Krista Siegfrids
Krista Siegfrids: – Kanaalit ovat Amsterdamin sielu.
Matkailu

Krista Siegfrids vinkkaa Amsterdamin parhaat paikat: ”Eivät ole vain turistien huvia, vaan paikallisetkin harrastavat” – ota lista talteen!

Hakusessa romanttinen illallinen, rennoin baari vai hauskin museo? Krista Siegfrids jakaa tärppinsä kanaalien ja kortteleiden Amsterdamiin.
Teksti: Sanna Wallenius Kuvat: OM-arkisto, MVPhotos ja Unsplash

Amsterdam on ollut laulaja Krista Siegfridsin, 36, koti jo tovin. Hän nauttii Amsterdamin kesästä hollantilaisen puolisonsa ja 1,5-vuotiaan Lizzy-tyttären kanssa.

Amsterdam: Romanttisin illallinen löytyy korkealta taivaalta

”Käyn mieheni kanssa tosi usein ulkona syömässä. Kun haluamme viettää romanttisen illan, varaamme yleensä pöydän ravintola Moonista. Se sijaitsee A’dam Towerin 19. kerroksessa. Ruoasta vastaavat huippukokit Hans Geertsema ja Wesley Schipper. Seitsemän ruokalajin illallinen maksaa juomineen 140 euroa henkilöltä, mutta lounaalla pääsee huomattavasti halvemmalla. Kaupungin yli avautuva 360 asteen näköala on kauneimmillaan auringonlaskun aikaan.

Krista vinkkaa: restaurantmoon.nl, Overhoeksplein 3

Amsterdam

Krista nauttii miehensä kanssa usein viihtyisistä kahviloista, joita Amsterdam on pullollaan.

Amstardamin parhaat baarit

Yksi Amsterdamin parhaista puolista on vauhdikas iltaelämä. De Pijpin alueella sijaitseva Lolita on suosikkejani. Täällä voi aloitella jo lounasaikaan simpukoilla tai tulla töiden jälkeen nauttimaan herkullisia drinkkejä. Iltaisin dj:t soittavat Lolitassa hyvää musiikkia. Jos haluan tanssia, menen ChinChiniin. Tänne kannattaa tosin tulla jo alkuillasta, sillä klubi on niin suosittu, että jonot ovat melkoiset.

Krista vinkkaa: brasserielolita.nl, Ferdinand Bolstraat 58, chinchinclub.nl, Rozengracht 133

Amsterdam

Aluksi Kristaa pelotti hypätä Amsterdamissa pyörän selkään.

Amsterdam hauskuuttaa museovieraita

Amsterdamissa on pyörryttävä määrä museoita, joista minäkään en ole ehtinyt nähdä läheskään kaikkia. Wondr Experience sopii niillekin, jotka yleensä pitkästyvät museoissa. Paikka on hiukan kuin huvipuisto: karkkimaisen värikäs ja innovatiivinen. Täällä aikuisetkin saavat sukeltaa pallomereen ja rullaluistella sisätiloissa. Liput alkaen 19,50 euroa.

Krista vinkkaa: wondrexperience.com, Meeuwenlaan 88

Amsterdam

Krista suosittelee museota, jossa aikuisillakin on lupa leikkiä.

Amsterdam tunnetaan tunnelmallisista kanavaristeilyistään

Kanaalit ovat Amsterdamin sielu, ja niitä riittää tässä kaupungissa yli sadan kilometrin edestä. Kanaaliristeilyt eivät ole vain turistien huvia, vaan paikallisetkin harrastavat niitä. Käymme ajelemassa usein kaverin veneellä, mutta tykkään myös Flagship- ja Friendship-nimisten laivojen risteilyistä. Tunnin mittaiset risteilyt maksavat tarjoilusta riippuen 18–29 euroa. Omalle kaveriporukalle voi tilata myös Boatlife Amsterdamin privaattiristeilyn, joka on nyt todella suosittu Amsterdamissa.

Krista vinkkaa: flagshipamsterdam.com, friendshipamsterdam.com, boatlifeamsterdam.com

Amsterdamia kutsutaan ”Pohjoisen Venetsiaksi”.

Amsterdam on lempinimeltään ”Pohjoisen Venetsia”.

Nuorekkaimmat korttelit

Muistan, kuinka kauhuissani olin ensimmäisillä kerroilla, kun minun piti hypätä pyörän selkään Amsterdamissa. Nyt ajelen täällä jo yhtä huolettomasti kuin muutkin. Tykkään kierrellä suosikkikortteleissani, kuten De Pijpin ja Jordanin alueilla. Molemmissa on nuorekas ja urbaani fiilis, kivoja kahviloita ja baareja, sekä varsinkin viikonloppuisin markkinatunnelmaa.”

Amsterdam viehättää arkkitehtuurillaan.

Amsterdam viehättää arkkitehtuurillaan.

Seura.fi: Kun Krista Siegfrids tapasi hollantilaisen Rutgerin, voimakkaat tunteet yllättivät ja elämä mullistui: ”Se oli rakkautta ensi silmäyksellä”

Lue myös: 10 kiinnostavaa kaupunkilomakohdetta Euroopassa – vältä turistirysät

X