Matkailu

Täällä näyttelijä Pihla Viitala lataa akkunsa - 5 upeaa matkavinkkiä

Korsika, Norjan rannikko, New York, Sevilla ja Kreikka. Lue, miksi nämä paikat ovat Pihla Viitalan suosikkeja.

Teksti:
Miia Siistonen
Kuvat:
Om-Arkisto, 123Rf

Korsika, Norjan rannikko, New York, Sevilla ja Kreikka. Lue, miksi nämä paikat ovat Pihla Viitalan suosikkeja.

1. Puhtaita vesiä Korsikalla

Bonifacio, Korsika

Muutaman vuosi sitten vuokrasimme auton ja ajelimme rannikkoa pitkin saaren ympäri. Les Roches Rouges -kalliot olivat huikeat, merivesi Välimeren puhtainta ja ihmiset ihania. Bonifacio eteläkärjessä sykähdytti. Myös sisämaassa on upeita vuoria vaeltamiseen. Aion ehdottomasti mennä Korsikalle uudestaan, toivottavasti purjeveneellä.

Nykyään Välimerta miettiessä tulee mieleen maailman välinpitämättömyys. Rannoille huuhtoutuu ihmisiä tälläkin hetkellä. Lesboksen saarelle kannattaa myös mennä juuri nyt. Siellä tarvitaan paljon vapaaehtoisia auttamaan katastrofaalisessa tilanteessa.

2. Epätodellisen upea Norjan rannikko

Gryllefjord, Norja

Jos ei jaksa matkustaa kauas ja rakastaa merta ja vuoria, Norja on juuri oikea paikka. Kuvasimme yhden kesän Gryllefjordissa Tromssan lähellä ja nautin joka sekunnista. Missään ei ollut ihmisiä, ainoastaan toinen toistaan sykähdyttävämpiä maisemia. Vaelsimme paljon. Yhtenä aamuna heräsimme ja huomasimme pilvien kerääntyneen valtavaksi aaltoilevaksi massaksi alapuolellamme. Ei näkynyt muuta kuin vuorten huippuja. Epätodellista! Vasta sumun hälvettyä huomasimme, että olimme pystyttäneet teltan paikkaan, jonka molemmin puolin oli jyrkät kallioseinät suoraan kohti merta. Kannattaa siis pysyä merkityillä poluilla.

3. Kaikki on mahdollista New Yorkissa

New YorkSykkivä kaupunki, jossa voi tehdä lähestulkoon mitä haluaa. Jos tahtoo vaikkapa nähdä unkarilaisen mykkäelokuvan tiistaina klo 14, niin jossakin se siellä menee! Ravintoloiden kirjo on valtava, eikä kaupungista puutu oikeastaan mitään.

4. Flamencoa Sevillassa

Sevilla, EspanjaOlen käynyt siellä pariin otteeseen elokuva-festareilla, viimeksi vietin siellä viikon, koska olin tuomaristossa. Meitä vietiin yksityisiin koteihin, joissa oli yleensä meneillään flamenco-jamit. Kaiken ikäiset ihmiset kerääntyivät jonkun olohuoneeseen koko päiväksi ja illaksi juomaan viiniä ja tanssimaan, soittamaan ja laulamaan flamencoa. Sevilla on tunnetusti flamencon kehto ja sitä kuulee kaikkialla. Kannattaa välttää matkustamista elokuussa.

5. Raunioita ja rantaelämää Kreikassa

KreikkaTein siellä elokuvan, jota kuvattiin Kreetalla kolme kuukautta. Rakastuin maahan ja muutin Ateenaan vuodeksi. Ikävöin sinne usein. Ihmiset ovat siellä uskomattoman täynnä elämää ja vanhat antiikin aikaiset rauniot ovat tajunnan räjäyttävän upeita. Kaupunki on aika kaoottinen, mutta lempeä. Jos on aikaa, kannattaa ehdottomasti tutustua myös Kreikan saaristoon. Siellä ei tarvitse tehdä muuta kuin lillua vedessä, syödä kalaa ja oliiveja ja juoda rakia. Kreikkalaiset rakastavat syödä myöhään ja pitkän kaavan mukaan. Zorbas, lämpö ja meri pitävät huolen siitä, että ihossa maistuu suola yötä päivää.

X