Matkailu

Tallinnan trendikäs Telliskivi kutsuu herkuttelemaan: kiinnostavimmat ravintolat, kahvilat ja ruokatuliaiset

Missä Telliskiven alueella kannattaa syödä ja juoda, entä mistä ostaa herkkuja kotiin? Nappaa vinkit makumatkalle Tallinnan trendialueelle!

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Johanna Jantunen

Telliskivestä löytyy kontteihin rakennettuja kahviloita ja kuppiloita.

Missä Telliskiven alueella kannattaa syödä ja juoda, entä mistä ostaa herkkuja kotiin? Nappaa vinkit makumatkalle Tallinnan trendialueelle!

Jos et ole vielä vieraillut Tallinnassa Telliskiven alueella, suuntaa sinne seuraavalla Viron matkallasi. Telliskivi on Kalamajan kaupunginosaan kuuluva vanha teollisuusalue, josta on muutamassa vuodessa muodostunut kiinnostava kulttuurin, ravintoloiden ja putiikkien keskittymä.

Telliskivessä kannattaa nauttia alueen ruokatarjonnasta. Listasimme Telliskiven mielenkiintoisimmat ravintolat ja kahvilat ja selvitimme, millaisia herkkuja Telliskivestä löytyy kotiinviemisiksi.

Telliskiven ravintoloissa on valinnanvaraa

Rennon ja suositun ravintola F-hoonen lisäksi Telliskiven alueella on lukuisia muita ruokapaikkoja.

Kivi Paber Käärid tarjoaa gluteenitonta ruokaa, Frenchy on keskittynyt ranskalaisiin makuihin ja neuvostoaikaisiin junavaunuihin rakennetusta Peatuksesta saa stroganoffia, johon ravintolan venäläinen kokki on saanut reseptin isoäidiltään.

Telliskiven Kivi Paber Käärid.
Kivi paber käärid -ravintolasta saa gluteenitonta ruokaa.

Mikäli kaipaat pikaruokaa, nappaa voileipä Bueno Gourmet -ruokarekasta tai Telliskiven monista kahviloista.

F-Hoone, Telliskivi 60a

Kivi Paber Käärid, Telliskivi 60a C4

Frenchy, Telliskivi 60a B

Peatus, Telliskivi 62

Bueno Gourmet, Telliskivi 60a

Telliskiven kahvilat ja baarit hurmaavat rentoudellaan

Renard Coffee Shop on viihtyisä kahvila, jossa kahvinystävän kannattaa poiketa. Kahvit valmistetaan laadukkaista pavuista huolellisesti ja taidokkaasti. Kahvin seuraksi tarjolla on erilaisia kakkuja ja suolaisia herkkuja.

Telliskiven Renard Coffee Shop.
Renard Coffee Shopin yläkerrassa toimii parturi. Kahvilan takaosassa puolestaan voi ihailla vanhoja moottoripyöriä.

Itsetehdyllä luomujäätelöstä pääsee nauttimaan La muussa. Konttiin rakennettu Londiste Koogid puolestaan hurmaa kuppikakuillaan.

Jos artisaanioluet kiinnostavat, piipahda Pudel BaarissaPeatuksen terassi sopii drinkkipaikaksi.

Telliskiven Peatus-ravintola.
Peatuksen junavaunut kulkivat aikoinaan Tallinnasta Moskovaan. Vaunut on kunnostettu ravintolaksi alkuperäistä sisustusta kunnioittaen. Terassin penkit ovat vanhoja junanpenkkejä.

Renard Coffee Shop, Telliskivi 62

La Muu, Telliskivi 60a

Londiste Koogid, Telliskivi 62

Pudel Baar, Telliskivi 60a

Peatus, Telliskivi 62

Ruokatuliaisia Muhu-leipomosta ja Balti Jaama -torilta

Jos pidät saaristolaisleivästä, osta kotiinviemisiksi uunituoretta leipää Muhu Pagarid -leipomosta. Kyseessä on Muhun saarella toimintansa aloittanut leipomo, jonka kuuluisaa Muhu-leipää saa nyt myös muualta Virosta, kuten Telliskivestä.

Ruisjauhoista valmistetuissa ja juureen leivotuissa leivissä on mukana auringonkukan-, hampun- ja pellavansiemeniä, jotka rouskuvat hauskasti suussa. Muhun leivissä ei ole lainkaan hiivaa tai vehnää.

Keväällä valmistunut uusi Balti Jaama Turg on monipuolinen torikokonaisuus. Perinteisten vihannes- ja hedelmäkojujen lisäksi torilta löytyy muun muassa kala- ja lihakauppa, kosmetiikkaa, ravintoloita, antiikkitavaroita ja panimo. Biomarketista löydät luomutuotteita ja Juustukuningadin liikkeestä herkullisia juustoja.

Koska tori on katettu, sinne voi suunnata mainiosti myös sadesäällä. Tori sijaitsee aivan Tallinnan juna-aseman vieressä, Telliskiven kyljessä.

X