Koti ja sisustus

Haiseeko pesukone? Näin puhdistat pyykinpesukoneen tehokkaasti

Haiseeko pyykinpesukone epämiellyttävältä? Tarttuuko koneen tunkkainen haju jopa pyykkeihin? Pesukoneen puhdistaminen sujuu helposti sitruunahapon ja jauhemaisen pyykinpesuaineen avulla.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Pyykinpesukone kaipaa niin ulkoista kuin sisäistäkin puhdistusta.

Haiseeko pyykinpesukone epämiellyttävältä? Tarttuuko koneen tunkkainen haju jopa pyykkeihin? Pesukoneen puhdistaminen sujuu helposti sitruunahapon ja jauhemaisen pyykinpesuaineen avulla.

Onko pesukoneesi ulkoa putipuhdas ja pesuainelokerotkin kiiltävät puhtauttaan, mutta pesukone haisee silti tunkkaiselta?

Apteekista saatava sitruunahappo raikastaa epämiellyttävältä haisevan pyykinpesukoneen. Samalla kyytiä saavat koneen kalkkijäämät. Siruunahappopesun jälkeen puhdistuksen viimeistelee pesu jauhemaisen pyykinpesuaineen kanssa.

Lue myösSitruunahappo on monipuolinen ja ekologinen siivousaine – 7 tapaa käyttää sitruunahappoa

Pesukoneen puhdistus kannattaa suorittaa pari kertaa vuodessa

  • Annostele pesuainelokeroon 100 grammaa sitruunahappoa. Älä käytä pesupalloa.
  • Laita tyhjä pesukone pyörimään 90 asteen pesuohjelmalla. Älä valitse esipesua.
  • Kun sitruunahappopesu on valmis, annostele pesulokeroon 1/3 normaalista annoksesta jauhemaista pyykinpesuainetta ja laita pesukone pyörimään vielä 40–60 asteen pesuohjelmalla. Älä valitse esipesua.

Myös koneen täyttöaukkoa ympäröivä kumikaulus kaipaa puhdistusta

Myös koneen täyttöaukon ympärillä oleva kumikaulus kaipaa putsausta silloin tällöin. Älä irroita kumikaulusta, vaan puhdista se esimerkiksi astianpesuharjan sekä puhdistusaineen ja veden avulla. Puhdistamisen jälkeen kumikaulus on kuivattava hyvin. Pese kone tyhjänä kumikauluksen putsaamisen jälkeen.

On hyvä myös tarkistaa ja puhdistaa koneen nukkasihti ja poistoputki säännöllisesti pesukoneen käyttöohjeita noudattaen. Osassa koneista pelkkä poistoputken tarkistaminen ja puhdistus riittää, sillä kaikissa koneissa ei ole erillistä nukkasihtiä.

Lähteet: K-RuokaMartat

X