Muoti

Ballerina – kuvissa upea muoti-ilmiö, joka saa sinutkin himoamaan säärystimiä

Yksi vaatevillitys on näkynyt jo pitkään kaikkialla – jokainen haluaa olla nyt ballerina. Tältä näyttävät tyyligurujen ihanimmat balletcore-asut.

Teksti:
Milla Puustinen
Kuvat:
iStock ja Instagram

Ballerina-tyyli sopii myös arkikäyttöön. Upotuskuvassa ballerina Luna Montana säärystimissään.

Yksi vaatevillitys on näkynyt jo pitkään kaikkialla – jokainen haluaa olla nyt ballerina. Tältä näyttävät tyyligurujen ihanimmat balletcore-asut.

Balletcore-tyylisuuntaus on villinnyt pukeutumis-, hius– ja meikkitrendeissä vuoden tai pari – eikä sille näy loppua. Tyylisuuntauksen inspiraatio on nimensä mukaisesti ballerina: ammattikunnan esiintymis- ja treeniasut. Sosiaalisesta mediasta #balletcore-tunnisteella löytyy yli 135 000 julkaisua, jotka luovat tätä unenomaista ballerinaestetiikkaa.

Baletin ydinestetiikan perusasiat ovat yksinkertaiset: ammattilaistanssijat käyttävät pastellivärejä, pehmeitä ja ilmavia materiaaleja sekä yksinkertaisia, naisellisia siluetteja. Esimerkiksi ammattilaisbalettitanssija Isabella Boylstonilla on usein balettiharjoituksissa päällä ihonmyötäinen toppi, shortsit tai ilmava hame sekä säärystimet.

Balettitanssijoiden esiintymisasuissa sama linja jatkuu, mutta esiintymisasut ovat huomattavasti juhlavampia ja koristeellisempia kuin tanssiharjoituksissa käytettävät asut. Esiintymispuvuissa voi olla tylliä, strassikoristeita, ja niiden yläosat voivat korsettimaisen tiukkoja.

Naistanssijoiden esiintymismekkojen helman pituus voi vaihdella kokopitkän ja minihameen välillä. Ammattilaisbalettitanssija Marianela Nuñezin valkoisessa Joutsenlammen esiintymisasussa yhdistyvätkin monet yllä mainitut asiat.

Balletcore-tyylisuuntauksen keskiössä ovatkin balettitanssijan tyylille tunnusomaiset osaset:

  • rusetit
  • silkkinauhat
  • säärystimet ja bolerot
  • tylli
  • höyhenet
  • leveälinjaiset minihameet
  • ballerinatossut

Tyylisuuntaukseen pukeutuvat myös pyrkivät käyttämään hillittyjä pastellivärejä, kuten vaaleanpunaista, vaalean lilaa, vaaleansinistä ja salvianvihreään, sekä muita neutraaleja sävyjä, kuten valkoista, mustaa, harmaata ja nudea.

Katukuvan ballerina ei siis jää vaille lavaballerinan herkkyyttä ja tyttömäisyyttä.

Lue myös: Balettinuttura eri versioineen arki- ja juhlatyylissä: katso ihanat kampausideat

Muodin ballerina – tältä balletcore näyttää julkkisten päällä

Malli ja trendsetter Hailey Bieber on ollut alusta asti balletcore-tyylin puolesta puhuja. Hän on usein pukeutunut päästä varpaisiin kuin ballerina.

Bieberin päällä on muun muassa nähty vaaleanpunainen ballerinamekko sekä valkoiset nilkkasukat ja mustat ballerinatossut. Eteerinen look täydentyy pienellä mustalla rusetilla, joka koristaa puoliponinhäntää.

Voit selata kuvia reunojen nuolikuvakkeista.

Ballerinasuuntauksen syvää ydintä ilmentävä suosikkimekko pääsi myös malli-näyttelijä Emily Ratajkowskin ylle Voguen kuvauksissa.

Ohkaiset säärystimet ovat ballerinan vaatekaapin käytännöllisimpiä vaatekappaleita, mutta ne voivat olla myös kenen tahansa vaatekaapissa hauskinta lisättävää. Näin veikeästi näyttelijä Jada Pinkett-Smith omaksui säärystimet talvilookiinsa.

Malli Elsa Hosk on yhdistänyt asussaan hempeitä värisävyjä. Asun kruunaavat silkkinauhoilla viimeistellyt ballerinat. Ballerina onkin jalkineena nyt nähtävissä kaikissa väreissä neutraaleista sävyistä metallisävyihin. Eri tekstuurit, kuten mokka, nahka ja jopa sametti, ovat suosittuja vaihtoehtoja. Mukavuus tekee niistä suosittuja valintoja jokapäiväiseen käyttöön.

Balettitanssijan esiintymisasuissa usein nähdään myös höyheniä. Malli-ikoni Heidi Klumin minimekossa on radikaali ote, mutta selvät balettivaikutteet. Vaikka balletcoressa suositaankin vaaleita hempeitä värisävyjä, musta sopii myös täydellisesti tähän tyyliin.

Sinkkuelämää-sarjasta tunnettu näyttelijä Sarah Jessica Parker pukeutui balettitanssijalle tunnusomaiseen tyllihameeseen. Musta satiinirusetti kruunaa ballerinamaisen asukokonaisuuden.

Miltä balettiestetiikka näyttää suomalaisten vaikuttajien päällä? Itsekin balettia harrastava malli-vaikuttaja Sofia Ruutu pukeutui vastikään syntymäpäivänsä kunniaksi tylliunelmaan, joka on kaunis versiointi balettiasusta illalliskutsuille:

Katu-uskottavat balettivaikutteet näkyvät näyttelijä Vivi Wahlströmin yllä – leggingsit kuin ballerinalla, vaaleanpunaista kuin ballerinalla ja kampaus kuin ballerinalla.

Lähteet: WhoWhatWear, MarieClaire ja Vogue Singapore

X