Koti ja sisustus

Sisustustrendi: Viherkasvit parantavat sisäilmaa ja sielua

Toivota kevät tervetulleeksi kotiisi viherkasveilla.

Teksti:
Susanne Salo
Kuvat:
Valmistajat

Toivota kevät tervetulleeksi kotiisi viherkasveilla.

Ennen kuin kädet saa työntää multapenkkiin, vehreyttä voi ihailla sisätiloissa. Maltillisempikin viherrys riittää pahimpiin oireisiin: aseta vaikka muutama isokokoinen lehti tyylikkääseen vaasiin tai tee kaunis kasviasetelma. Erilaiset ruukku- ja maljakkoyhdistelmät tekevät asetelmasta kiinnostavan.

Lue myös: Vihersisustaminen – Anna vihreälle tilaa

Monet viettävät jopa 90 prosenttia arkipäivästään neljän seinän sisällä, joten sisäilman laatu on tärkeää. Viherkasvit kosteuttavat ilmaa, ja erityisesti vehkat, muratti ja limoviikuna puhdistavat sisäilmaa tehokkaasti.

Luonnon elementtien ja vihreän värin näkeminen herättää ihmisessä myönteisiä reaktioita, joten jos elävät kasvit eivät sovi sisustukseesi, voit ympäröidä itsesi kasviaiheisilla kuoseilla.

Lue myös: Sisustustrendi: Kerää kasvisto herkistä kukkakuoseista!

Sisustustrendi: Viherkasvit parantavat sisäilmaa

Ajattele ja sisusta isosti. Valokuvatapetti 400 e/seinä, Studio Decor. / Mummolasta tuttu amppeli lasisena versiona 19,90 e, Hemtex. / Natur Ventionin Naava-aktiiviviherseinä puhdistaa ilmaa biotransformaatiota hyödyntämällä. Hinta alkaen 199 e/kk. / Saunaan kesän tuoksua kuivatuista koivunlehdistä 4 e, Lapuan Kankurit. / Metallinen Nuppu-kukkapöytä 54,95 e, Luhta Home.

Lue lisää:

Sisusta viherkasveilla Vihersisustaminen – Ota varaslähtö kevääseen Sisustusväri: Vihreä

X