Koti ja sisustus

Harmoninen sisustus syntyy sävyjä säätämällä – Kouvolan asuntomessujen 3 upeaa asuntokohdetta

Harmoninen sisustus pohjautuu usein yllättäviin värivalintoihin. Poimimme ideoita kolmesta upeasta kohteesta Kouvolan asuntomessuilta.

Teksti:
Piia Kalliomäki
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Koti on vaalea olematta valkoinen. Puupinnat tuovat kodikkuutta valkoiseen keittiöön. Ruokailutilan pöytä sointuu sävyltään keittiön oviin. Pöytä ja tuolit Vekestä. Bora-liesituuletin ja Dekton Entzo -tasot Omega-keittiöiltä. Kattovalaisimet Innolux. Pintamateriaalitoimittaja on Värisilmä Oulainen, parkettilattia Parla Tammi Chalet Tundra.

Harmoninen sisustus pohjautuu usein yllättäviin värivalintoihin. Poimimme ideoita kolmesta upeasta kohteesta Kouvolan asuntomessuilta.

Kohde 22: Ajaton ja lämminhenkinen koti

Kenelle koti on suunniteltu?

Lähtökohtana oli luoda ajaton ja lämminhenkinen koti kahdelle nuorelle aikuiselle. Luonnonläheiset värit ja aisteja miellyttävät pintamateriaalit tekevät tunnelmasta levollisen.

Moderni mutta ajaton talomalli Sievitalo Unto on toteutettu Sievitalon OmaMalli-palvelun kautta. Yksitasoisen kodin oleskelutilat ovat avarat ja valoisat, niissä on suuret ikkunat ja korotettu katto. Katseet vangitsee avokeittiö, jossa on runsaasti säilytystilaa, kätevä aamiaiskaappi sekä Linda Bakin ideoima tilava saareke. Keittiöstä on kulku katetulle terassille ja piha-alueelle.

Kohteen sisustuksesta ja pintamateriaalivalinnoista vastasi Linda Baki Design.

Kouvolan asuntomessut
Olohuoneen seinää kaunistaa kuultavan valkoinen pystypanelointi, Siparilan Vire-paneeli. Sohva ja sohvapöytä ovat Hakolan. Matto ja tyynyt Cobello. Kattovalaisimet Innolux.
Kouvolan asuntomessut
Työhuoneen seinän väri on Tikkurilan Nefriitti N494. Työpöytä ja Stockholm-kaappi ovat Ikeasta, työtuoli Vekestä. Nojatuoli Cobello.
Pukeutumishuone, walk-in-closet, päämakuuhuoneen vieressä on toteutettu Omega-keittiöiden kalusteilla. Tuolit Cobello, korit Anno, Cobello ja Luhta Home. Seinämaali Tikkurilan Taika-helmiäismaali Deimus HM 2027.
Päämakuuhuoneen sänky on futonkalusteisiin erikoistuneesta Futonnetistä. Kuultavan koivun värinen paneeliseinä on Siparilan Pala tiililadonnalla. Kattovalaisin ja peili Vekestä. Vuodevaatteet Anno Collection, tyynyt Cobello.

Kohde 4: Paljon tilaa yhdessäololle

Kenelle koti on suunniteltu?

Designtalo Airon Haave on Kirsi ja Tero Ollikaisen uusi koti. Kaksi vanhinta lasta ovat jo muuttaneet pois kotoa, kotona asuu vielä teini-ikäinen tytär Siiri.

Talon suunnittelu alkoi isosta parvekkeesta, josta näkee Kymijoelle. Kaksikerroksisen talon avarassa alakerrassa on nyt paljon tilaa yhdessäololle. Yläkerrassa ovat makuuhuoneet sekä vierashuoneet kotona usein vieraileville lapsille ja ystäville.

Lämminhenkisen, tummalla puulla maustetun vaalean sisustuksen on suunnitellut Designtalon sisustussuunnittelija Mikko Toppala. Mikko valitsi pinnat ja kiintokalusteet yhdessä asukkaiden kanssa.

Kouvolan asuntomessut
Ison ruokapöydän ympärille mahtuu koko perhe, kun vanhimmatkin lapset ovat käymässä. MDF Italia -ruokapöytä, tuolit ja valaisin Skannosta. Keittiökalustetoimittaja on Puustelli, pehmeä sävy on Tikkurilan Q642 Pellava. Ilmeikäs välitila ja hyllyjen taustat ovat Masia-laattaa, Värisilmä. Astiat ja sisustustavarat Cobellosta.
Kouvolan asuntomessut
Siirin suloisen huoneen seinäväri on Tikkurila H484 Mulperi. Sänky, pääty ja vuodevaatteet Matri. Matto Helma. Ligne Roset -työpöytä ja tuoli Skannosta.
Kouvolan asuntomessut
Kylpyhuoneeseen on tehty monia eri laattayhdistelmiä ja ladontoja, mutta kokonaisuus on silti hillitty ja harmoninen. Marmorimainen Bistrot-laatta ja puupintaa muistuttava Woodplace-laatta Värisilmästä. Bathlifen Ideal Oval -amme on Netraudasta.
Kouvolan asuntomessut
Ylellisen tumma Perla Diplomat Walnut -laminaattilattia kuuluu Designtalon valikoimaan. Seinät on maalattu täyshimmeällä Tikkurilan H484 Mulperi -sävyllä. Olohuoneen Ligne Roset -sohva, sohvapöytä, B&B Italian -nojatuolit ja valaisimet ovat Skannosta, matto Helmasta. Taulu Decoart.
Kouvolan asuntomessut
Vanhempien makuuhuoneeseen valittiin tummia, pehmeitä sävyjä. Seinäväri Tikkurila N485 Alppimaja. Sänky, pääty, penkki, yöpöydät ja vuodevaatteet Matri. Taulu Decoart. Valaisimet Skanno.

Kohde 13: Mustaa väriä rakastavalle

Kenelle koti on suunniteltu?

Talo Koreaan muuttavat Vesa-Matti Moilanen ja Tea Permanto sekä heidän kolme lastaan, Anni, Matias ja Elias. Vesa-Matti on suunnitellut täysin betonivapaan talon itse. Talo on pilottikohde, joka esittelee rakennusmestariksi valmistuneen Vesa-Matin yrityksen, Ramotecin, tarjoamia uudenlaisia kattoelementtiratkaisuja.

Yläkerrassa ovat oleskelutilat, keittiö ja vanhempien makuuhuone. Alakerrassa sijaitsevat lasten makuuhuoneet, kodinhoitohuone, WC, kylpyhuone ja sauna. Perheen lempiväri on musta, ja se näkyy kodissa: esimerkiksi keittiö, takka ja hanat ovat mustia.

Talon pintamateriaalien suunnittelusta vastasi Värisilmän Tunnetila-suunnittelija Minna Hietala, irtokalusteet ja sisustustavarat ovat valinneet Enni Tolkki ja Laura Huusari.

Kouvolan asuntomessut
Vahvoille väreille ja kulmikkuudelle vastakohtaa tuo somistus, kuten vanhat ruskeat lääkepullot ikkunalaudalla. Keittiökalusteet ovat Noblessan. Musta hana Tapwell. Tekstiilit Anno. Seinämaali TeknosPro 5, sävy S6005-G50Y. Lattiamateriaali Gerflor TopSilence -vinyylikorkki, Tavira Clear. Jakkara Iskusta.
Kouvolan asuntomessut
Makuuhuoneen sängynpääty on rakennettu mittatilauksena vanerista jämäpaloja hyödyntäen, Marian Restaurointi & Puutyö. Taso toimii myös yöpöytänä, siinä on säilytystilaa sekä integroidut pistorasiat ja valokatkaisimet. Carpe Diem -sänky Isku.
Kouvolan asuntomessut
Ruokapöydän uniikin kannen on tehnyt puuseppä Pasi Pöljö Epoxy river table -tekniikalla. Menu TR Bulb -kattovalaisin ja Gubi Beetle -tuolit Vepsäläiseltä.
Kouvolan asuntomessut
Wc:n näyttävä musta laatta Mystery Black, Värisilmä. Allas Woodio. Kiintokaluste Noblessa. Hana Tapwell. Tekstiilit Anno.
Kouvolan asuntomessut
Olohuone täyttyy katosta tulevalla luonnonvalolla. Musta Polar-takka on Uuniseppien valikoimasta. Curve-sohva on Iskusta. Matto ja tekstiilit Anno. Kaari-lattiavalaisin Kouvolan Valohuone oy.
X