Matkailu

Parhaat vinkit viikonloppulomalle Tallinnaan - täällä voit syödä, juoda, viihtyä ja nauttia

Bloggaaja Henna Mikkilä ihastui pari vuotta sitten Tallinnaan niin, että osti sieltä kakkosasunnon. Vaikka Henna tuntee Tallinnan hyvin, kaupunki onnistuu yllättämään hänetkin joka kerta.

Teksti:
Sanna Wallenius
Kuvat:
Henna Mikkilä

Vegaanikahvila Lisanna hurmaa tunnelmalla ja eettisillä herkuilla. Vieressä myös suosittu cocktail-baari Botaanik.

Bloggaaja Henna Mikkilä ihastui pari vuotta sitten Tallinnaan niin, että osti sieltä kakkosasunnon. Vaikka Henna tuntee Tallinnan hyvin, kaupunki onnistuu yllättämään hänetkin joka kerta.

1. Joulutori ja kahvilat

Virittäydyn joulun tunnelmaan Raatihuoneentorilla ja vanhankaupungin kahviloissa. Uusin suosikkini on Värav. Se sijaitsee pienessä portinvartijan talossa ja aukeaa arkisin jo seitsemältä. Hämyisempi tunnelma on Mestaripihan suklaakahvilassa, Pierressä, joka tunnetaan käsintehdyistä tryffelikonvehdeista. Vegaanikahvila Lisannassa juon usein kookosmaidolla ja kanelisiirapilla maustetun latten.

Värav: Väike Rannavärav 4.

Pierre Chocolaterie: Vene 6.

Lisanna: Suurtüki 2.

Parrot minibar tallinnassa
Parrot MiniBar on tunnelmallinen ravintola Tallinnan vanhassakaupungissa.

2. Ravintolat

Virolaiset ravintoloitsijat uskaltavat kokeilla erilaisia makumaailmoja ja sisustaa persoonallisesti. Hinnat ovat mielestäni yhä kohtuullisia: upeassa Parrot MiniBarissa olen syönyt 13 ruokalajin maistelumenun 60 eurolla. Viime kesänä Telliskivi-kadulle avattiin perheravintola Clos, jossa annokset ovat sekä herkullisia että kauniita. Kadriorgin värikkäässä Mantel & Korstenissa tunnelmaa luovat ruusutapetti ja takkatuli. Ruoka täyttää vaativankin kulinaristin toiveet.

Parrot MiniBar: Vana-Posti 7.

Clos: Telliskivi 21.

Mantel & Korsten: Jaan Poska 19a.

Keksintötehdas Proto tallinna
Proto on Tallinnan uusin nähtävyys lapsille ja lapsenmielisille.

3. Museot ja keksintötehdas

Tallinnan nähtävyydet ovat kehittyneet vauhdilla. Kesällä avautui Fotografiska, jossa olen käynyt katsomassa nyt jokaisen näyttelyn. Vielä enemmän ihastutti Viron Designmuseon pohjoismainen Sääpäiväkirjat-näyttely, joka koostuu tunnettujen suunnittelijoiden töistä ja niistä otetuista valokuvista. Uudessa keksintötehdas Protosta saa eniten irti, jos uskaltaa heittäytyä. Jules Vernen aikaiset keksinnöt heräävät täällä henkiin virtuaalitodellisuuden avulla.

Fotografiska: Telliskivi 601-8.

Designmuseo: Lai 17.

Proto: Peetri 10.

Soprus elokuvateatteri tallinnassa
Tallinnassa kannattaa käydä teatterissa, elokuvissa ja oopperassa.

4. Oopperaa ja elokuvia

Käyn usein baletissa ja oopperassa, sillä lippuja voi saada parillakympillä ja esitykset ovat korkeatasoisia. Väliajalla on mukavaa nauttia lasi viiniä ihastellen oopperavieraiden eleganssia. Kaupungin tunnelmallisin elokuvateatteri on vanhan ajan Sõprus, jossa on monipuolinen ohjelmisto ja noin viiden euron sisäänpääsymaksu.

Viron kansallisooppera: Estonia puiestee 4.

Kino Sõprus: Vana-Posti 8.

5. Yöelämä

Tallinnassa on paljon salakapakoita ja cocktail-baareja, jotka eivät juuri mainosta itseään. Suosikkini on Botaanik, jossa isäntä valmistaa itse drinkkien uutteet. Toinen kiva illanviettopaikka on New Yorkin Sohon baareja muistuttava Frank. Edellä mainitun Parrot MiniBarin yhteydessä toimii myös salakapakka, josta en viitsi paljastaa enempää, ettei yllätys mene pilalle. Loistavaa livemusiikkia tarjoilee sen sijaan jazzklubi Philly Joe’s.

Botaanik: Suurtüki 2. Frank: Sauna 2.

Philly Joe’s: Vabaduse Väljak 10.

X