Matkailu

Maria Lundin vinkit kotikaupunkiinsa Porvooseen: parhaat pizzat, herkut ja puodit

Porvooseen alkuvuodesta muuttanut Maria Lund paljastaa, mistä saa parhaat pizzat ja missä suun makeaksi.

Teksti:
Miia Siistonen
Kuvat:
Mirva Kakko, Istock

Maria Lund on kotiutunut uusperheensä kanssa Porvooseen.

Porvooseen alkuvuodesta muuttanut Maria Lund paljastaa, mistä saa parhaat pizzat ja missä suun makeaksi.

Laulaja-näyttelijä Maria Lund lapsineen muutti uuden avopuolisonsa Jussin luo Porvooseen puolisen vuotta sitten. Hän sanoo kotiutuneensa hyvin.

– Totuin taiteilijavanhempien lapsena siihen, että maisemat vaihtuvat. Minun on helppo asettua uusiin maisemiin, hän toteaa.

Uudesta kotikaupungista on jo löytynyt suosikkipuoteja, ulkoilumaastoja ja lempipizzeria. Tässä Marian viisi vinkkiä Porvoossa vieraileville.

Maria Lundin vinkit, vanha Porvoo
Porvoossa on paljon koettavaa vierailijalle.

Brunbergin tehtaanmyymälä

Teollisuustie 19

”Isäni Alexandru Ionitza ei muuten välittänyt makeasta, mutta Brunbergin sinisiä maitosuklaakarkkeja hän rakasti. Niitä piti aina olla yöpöydän laatikossa. Itse olen varsin perso makealle. Suosikkituotteeni on salmiakkitoffee, jossa makea ja suolainen yhdistyvät ihanalla tavalla. Lapset tykkäävät erityisesti Alku-toffeesta.

Ennen korona-aikaa tehtaanmyymälässä sai aina maistiaisia. Helposti kävi niin, että tuli tehtyä heräteostoksia: tryffeleitä, suklaanappeja, marmeladeja ja tietysti klassisia suukkoja. Lapset yrittävät aina ruinata, että ostettaisiin 50 pusun laatikko. Mutta on vaarallista pitää kotona niin suurta määrää herkkuja.”

Viking Pizzeria

Jokikatu 18

”Vietämme pizzaperjantaita joka toinen viikko, jolloin kaikki kolme lasta ovat kanssamme. Haemme pizzat ja mässytämme ne kotisohvalla. Monta paikkaa on kokeiltu ja tämä on parhaaksi todettu. Pizzoissa on napakka pohja ja runsaasti täytettä ja palvelu on hyvää. Omassa suosikissani on päällä katkarapua, ananasta ja aurajuustoa.”

Emäsalon ulkoilualue

Emäsalontie 1420

”Emäsalon Varlaxuddenille lähdemme usein retkelle koko perhe. Siellä tuoksuu meri! Se tuo mieleen lapsuuden kesät Turussa. Minulla ei ole mitään järviä vastaan, mutta merta rakastan. Syyskesällä keräämme marjoja ja sieniä, myöhemmin syksyllä käyn kallioisella rannalla ihastelemassa tyrskyjä. Alueella on grillipaikka, joten yleensä meillä on mukana makkaraa, vaahtokarkkeja ja juustoleipiä, joita voi käristää tulella. Myös koiramme Sissi, kultaisen noutajan ja bordercollien rakkauslapsi, nauttii, kun saa juosta kepin perässä.

Doris&Duke

Kirkkokatu 3

”Tämä on oikea nostalgikon herkkupuoti. Tarjolla on sekä aitoja vintage-vaatteita että retrokuteita. Olen käynyt täällä kuolaamassa muun muassa upeita korkokenkiä. Tykkään katsoa myös sisustustavaroita, keittiötavaraa, julisteita, postikortteja… Täältä voi löytää lahjan ihmiselle, jolla on jo kaikkea.”

Lelukauppa Riimikko

Välikatu 8

”Viisivuotiaalla tyttärelläni on nukkekoti, jota sisustamme yhdessä. Täältä saa ihania pikku huonekaluja ja kaikenlaista miniatyyritavaraa, lähtien hedelmistä ja ruokatarvikkeista. Olen aika kätevä tekemään kaikenlaista itsekin, joten joskus haemme vain inspiraatiota. Tämmöinen 37-vuotias tyttökin viihtyy tässä kaupassa oikein hyvin.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Riimikko (@lelukauppa_riimikko) jakama julkaisu

22.5.2023 osoite päivitetty.

X