– Aluksi muutos tuntui hurjalta, koska peiliin katsoessani näen tädin. Mutta onhan tämä törkeän makea, Hanna kommentoi.
Muoti

Hei, hei kiharat, tervetuloa pixie! Hanna Köngäs koki Annan Muuttumisleikissä jännittäviä hetkiä: ”Onhan tämä törkeän makea”

Hanna Köngäs vierasti aiemmin jakkupukuja ja housuja ylipäänsä, kunnes näki, että housupuku voi olla myös leikkisä.
Teksti: Milla Muurimäki Kuvat: Kristiina Kurronen

Helsinkiläinen Hanna Köngäs, 41, työskentelee vaateliikkeessä myyjänä. Hän rakastaa värejä, kuoseja ja mekkoja. Kireitä housuja hän puolestaan välttelee, koska haluaa piilotella pohkeitaan. Tämän vuoksi hameenhelma peittää aina polvet ja mieluiten myös pohkeet. Vaikka Hanna pitääkin mekoista, hänestä tuntuu, että hän on hieman jämähtänyt fiftarihenkiseen mekkotyyliin.

 

Kiharoille kyytiä

Hanna on ollut usein hiusmallina ja tottunut muuttamaan lookiaan. Viime aikoina hän on vaihtanut lähinnä hiustensa väriä, sillä on halunnut korostaa luonnonkiharaa tukkaansa.

Koska Hannan pään muoto on kaunis, kampaaja leikkasi ja muotoili hänelle todella lyhyen pixie-hiusmallin. Väristä haluttiin mahdollisimman luonnollisen ruskean sävyinen.

Hanna vaaleanpunaisessa housupuvussa. Jakkupukukammoiselle Hannalle näytettiin, että housupuvun voi asustaa myös erittäin nuorekkaasti ja hauskasti

Jakkupukukammoiselle Hannalle näytettiin, että housupuvun voi asustaa myös erittäin nuorekkaasti ja hauskasti.

Nuorekas housupuku

Hanna käyttää meikkiä päivittäin ja tekee sen niin hyvin, että meikkaajan mukaan Hannan arkimeikissä ei ole korjattavaa. Koska Hannalla on kuiva iho, meikkaaja suosittelee hänelle meikkivoidetta, jossa on mukana myös ihoa hoitavia ainesosia. Kun tukka on lyhyt ja kasvot sirot, voimakaskaan meikki ei saa aikaan liian tällättyä vaikutelmaa.

Jakkupukukammoiselle Hannalle näytettiin, että housupuvun voi asustaa myös erittäin nuorekkaasti ja hauskasti. Pinkki väri tekee puvusta heti tavallista leikkisämmän. Kun jakun alle pukee räikeän keltaisen bodyn ja viimeistelee asun koruilla ja sandaleteilla, saa aikaan monikäyttöisen ja katseita kääntävän, kesäisen juhla-asun.

Potretti Hannasta. Lyhyen tukan kanssa voimakaskaan meikki ei saa aikaan liian tällättyä vaikutelmaa.

Lyhyen tukan kanssa voimakaskaan meikki ei saa aikaan liian tällättyä vaikutelmaa.

Hiukset

Tumma siilitukka imartelee kaunista kallonmuotoa.

Meikki

Lyhyet hiukset tuovat kasvot esiin ja päästävät vahvan silmämeikin oikeuksiinsa.

Jakkupuku

Bisnesmaailmaan linkittyvä housupuku näyttää trendikkäältä pinkkinä.

Sandaletit

Läpikuultavat sandaletit ovat kevyet ja muodikkaat jalkineet kesän juhliin.

X