Koti ja sisustus

Koti ytimessä! Larissa Immosen kaupunkilaiskodista löytyy värejä, taidetta ja vaaleita pintoja – katso upeat kuvat

Larissa Immonen löysi itselleen kodin aivan Helsingin keskustasta, vastapäätä Kampin kauppakeskusta. Vanhan talon korkeat huoneet ja laminaatin alta paljastuneet puulattiat loivat tunnelman, josta Larissa oli haaveillut.

Teksti:
Jonna Kivilahti
Kuvat:
Krista Keltanen

Näkymä keittiöstä olohuoneen läpi makuuhuoneeseen. Larissan kodissa värit ovat pääosassa, vaikka kaikki isot pinnat ovat vaaleita. Kodin kaikki pinnat maalattiin valkoisiksi ennen muuttoa.

Larissa Immonen löysi itselleen kodin aivan Helsingin keskustasta, vastapäätä Kampin kauppakeskusta. Vanhan talon korkeat huoneet ja laminaatin alta paljastuneet puulattiat loivat tunnelman, josta Larissa oli haaveillut.

Larissa Immonen, 31, on kotimaisen tekstiiliyritys Finarten toimitusjohtaja. Kerrostalokodissa on 57,5 m², ja se sijaitsee Helsingin keskustassa vuonna 1932 rakennetussa talossa. Asunnossa on kolme huonetta ja keittiö.

Larissa halusi keskustakodin, joka on mahdollisimman lähellä pitkänmatkanbussien terminaalia, sillä hän kulkee kolmesti viikossa töihin Kotkaan. Nykyinen koti on vastapäätä Kamppia. Larissa osti kodin sokkona: hän löysi asunnon netistä ja lähti samana päivänä työmatkalle. Kaupat hän teki näytössä käyneiden äitinsä ja sisarensa arvioon luottaen.

1. Intohimona värit 

Värit ovat Larissan intohimo. Oranssi Smegin jääkaappi oli pakko saada mahtumaan keittiöön. Larissa keksi poistattaa vanhan kiinteän kylmäkaapin, ja sen paikalle Smeg sopi.

Vanhan talon leveät ikkunalaudat ovat Larissan mieleen. Hän asui muutamia vuosia Intiassa, ja puinen hedelmävati on muisto sieltä. Tummanvihreät baarituolit saarekkeen ympärillä ovat Normann Copenhagenin.

Edellinen asukas oli uusinut keittiön kaapistot. Ne jatkuvat katonrajaan saakka, eli säilytystila on maksimoitu. Keittiö muuttui avomalliseksi ja valoisaksi, kun sen ja olohuoneen välinen seinä kaadettiin remontissa. Larissa suunnitteli saarekkeen, joka toimii sekä ruoka- että työpöytänä. Pöydän päässä on ylös nostettava taso, jonka ansiosta sen ympärille mahtuu jopa kahdeksan ruokailijaa.

2. Itämaisia vivahteita

Olohuoneen matto on Pasi Kärkkäinen-Tunkelon Finartelle suunnittelema Juhla. Larissan mielestä se on kuin suunniteltu hänen kotinsa väreihin: matossa toistuvat keltainen, punainen, sininen ja vihreä kuten kodissakin.

Sininen samettisohva on Hakolan ja koristetyyny Klaus Haapaniemen mallistosta. Sohvapöydän Larissa on tuonut Intian-kodistaan.

Suuret keraamiset pullot ovat muotoilija Arni Aromaan. Seinällä on Larissan äidin, tekstiilitaiteilija Eija Rasinmäen suunnittelema ryijy.

3. Kotoisa vierashuone

Kodin kolmas huone on vierashuone. Matto on Marianne Huotarin Finartelle suunnittelema Suovilla. Artekin tarjoiluvaunun Larissa on saanut vanhempiensa kotoa. Verho on Eija Rasinmäen kutoma. Tyynyt, Fin-arte.

4. Äidin suunnittelema sängynpääty

Sänky on mitoitettu mahtumaan ikkunasyvennykseen. Larissan äiti on suunnitellut näyttävän sängynpäädyn.

5. Valoisa makuuhuone 

Makuuhuone on olohuoneen jatkeena, ja sen saa suljettua omaksi tilakseen pariovien avulla. Matto ja verhot, Kutomo Rasinmäki. Keltainen samettirahi, Hakola.

6. Koti, josta löytyy taidetta 

Larissan kodissa on taidetta kaikkialla. Ikkunalaudalla on Marianne Huotarin uniikki taide-esine Koralli.

7. Vastauusittu kylpyhuone

Kylpyhuone on vasta uusittu putkiremontin yhteydessä. Larissa valitsi tilaan valkoiset suuret laatat, jotka ladottiin tiililadonnalla. Tilaan saatiin mahtumaan myös sauna.

8. Aivan ytimessä

Larissan kotitalo on niin keskustassa kuin mahdollista, naapureinaan Autotalo, Sähkötalo ja Kampin keskus. Larissa osti asunnon vuosi sitten, mutta on ehtinyt jo asua puolisen vuotta evakossa putkiremontin takia. Hän pääsi palaamaan kotiinsa vuoden alussa.

X