Musta bucket-hattu sopii klassiseenkin tyyliin, mutta tuo siihen modernin säväyksen.
Mustana bucket-hattu sopii klassiseenkin tyyliin, mutta tuo siihen modernin säväyksen.
Muoti

Bucket-hattu on ämpärin näköinen trendipäähine, joka on kohta sinullakin – sille syntyi jopa oma kiistelty some-haasteensa

Bucket-hattu ilmestyi ensin muotivaikuttajien ja maailmantähtien päähän. Vaihtaisitko sinä luottopiposi tähän?
Teksti: Tiina Torikka Kuvat: iStock

Bucket-hattu on pari vuotta uutta vauhtia hakenut muotiasuste. Nyt siitä on tullut trenditietoisten ympärivuotinen tyylinterästäjä. Jäämme seuraamaan, löytääkö ämpärihattu laajemminkin suomalaiseen katukuvaan.

Pakkaskelit toivat tutun kysymyksen: miten näyttää tyylikkäältä jäätymättä ulkoilmassa? Neulottuja jättipipoja seuraava talvipäähinetrendi ei jätä vilukissoja pulaan.

Kelien viilennyttyä bucket-hattunsa esittelivät muun muassa tubettaja Mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila sekä JVG-yhtyeen Ville Galle.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön MMIISAS (@mmiisas) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön MD$ (@mdskillinit) jakama julkaisu

Moni yhdistää bucket hat -ilmiön vuosituhannen taitteeseen, jolloin lippalakit jäivät toiseksi – ylittämätön kesäpäähine oli ämpärimäinen kalastajahattu. Päihimme ne rantautuivat tuolloin brittimuusikoiden kuten Oasiksen Liam Gallagherin ja Blurin Damon Albarnin inspiroimina.

Tällä kertaa sama muotokieli tepsii myös talveen.

Bucket-hattu on mukana tämän syystalven muotikokoelmassa muun muassa Tommy Hilfigerillä, Célinellä ja Dolce & Gabbanalla. Britannian Voguen marraskuun numerossa bucket hat oli vahvasti esillä talvimuotikuvissa:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Edward Enninful, OBE (@edward_enninful) jakama julkaisu

Tiuhaan seuratut muotivaikuttajat kuten malli Bella Hadid, artisti Dua Lipa ja mahtiperheen tytär Kourtney Kardashian ovat mieltyneet bucket hat -trendiin. Hattuilmiö oli jo edellisellä kierroksellaan ilahduttavan unisex. Syksyllä näyttelijä Brad Pitt nähtiin siellä ja täällä lempi-ämpärihattunsa päässään. Supersuosioon singahtanut korealainen poikabändi BTS lisää hattutyylin katu-uskottavuutta.

Eri muodoissa, koissa ja materiaaleissa päähine on ikuistettu julkkiskuviin niin prameissa pukujuhlissa kuin ostoksilla arkivaatteissa. Ainakin tyyli-ikonit vannovat hatun muuntautumiskyvyn nimeen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Mischa Barton (@mischabarton) jakama julkaisu

Bucket-hattu – monta tapaa yhdistää

Hattu näyttää ensinäkemältä hassulta, erikoiselta ja rohkealta. Taika saattaakin piillä siinä, että se tekee klassisesta ja tylsänpuoleisestakin asukokonaisuudesta repäisevän ja ajankohtaisen.

Ämpärihatun paluun orkesteroineet luksusmuotitalot pyrkivät houkuttelemaan etenkin nuoria mukaan trendiin. Prada teki omasta bucket-hatustaan Tiktok-haasteen, josta tuli kiistelty. Haasteessa tyyli muuttuu videoleikkauksella taianomaisen tyylikkääksi, kun pukee Pradan ämpärihatun – joka maksaa reippaasti yli 500 euroa. Arvostelijat ovat kyseenalaistaneet ”rikkaiden someleikin”.

Bucket-hattu on Suomen talveen tervetullut ilmiö siinä, että markkinoille tulleet talviversiot ovat pörröisyydessään paitsi veikeitä, myös käytännöllisiä. Fleecestä, toppakankaasta tai tekoturkiksesta ommellut karvaämpärit pitävät korvat lämpiminä pakkasillakin. Etenkin buklee on alkavana talvena tulikuuma asustemateriaali.

Iloisen värisenä hattu raikastaa asun mustan talvitakin parina. Päinvastoin perusmustana bucket-hattu ankkuroi värikkään talvivaatekokonaisuuden.

Lue myös: Sähköiset hiukset, kutiseva päänahka ja rasvoittuva tukka – 6 talven yleisintä hiusongelmaa ja ratkaisut niihin

X