkaushoidoissa voidaan paneutua koko kehoon tai vain yhteen kehon ongelma-alueeseen, joista yleisimpiä ovat mm. vatsa, jenkkakahvat, reidet sekä ”allit”. Ellien testauksessa hoidettiin testaajien koko kehoa.

Katso hinnat ja yhteystiedot: Beautylux

VelaShape

  • Laite käyttää ELOS-teknologiaa, infrapuna + radiofregvenssiä (1MHZ) + alipaineimua + hierovia rullia.
  • Laitteessa on kaksi hoitopäätä: isompi vartalolle ja pienempi kaulalle ja vartalon pieniin osiin.
  • Hoitojen tavoitteena on vartalonmuokkaus, selluliitin vähentäminen, rasvasolujen ”tyhjentäminen” ja pienentäminen sekä ”vauvavatsan” kiinteyttäminen.
  • Suositeltava hoitosykli on sarjahoidot kerran viikossa 4-6 hoitokertaa
VelaShape- ja Reaction-vartalonmuokkaushoidot Ellien testissä

Reaction

  • Laite käyttää CORE-teknologiaa, 3 RF taajuutta (1,7MHZ – 2,45MHZ) + alipaineimua
  • CORE- teknologian multi-chanel keskittää kaikki kolme RF taajuutta yhdellä pulssilla ja esilämmittää kudoksen kaikki kolme kerrosta.
  • Laitteessa on kolme hoitopäätä: iso vartalolle sekä pienempi kasvoille, kaulalle ja vartalon pieniin osiin. Lisäksi laitteessa on kasvoille/vartalolle kiinteyttävä RF (valoimpulssi) hoitopää.
  • Hoitojen tavoitteena on vartalonmuokkaus, selluliitin vähentäminen, rasvasolujen ”tyhjentäminen” ja pienentäminen, vartalon tiukentaminen, löysän kudoksen tehokas kiinteyttäminen, kasvojen ihon kiinteyttäminen sekä juonteiden madaltaminen ja poisto.
  • Suositeltava hoitosykli: Selluliittihoidot kerran viikossa 4-6 hoitokertaa, vartalon kiinteyttäminen/tiukentaminen kerran kahdessa viikossa 4-6 hoitokertaa sekä kasvojen tai yksittäisten alueiden tehokas kiinteyttäminen kiinteyttävällä hoitopäällä 3-4 viikon välein 4-6 hoitokertaa.

Ennen ja jälkeen

Kuvista vasemmanpuoleinen on otettu ennen VelaShape-hoitoja ja oikeanpuoleinen hoitojakson jälkeen. Kuvat eivät ole Ellien testaajista otettuja.

VelaShape- ja Reaction-vartalonmuokkaushoidot Ellien testissä
VelaShape- ja Reaction-vartalonmuokkaushoidot Ellien testissä
VelaShape- ja Reaction-vartalonmuokkaushoidot Ellien testissä

Nainen 37 v.

On kokenut yhden kaksosraskauden 7 vuotta sitten. Liikkuu säännöllisesti ja kiinnittää huomiota siihen, mitä syö vaikka onkin herkuttelija. Haluaisi apua sektioarven yläpuolella olevan ihon kiinteyttämiseen.

1. hoitokerta

Jännitin hieman etukäteen, että kuinkahan kipeää VelaShape-hoito tulee tekemään. Hoito oli heti aamusta, ja ainakin minulla kipukynnys on silloin alhaisimmillaan. Täytyy myöntää, että olin myös hieman epäileväinen hoidon tuloksekkuudesta, mutta lähdin silti mukaan avoimin mielin.

Beatyluxin Lea Kattan totesi, että minulla ei varsinaisesti ole näkyvää selluliittia, ainoastaan ehkä reisien takaosassa ykköstasoa. Itse olen sitä mieltä, että oikeassa valaistuksessa selluliitti näkyy ilman, että ihoa täytyy puristaa. Valitettavasti.

Ihan kivuttomaksi hoitoa ei voi kuvata. Reisien ulkosivuilla sekä sisäsivuilla teki kipeää. Myös käsivarsien ”allien” käsittelyn aikana sai purra hammasta yhteen. Onneksi hoitoaika yhdellä alueella on kuitenkin suhteellisen pieni, joten kauaa ei tarvitse kärvistellä.

Muissa paikoissa käsittely tuntui vähintäänkin siedettävältä, pakaroiden ja kylkien osalta suorastaan rentouttavalta. Aika kului yllättävän äkkiä.

Olin jo hoitoon tullessa melko viluinen, ja hoidon aikana kylmän tunne vain vahvistui, vaikka VelaShapen hoitopää on lämmin. Hoidon jälkeen olo oli rentoutunut ja väsynyt. Olisin mieluusti painunut pehkuihin.

Join ohjeiden mukaan paljon vettä koko päivän, ja näin ollen myös vessan ovi kävi taajaan. Ruokahalu meni myös täysin. En tuntenut näläntunnetta ollenkaan. Illalla tuli erittäin kuvottava olo, joka kesti alkuyöhön. Olin hieman hämmentynyt näin voimakkaasta reaktiosta.

Reiden ulkosyrjästä paikansin pari kynnen kokoista mustelmaa.

Tulos: Ei mitään silminnähtävää muutosta mutta keho tuntui siltä, että se oli kokenut jonkun voimallisen käsittelyn. Ei kuitenkaan mitään kipuja tms.

2. hoitokerta

Ensimmäisen kerran jälkeisestä pahasta olosta huolimatta VelaShape-hoitoon oli helpompi mennä, kun tiesi mitä tuleman pitää. Reidet ja kädet tekivät vielä kipeämpää kuin ensimmäisellä kerralla. Pakaroiden ja selän osalta hoito olisi voinut kestää kauemminkin, sillä hoitopään kuljettaminen selässä ja pakaroissa muistutti hierontaa.

Toisen kerran jälkeen ruokahalu meni jälleen, mutta minkäänlaista pahaa oloa en kokenut. Olo tuntui lämpimältä ja rennolta, joskaan ei yhtään voimattomalta niin kuin ensimmäisellä kerralla.

Tämän kerran jälkeen reisissä oli paljon kynnen kokoisia mustelmia ja reidet tuntuivat koskettaessa ihon pinnalta hieman aroilta.

Tulos: Vatsa tuntuu pehmeämmältä sektioarven yläpuolelta ja alueen tuntoaisti on parantunut. Jenkkakahvat ovat myös pienentyneet. Olo on keveämpi ja napakampi.

3. hoitokerta

Reiden sisäpintojen käsittely ja ”allien” käsittely tuntui hieman epämukavalta. Onneksi VelaShape-hoito etenee alueesta toiseen melko vauhdikkaasti. Hoitoaika, vajaat puolitoista tuntia meni yllättävän nopeasti, kun samalla voi höpötellä niitä näitä.  

Beauty Luxista saa myös sokerointia ja tällä kertaa lyötiinkin kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja Lea poisti kainalokarvani sokerin avulla.

Jälkeenpäin en huomannut mitään erityistä koko illan aikana. Ruokahalukaan ei mennyt tällä kertaa vaikka sitä ominaisuutta innokkaana odottelin.

Tulos: Vatsan iho tuntuu ihanan normaalilta ja sileältä. Jokunen pieni raskausarpi sieltä löytyy mutta niistä on tullut huomaamattomampia. Ne eivät ole enää kuin tarroja repun päällä merkkinä kuljetusta matkasta. Ennen hoitoja sektiarven päällä roikkui pieni ”vyölaukku” ja nyt tilanne on huomattavasti säädyllisempi.

4. hoitokerta

Jokainen VelaShape-hoitokerta on tuntemuksien osalta erilainen. Joskus sattuu reisiin ja joskus käsiin, mutta sisäreisissä tuntuu ainakin vähän kipua joka kerta.

Tulos: Vatsa, kyljet ja pakarat ovat selkeästi muuttaneet muotoaan ja erityisen tyytyväinen olen edelleenkin alavatsan suotuisaan kehitykseen. Olen ottanut käyttöön farkkuja, joiden kauluksesta on aikaisemmin tursunnut ylimääräistä. Nyt näky on paljon mairittelevampi.

Tämäntyyppinen kehitys tukee myös tsemppaamista ravinnon ja liikunnan suhteen. Harmi, kun en törmännyt tähän hoitoon jo muutama vuosi sitten. Olen tuskaillut tarpeettomasti raskausajasta jääneen muistomerkkini kanssa ja ajatellut, että mitään ei ole tehtävissä.

5. hoitokerta

Tämän VelaShape-hoitokerran jälkeen mustelmia ei tullut enää mihinkään käsitellyistä alueista. Alavatsan alue paranee kerta kerralta ja normaalisti pökkelömäiseen uumaani on tullut toivottua kurvikkuutta.

Reidet näyttävät melko samalta kuin ennenkin, lukuun ottamatta kudoksen muutosta. Selluliittia näkyy vähemmän ja ihon pinta tuntuu pehmeämmältä.

Sisäreidet eivät ole juurikaan hyötyneet tästä käsittelystä. Tosin niitä ei ole pystytty käsittelemään yhtä tehokkaasti kuin muista kohtia, sillä kipukynnykseni ei ole antanut periksi ihan täysmittaista käsittelyä.

6. hoitokerta

VelaShape-käsittely ei tällä kertaa tuntunut missään muualla kuin käsivarsissa. Melkein nukahdin käsittelyn aikana. Sisäreisien käsittely tuntui neutraalilta, vaikka se on normaalisti sattunut enemmän tai vähemmän.

Tulos: Tähän juttuun voi jäädä koukkuun. Hoidon jälkeen tulee kevyempi ja trimmimpi olo. Tunne kestää muutamasta päivästä vajaaseen viikkoon täysmääräisenä. Nyt kun käsittely ei enää tee kipeää, niin ilmassa on pientä haikeutta, sillä testaus on pian päättymässä. Erityisen tyytyväinen olen vatsan alueeseen ja sen tuntoaistin parantumiseen sekä vyötärööni, joka on saanut uuden linjakkaamman muodon.

7. hoitokerta

Tällä kertaa kokeilin Reaction-vartalonmuokkaushoitoa. Reactionin hoitopää on huomattavasti pienempi kuin VelaShapen ja tuntuma iholla on aika erilainen. Hoitopää tuntuu paikoitellen aika kuumalta ihon pinnalla. Ensimmäisellä kerralla oli vaikea rentoutua, sillä hoitopäästä tuleva kuumuus tulee ihan yllättäen, mutta kestää onneksi vain hetken aikaa. Kipukynnykseni ei ehkä ole se kaikkein korkein, joten jonkun toisen mielestä hoito on varmasti lähestulkoon kivuton.

Vasemman jalan takaosan ja pakaran käsittely tuntui kipeämmältä (=polttavammalta) kuin oikean puolen vastaavat paikat. Vatsan alueella hoito tuntui yllättävän miellyttävältä. Kuumuus ei jostain syystä tuntunut tällä alueella juuri ollenkaan.

Tulos: iho tuntui hoidon jälkeen lämpimältä ja pakaralinja oli kohonnut samalla tavalla kuin kyykkäämisen jäljiltä. Iho tuntui myös pakaran osalta pehmeämmältä ja miellyttävämmältä.

Lopputulos sarjahoidon jälkeen

Vatsan ja kylkien seutu on selvästi kiinteytynyt. Sektioarven yläpuolella lähes seitsemän vuotta roikkunut ”vyölaukku” on lähes olematon. Leikkausarven seutu on ollut lähes tunnoton, ja nyt siihen on palannut normaali tunto. Pakaralinja on kohonnut ja iho tuntuu pehmeämmältä. Käsivarret ovat timmimmät, mutta kaipaavat ehdottomasti punttitreeniä. Reidet ovat linjakkaammat. Ainoa alue, joka mielestäni ei ole hyötynyt näistä hoidoista, on sisäreidet.

Ainoa huono puoli tässä hoidossa on, että siihen jää helposti koukkuun. VelaShapen jälkeen olo on napakampi ja askel keveämpi. Suosittelen hoitoa lämpimästi ”vauvavatsan” kanssa tuskaileville sekä niille, jotka kaipaavat lisä tsemppiä laihduttamisen kaveriksi. Hoitotulokset tsemppaavat katsomaan myös mitä suuhunsa laittaa ja liikkumaan säännöllisesti. Näiden kolmen yhteisvaikutus on erittäin mukava.

Hoitotulosten pysyvyydestä on vaikea antaa arviota, sillä kirjoitan raporttia vain muutama päivä viimeisen hoidon jälkeen. Harkitsen vakavasti ylläpitohoitoja vatsan alueelle, sillä sen alueen muutokset ovat olleet erityisen mieluisia. Beautyluxin Leea on myös erittäin mukava ihminen, ja silläkin on vaikutusta oltaessa näinkin intiimissä hoidossa.

Nainen 33 v.

On kokenut yhden raskauden 4 vuotta sitten. Harrastaa säännöllisesti urheilua ja yrittää katsoa ainakin arkena, mitä suustansa laittaa alas. Rakastaa kuitenkin ruokaa ja herkuttelua. Tarvitsee tiettyjen ongelmakohtien ”sulatusta”.

1. hoitokerta

VelaShape-hoidon startti. Kehoani kuvattiin ja kehostani otettiin mitat. Totesimme suurimmaksi tavoitteekseni sulattaa raskauden jälkeen jääneet jenkkakahvat pois. Hoidettiin koko kroppa: jalat, pakarat, vatsa sekä kädet takaa ja edestä. Hoito sattui jonkin verran, mutta ei ylitsepääsemättömästi. Hoitajan kanssa oli helppo jutella kaikesta. Tuntui, että häneltä sai vastaukset jokaiseen esitettyyn kysymykseen.

VelaShape-kone tuntui siltä, kuin jokin kala olisi näykkinyt ihoa suurella suullaan.

Hoidon jälkeen ei ollut muita oireita kuin todella raukea ja väsynyt olotila. Minua janotti myös koko illan, ja vessassa piti ravata normaalia enemmän. Hoidon jälkeen löytyi yksi mustelma jalasta: ei sen enempää, vaikka hoitaja varoitteli, että mustelmia saattaa tulla hoidon jälkeen.

2. hoitokerta

Toinen VelaShape-hoitokerta. Sama setti: koko vartalo hoidettiin. Tällä kertaa kone sattui vähän ensimäistä kertaa enemmän. Lieneekö hormonaalista? Kuukautiseni olivat juuri alkaneet, ja hoitaja kertoi, että se saattaa vaikuttaa tuntemuksiin… VelaShape-koneeseen vaihdettiin uusi ”suu” (hoitopää), joka otti ihoa kerrallaan vähän vähemmän ja pienemmällä paineella. Se auttoi selvästi kivun ja paineen tunteeseen. Olo oli hoidon jälkeen hyvin raukea ja väsynyt, kuten ensimmäisellä kerrallakin. Samoin janontunne oli kova koko loppuillan. Ruokaa ei sen sijaan tehnyt mieli ollenkaan… Näinhän tässä hoikistuu kun ruokahalut katoaa?! Ei vielä mainittavia, silmällä nähtäviä tuloksia.

3. hoitokerta

Kolmas VelaShape-hoitokerta. Koko vartalo hoidettiin lukuun ottamatta käsiä. Kone sattui jonkin verran, mutta hoidettavan alueen hitaampi hoito auttoi jälleen vähentämään kivuntunnetta. Hoidon jälkeen olo oli jälleen väsynyt ja janoinen – vessassa piti jälleen käydä tiheään tahtiin. Ensimmäistä kertaa huomasin pientä pahoinvointia hoidon jälkeen. Viime kerralla katosi ruokahalu illaksi, mutta nyt tuntui myös pahoinvointia, joka meni kyllä yhdessä yössä ohi.

Kovasti odottelen konkreettisia tuloksia, mutta ainakaan vielä silmällä niitä ei näe. Huomasin kuitenkin, että jenkkakahvat olivat muuttuneet koviksi, eli enää ne eivät ole ainoastaan ”höllyvää läskiä”. Seuraavan kerran jälkeen on tarkoitus tehdä mittaus, jotta tiedetään, onko senttejä hävinnyt…

4. hoitokerta

Koko muu vartalo hoidettiin, mutta käsien hoito jätettiin jälleen väliin. Menin ensimmäistä kertaa VelaShape-hoitoon ennen työpäivää ja mietin etukäteen, että tulisiko työnteosta mitään hoidonjälkeisessä rentoutumistilassa, mutta hyvinhän se sujui kuitenkin.

Hoito ei tällä kertaa juurikaan sattunut, vaan pikemminkin rentoutti todella voimakkaasti. Jälkikäteen huomasin kyljissä pieniä mustelmia, jotka lähtivät nopeasti pois.

Tuloksia… Hmm. Ehkä löysät jenkkakahvat olivat muuttuneet edelleen kiinteämmiksi, mutta pois ne eivät valitettavasti ole kokonaan sulaneet… Hoito on vielä kesken, joten katsotaan mitä viimeiset hoitokerrat saavat aikaiseksi.

5. hoitokerta

VelaShape-hoito sujui hyvin, kipua en juuri tuntenut. Kropassa on muutama hellempi kohta, joissa aina tuntuu voimakkaammin, kun laite ”näykkii ihoa”. Koin taas syvän rentoutumisentunteen hoidon aikana ja sen jälkeenkin. Mittasimme lantion mittanauhalla, ja sen mukaan muutama sentti oli sulanut. Mahtavaa – nyt on kiva pukea bikinit aurinkolomalle! Hoidon jälkeen ravasin taas vessassa useita kertoja kuten joka kerta aikaisemminkin ja join vettä useamman litran. Eli nesteenpoistona tämä hoito tuntuu ainakin toimivan. Ehkä jatkossa voisi ajatella yksittäistä hoitokertaa juuri ennen tärkeitä juhlia ja sitä piukkaa juhlamekkoa.

X