Kauneus

Balettinuttura eri versioineen arki- ja juhlatyylissä: katso ihanat kampausideat

Balettinuttura on tyylikäs kampaus arkeen ja juhlaan. Keräsimme yhteen ihanimmat tyylit.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
iStock, Instagram, valmistajat

Balettinuttura sopii arkeen ja juhlaan.

Balettinuttura on tyylikäs kampaus arkeen ja juhlaan. Keräsimme yhteen ihanimmat tyylit.

Balettinuttura on yksi ilmentymä balletcore-tyylistä, joka on villinnyt maailmalla pukeutumis- ja meikkitrendien parissa. Kyseessä on tyylisuuntaus, joka on saanut inspiraatiota nimensä mukaisesti suoraan ballerinoilta. Herkkyyttä tai tyttömäisyyttä ei siis tästä tyylistä puutu!

Balletcore-tyyli näkyy myös hiuksissa. Ja mikä olisikaan ballerinamaisempi tapa laittaa hiukset kuin kiinnittää ne tiukalle nutturalle? Tuskin mikään!

Ammattiballerinat Isabella Boylston ja Marianela Nuñez edustavat klassisessa balettinutturassa.

Tanssijoille tyypillinen balettinuttura on vakiintunut käytännön syistä: se pitää hiukset pois tieltä, mutta sattuu myös näyttämään kauniilta.

Tältä balettinuttura näyttää julkkiksilla

Kireä niskanuttura on ollut hiljattain suosittu myös tyyligurujen keskuudessa. Trendsetter Hailey Bieber on sipaissut polkkahiukset niin tiukasti taakse, ettei yksikään irrallinen hius ole taatusti karkuteillä.

Malli Lori Harveyn niskanuttura ja höyhenet ovat kuin suoraan balettitanssijan tyylioppaasta.

Black Swan -elokuvassa ballerinaa aikoinaan näytellyt Natalie Portmania saattaisi edelleen harhautua luulemaan ammattiballerinaksi, ainakin tyylinsä puolesta:

Balettinuttura toimii myös arjessa

Vaikka tiukka niskanuttura on kuin tehty punaiselle matolle ja juhlaan, se sopii varsin mainiosti myös rennompaan arkityyliin. Suomalaisvaikuttaja Alexa Dagmar on yhdistänyt niskanutturan nahkaisen trenssin, vaaleiden farkkujen ja tennareiden kaveriksi.

Myös tyylivaikuttaja Pagona ”Penny” Stamatiou on yhdistänyt balettinutturan rennon trenssitakin ja näyttävien aurinkolasien kaveriksi.

Helpoin tie balettiestetiikkaan on pikanuttura. Kokeile tehdä pikanuttura Annan video-ohjeella:

Pikanuttura on uusi lempikampauksesi! Näin teet arjen paremman power-tötterön – video

Balettinutturaa versioiva Ida Jokikunnaksen niskanuttura on hyvä runko-ohje sliipatun nutturan toteuttamiseen. Video alla:

Koristeiden kera

Balettityyli kampauksissa ei aina vaadi, että takaraivolle olisi solmittu nimenomaan balettinuttura. Myös herkät silkkinauhat, rusetit sekä ruusukkeet sopivat tyyliin täydellisesti.

Tyylibloggaaja Indy Chloe on sipaissut kauniin silkkinauhan rusetille poninhännän ympärille.

Hailey puolestaan on koristanut pikkuletit rusetein.

Myös ruusukkeet ja näyttävät hiuskoristeet sopivat tyyliin kauniisti. Tyylivaikuttaja Didem Özgün on sipaissut hiukset kiinni ruusuketta muistuttavalla hiuskoristeella.

Ballerina Melissa Hamiltonin lettiä koristavat näyttävät hiusdonitsit.

Lue myös: Kuohkeampi joka sään nuttura – katso ohje aske askeleelta

X