Muoti

Minkälainen myssy on tällä hetkellä muodikas? Näin pipomuoti on muuttumassa juuri nyt

Myssy on syystalven halutuin asuste. Nämä ovat viisi päähinemuodin pääsuuntaa. Klassista tyyliä suosiva valitseekin pipolaatikon ulkopuolelta: huopahatun tai suomalaiseen luonteeseen ”kuin hattu päähän” sopivan ämpärihatun.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Valmistajat, Istock

Myssy voi sanella koko tyylin.

Myssy on syystalven halutuin asuste. Nämä ovat viisi päähinemuodin pääsuuntaa. Klassista tyyliä suosiva valitseekin pipolaatikon ulkopuolelta: huopahatun tai suomalaiseen luonteeseen "kuin hattu päähän" sopivan ämpärihatun.

Ylellinen myssy on kashmiria, trendikäs ämpärihattu tekoturkista. 2020-luvun pipomuodissa elää edelleen vahvana ”jättipipo”, eli paksusta mohairvillasta neulottu ja resorista reilun kaksinkerroin taitettu malli.

Pipon trendikkäin pukemistapa on muutaman talven ollut korvalehteä reilusti esiin jättävä, mutta meille viluväreisimmille löytyy onneksi muitakin suuntauksia, joista löytää itselleen ajanmukainen lämmike.

Aika näyttää, kauanko pehmeän höttöisten jättipipojen aikakausi vielä kestää, mutta toistaiseksi se on Helsingin katukuvassakin yksi pipomuodin näkyvimmistä aspekteista.

Viisi tyylisuuntaa myssy- ja hattumuotiin

1. Luksus-beanie

Muistatko, kun me kaikki näytimme vähän skeittaajilta, lumilautailijoilta ja spraymaalaajilta pipoissamme? Beanie-tyyli puhuttelee taas, mutta keski-ikäistyttyään se verhoutuu trikoota laadukkaampiin materiaaleihin.

Ylellinen Cortina-pipo on kashmiria, 100 e, Balmuir.

2. Leikkisä ja sporttinen tupsu-kuosipipo

On se aika vuodesta, kun kaivamme mustista mustimmat talvipalttoomme, mustat talvinilkkurimme ja mustat sormikkaamme. Ulkovaatteiden väriläiskänä jopa harmaa pipo voi olla pääasia, kunhan siinä on iloa ilmaiseva tupsu.

Tupsu piristää jakardikuvioista neulepipoa, 11,99 e, Lindex.

3. Massiivinen ja resorista taitettu myssy

Höttöisten ja pumpulimaisten suurpipojen katu-uskottavuus on kestänyt puolen vuosikymmentä.

Pehmeästä villa-alpakkasekoitteesta valmistettu pipo on nimeltään Kangasmetsä, 95 e, Marimekko.

Tee se itse: Kurkkaa helpon peruspipon ohje ja tartu puikkoihin! – Kotiliesi.fi

4. Bucket-hattu eli ”ämpärihattu”

Fire & Gloryn ruudullinen tekoturkishattu 14,95 e, Zalando.

Bucket-hattu on ehkä riemastuttavinta, mitä päähinemuodissa on tapahtunut vuosiin. Ämpärihattu oli maailmantähtien hittivalinta syyskesän tarpeisiin, mutta ei se ole menossa minnekään talven tullenkaan, kuten vaikkapa suosikkitubettaja Mmiisas (Miisa Rotola-Pukkila) näyttää.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön MMIISAS (@mmiisas) jakama julkaisu

5. Villainen huopahattu

Näyttävä, leveälierinen fedorahattu 19,99 e, Vila.

Suomessa lierihattumuodin näkyvimpiä faneja ovat valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja taiteilija Manuela Bosco. Parasta syystalven huopahatussa on se, että hattu pelastaa huonoimmankin tukkapäivän. Feminiinin hatun juju on leveä nauhakoriste.

Juontaja Jenni Pääskysaari edusti lierihattutyylissä lokakuussa 2021.
Juontaja Jenni Pääskysaari edusti lierihattutyylissä lokakuussa 2021.

Lue Anna Perhon kolumni: Unelmieni kaupungissa muuttuisin ihmiseksi, jolle on luontevaa käyttää lierihattua

X