Koti ja sisustus

Floristimestari kertoo: Nämä ovat tämän kesän 4 puutarhatrendiä – violettia ja rentoutta

Tänä kesänä piha saa kukoistaa rentona ja runsaana. Floristimestari ja yrittäjä Saija Sitolahti kertoo, mitkä ovat tämän kesän puutarhatrendit.

Teksti:
Piritta Palokangas
Kuvat:
Otava

Heinämäiset kasvit ovat tänä vuona kesäkukista muodikkaimpia, tietää floristimestari ja yrittäjä Saija Sitolahti.

Tänä kesänä piha saa kukoistaa rentona ja runsaana. Floristimestari ja yrittäjä Saija Sitolahti kertoo, mitkä ovat tämän kesän puutarhatrendit.

1. Heinämäiset kasvit ja perennat ruukuissa

Kesäkukista muodikkaimpia ovat nyt heinämäiset kasvit, violetit ja purppuran sävyiset kesäkukat sekä perennat ruukuissa eli monivuotiset kasvit yksivuotisten tapaan käytettyinä. Kesäkukissa suositaan monen eri lajin yhdistämistä. Kokeile vaikka laittaa ryhmä ruukkuja, joissa on lilaa heinää, hennon vaaleanpunaista pelargoniaa, tummalehtistä salviaa, kelloköynnöstä, joka kukkii loppukesällä tummanpuhuvin kukin, sekä tummanpinkkiä daaliaa.

2. Violettia ja sinapinkeltaista

Trendikkäin väri puutarhassa on nyt violetti. Lilan ja violetin sävyt ovat trendivärejä sisustuksessa, miksei siis myös puutarhassa. Myös sinapinkeltainen tekee tuloaan!

3. Yrtit ja lilat kasvikset

Hyötykasveista yrtit ovat kestosuosikkeja, ja violetit sävyt näkyvät myös hyötykasvien viljelyssä. Trendikkäitä ovat tumman lilan sävyiset kasvikset, hedelmät ja juurekset sekä pensasmarjoista herkulliselta kuulostava suklaakirsikka.

4. Rentous ja runsaus

Kesäpiha on trendikkäimmillään rentona, runsaana ja ei niin huoliteltuna. Valitsemalla erikorkuisia kasveja pihalle saa kerroksellisuutta. Se on loistava tapa luoda rentoa ja mielenkiintoista tunnelmaa, ja se sopii myös pienemmälle pihalle.

X